Arkadaşlar Merhaba...
2006 yılında aşırı kıllanma ve adet düzensizliğinden hastaneye gittiğimde Pko teşhisi kondu... diane 35 kullandım uzun bir süre düzenli sık sık kontrole gittim kimisinde kistlerim küçülmüştü kimisinde büyümüş kimisinde hiç görünmemişti... daha sonra ise özel bi hastanede muayene olduğumda adet gecikmemin (bu bazen 2 ayı buluyor) yumurtalıklarımın tembel olmasından kaynaklandığını söylemişti....
5-6 ay önce belli aralıklarla iki defa kontrole girdim yumurtalıklarım temizdi yani kist yoktu ama adetim de olmam gereken tarihten 15 gün gecikmişti.. doktor(devlet hastanesinde sürekli gittiğim) yumurtalıklarımın tembel olduğunu ve bu yüzden geciktiğini söylemişti... kist yok ama düzenli adet görebilmek için ilacıma devam etmem gerekiyordu... aynı zamanda anemi hastasıyım gecen ay hem anemi ilaçları hemde iğneleri çok bunaldığım için diane 35 i kullanmadım... en son adetimin üzerinden tam 52 gün gecikti aradaki zamanın 1 ay ıolduğunu düşünürsek tam olarak 21 gün gecikti..
Kısaca benim gibi yumurtalıklarında tembellik olan bu durumda ne gibi ilaçlar yada bitkiler kullanan arkadaşım varsa tavsiyelerini bekliyorum... birde hamile kalmam da zormuş galiba :2: :2: