• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yumurtalıklarda polikistik over görünümü

goldenpink

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2012
1.025
4
0
İstanbul
bugün muayene oldum ve birinde 12 birinde 13 tane olmak üzere yumurtalıklarımda pko görünümü olduğunu söyledi doktor ama pko değilmiş.nadiren görülürmüş bu.bir fikri olan var mı sizdede oldu mu böyle birşey?artısı eksisi falan..

bugün muayene oldum ve birinde 12 birinde 13 tane olmak üzere yumurtalıklarımda pko görünümü olduğunu söyledi doktor ama pko değilmiş.nadiren görülürmüş bu.bir fikri olan var mı sizdede oldu mu böyle birşey?artısı eksisi falan..

bendede var en belirgin özelliği geç adet olma artısı yok eksisi var ama benimki polikistik over sendromu seninki tam olarak ne onu anlamadım be sendromda en beni en çok hamile kalamamak korkutuyordu ama boşuna korkmuşum şuan 35 haftalık hamileyim genelde tedavi yöntemi olarak doğum kontröl hapı veriyorlar

kilo tüy düzensizlik gibi sorunlarım olmadığı için pko değil dedi doktor.hatta pko olmadan çok yumurtan olduğu için çok doğurgansın dedi:)
ama detaylarını soramadım unuttum daha doğrusu,bir zararı var mıdır birşey olur mu diye

Ben de bundan 1,5 sene önce gitmiştim doktora hormon testleri yaptırmak için ama fsh lh filan son derece normal çıkmıştı adetlerim de ergenlikten beri hep düzenlidir kilo problemim de yok ama bir yumurtalığımda pko görünümü çıkmıştı .:26:

Ben de bundan 1,5 sene önce gitmiştim doktora hormon testleri yaptırmak için ama fsh lh filan son derece normal çıkmıştı adetlerim de ergenlikten beri hep düzenlidir kilo problemim de yok ama bir yumurtalığımda pko görünümü çıkmıştı .:26:
noldu peki birşey olur muymuş?
neden olurmuş ne dedi doktorun?

kimi kadında yumurtalık goruntusudur bu ama sendromunun olması icin adet duzensizligi kilo artısı gibi bulgular aranır hormon testi yapılır kimisinde pko goruntusu olmaz ama sendromu vardır bende de pko goruntusu var sendromu yok

bendede var en belirgin özelliği geç adet olma artısı yok eksisi var ama benimki polikistik over sendromu seninki tam olarak ne onu anlamadım be sendromda en beni en çok hamile kalamamak korkutuyordu ama boşuna korkmuşum şuan 35 haftalık hamileyim genelde tedavi yöntemi olarak doğum kontröl hapı veriyorlar

canım bir şey soracağım kaç ayda hamile kaldın? bende de picos var. çocuk düşünüyoruz ama olmayacak diye korkuyorum. geçen ay olmadı:( bu ay bekliyoruz bakalım sonucu...

Herkeste etkileri gosterecek diye birsey yok.
Genel olarak PCOS etkileri;
Sac dokulmesi,
Tuy fazlaliligi ozellikle yuzde,
Cabuk kilo alma ama kilo verememe,
Yuzde sivilce cikmasi,
Adet gecikmesi,
Kisirlik.

Oldurmeyen ama surunden bir hastalik. Allah'in kadinlara bir lutfu gibi:)

Ben 17 sene dogum kontrol hapi kullandim. Hap kullanmadigimda 3-4 ayda bir regl oluyordum. Son iki senedir biraktim kendiliginden duzene girdi en fazla 3 gun gecikiyor simdi.

Back