Yumurtalık rezervinin azalması

CipisS

Popüler Üye
Pro Üye
Anneler Kulübü
10 Şubat 2020
4.901
6.894
Merhabalar 22 aylık bir kızım var çok şükür. Rabbim aratmadan verdi. Doğumdan sonra ilk defa kadın doğuma gittim bazı sebeplerden dolayı. Bana yumurtalık rezervimin azaldığını normalde olması gereken değer 3.4 iken bende 0.99 olduğunu ve çok düşük olduğunu söyledi. Hatta 1 in altındaki değerlerde tüp bebek tedavisi uygulandığından bahsetti. Yumurtalık güçlendirici hap verdi ve eğer ikinci bir çocuk düşünüyorsak bu sene için şansımızı denememiz gerektiğinden bahsetti. Seneye için çok geç olur ve tüp bebek tedavisi ile zorlu bir süreç yaşarsınız dedi. Çok hazırlıksızım. Tabiki istiyorduk ama bizim planlarımızda seneye böyle bir düşünce vardı. Böyle bir durum yaşayan oldu mu? Nasıl bir çözüm buldunuz acaba?

Canım öncelikle merhaba 0.01 amh değeriyle geldim bu yoruma Defalarca doktora gittim kendi doktorum dışında hepsi tüp bebek dedi kendi doktorum 6 ay bi deneyelim eşinin yanında olman gerek vs dedi .Neyse eşim izne geldi ovülasyon testi kullandım hamile kaldım 2 kez ikisinide kaybettim maalesef bu ay tekrar eşim geldi yum. değerlendirildi 3 gün önce hem beta hem amh değeri verip korkuyla bekledim sonucu. Ki benim eşim askeri personel bu değerle eşimin işinden kaynaklı düzenli bi cinsellik olmadan doktorlara göre çok imkansız bi anne adayıydım. İlk amh değerim çıktı daha önce 0.05 ti ama gördüğüm değer çok çok kötüydü 0.01e kadar düşmüştüm beta sonucu çıkana kadar yaşadığım korkuyu ettiğim duaları gözyaşlarımı bi Rabbim bilir birde ben. sonuç Pozitif beta yüksek ve şuan hamileyim Rabbime şükürler olsun kullandığım şeyler folik asit vitaminler yüksek lif ve proteinli besin özellikle sık sık avokado ye Rabbim ol dedikten sonra Elhamdülillah önünde hiçbiriyle duramaz.

Ben de düşük amhlıyım. Bence yavaş yavaş denemelere başlayın. Düşük yumurta rezervinde bebeğin ne zaman olacağı belli olmuyor. Doktorum bana çocuğun olabilir ama kaç senede olur bilemeyiz demişti. Ben 2 sene uğraştımuğraştım, olmadı. 2. Tüp bebek denememde hamile kalabildim.

Merhaba, ben de 2 defa tup bebek denedim ama dusuk yaptim simdi dogal yolla deneyecegim ama dusukten sonra amh im daha da dustu 1-2 ay deneyip tekrar tedaviye gidecegim. Ekstra aldiginiz besin takviyesi var miydi (avokado dışında)

Düşük değer de olsa hiç rezervi olmayan birine göre şansınız fazlasıyla var umutsuz olmayın, stres hiç yapmayın.Benim de 25 aylık oğlum var çok şükür biz de istediğimiz zamanda beklemeden kavuştuk şimdi ikinciyi birkaç aydır deniyoruz ama olmuyor. Doktora hiç gitmedim bunun için çünkü hala emzirmeme rağmen düzenli adet görüyorum ve yumurtlama günlerimde tüm yumurtlama belirtilerini yaşarım. Aslında benim de baktırmam gerekiyordu ama hep erteledim. Anladığım kadarıyla tesadüfen doktorunuz fark etmiş bu durumu. Peki hiç belirtiniz var mıydı ya da bu durumun bir belirtisi var mı daha doğrusu? Umarım tüp bebek tedavisine gerek kalmadan doğal yolla yeniden hamile kalırsınız.

Öncelikle merhabalar. Bildirim gelmeyince konuya hiç bakmadım kimse yazmadı diye açıkçası.

Sizin adınıza çok sevindim sağlıkla alın inşallah kucağınıza. inşallah bende sorunsuz atlatırım bu dönemleri.
Evet haklısınız. Doktorum da aynı şeyi söyledi. Ama ben farklı son bir doktora daha görünmek istiyorum duruma göre karar vereceğim artık. Çok teşekkür ederim
Her adet döneminde maalesef rezerv de azalıyormuş düşük amh sebebi ile. Tavsiyem bir an önce gitmeniz. Hiçbir belirtim yoktu. Genel kontrol için gitmiştim ama reglim 7 günden 5 güne düşmüş ve yoğunluğu azalmıştı. Bir ilgisi var mı bilmiyorum tabi

Rabbim sağlıkla karnında büyüyüp sağlıkla kucağına almak nasip etsin kolaylaştırsın kullandığın vitaminler nelerdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…