• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurtalıklarda tembellik

khmelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2010
49
1
98
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba...
2006 yılında aşırı kıllanma ve adet düzensizliğinden hastaneye gittiğimde Pko teşhisi kondu... diane 35 kullandım uzun bir süre düzenli sık sık kontrole gittim kimisinde kistlerim küçülmüştü kimisinde büyümüş kimisinde hiç görünmemişti... daha sonra ise özel bi hastanede muayene olduğumda adet gecikmemin (bu bazen 2 ayı buluyor) yumurtalıklarımın tembel olmasından kaynaklandığını söylemişti....

5-6 ay önce belli aralıklarla iki defa kontrole girdim yumurtalıklarım temizdi yani kist yoktu ama adetim de olmam gereken tarihten 15 gün gecikmişti.. doktor(devlet hastanesinde sürekli gittiğim) yumurtalıklarımın tembel olduğunu ve bu yüzden geciktiğini söylemişti... kist yok ama düzenli adet görebilmek için ilacıma devam etmem gerekiyordu... aynı zamanda anemi hastasıyım gecen ay hem anemi ilaçları hemde iğneleri çok bunaldığım için diane 35 i kullanmadım... en son adetimin üzerinden tam 52 gün gecikti aradaki zamanın 1 ay ıolduğunu düşünürsek tam olarak 21 gün gecikti..

Kısaca benim gibi yumurtalıklarında tembellik olan bu durumda ne gibi ilaçlar yada bitkiler kullanan arkadaşım varsa tavsiyelerini bekliyorum... birde hamile kalmam da zormuş galiba :2: :2:

bi an konuyu benmi açtım dedim.....:)
ama fark yaklaşık olarak 2003 ten bu yana pko hastasıyım...dıane35 kullandım senelerce..evlendikten sonrada korunma yöntemi olark bi kaç ay kullandım...
ama bnm kistlerim hiç gitmemişti..
en sonunda i .saraçoğlunun soğan kürünü denedim ve kistimin yok olduğunu gördüm reglim de bi kaç gün gecikmeyle bazende tam vaktinde geldi..
şimdide ara ara hayıt içiyorum..bence ilaçlardansa bu kürleri tavsiye ederim ..
gebelik konusuna gelince bende geçerli bi duurm bu malesef 2 yılı aşkındır gebe kalamadım..ama bu herkezde böyle olacak diye bişi yok....
geçmiş olsun..

hayıtı daha önce uzun bi süre kullandım pek bi yararı olmadı sadece saçlarımı döktü :( soğan kürüne ise hiç cesaret edemedim tadından ve kokusundan korkuyorum hem kistim yok yinede adetimin düzenine faydalı olabilecek bir şeyse yapacak bir şey yok sanırım deneyeceğim

cnm sana şöyle söyleyim hayıtı içtiysen soğanı hayli hayli içersin ben hayıtı içerken dünyam kararıyo....bence soğan suyunu hiç düşünmedn uygula....birde egzersizler ve tempolu
yürüyüş tavsiye ederimmm:34:
birde doktoruna danışarak bebe aspirini kullanabilirsin ben denemedim ama kullananlar var...

Back