YUMURTALIK REZERVİ AZLIĞI

semoliloli

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Mart 2020
2
0
1
40
Merhabalar,
35 yaşındayım.bir kızım var 9 yaşında normal yollarda nokta atış derler ya o şekilde hamile kaldım.Benim serüvenim 2 yıl önce başlamış fakat ben önemsememişim. 2 yıl önce adet düzensizliği sebebi ile dr gittim dr yumurtalarımın azaldığını erken menapoz başlangıcı olabileceğini söyledi.Test vs yapmadan söylediği için ben bir an önce hamile kalmam için para almak için dediğini düşünüp önemsemedim.Eşim korunuyordu bu arada ilaç vs hiçbir şey kullanmadım.6 ay önce adetim yine gecikti ve tekrar dr gittim 1. söylediklerini tekrarladı adet söktürücü ile adet oldum.3 ay önce de korunmayı bıraktım hamile kalamayınca yine aynı dr gittim bana klomen verdi sonrası çatlatma iğnesi oldum fakat gebe kalamadım. Başka doktora muayene oldum hormonlarıma bakıldı amh 16.8 çıktı ve bana 1 yıl 2 yıl içerisinde de hamile kalabileceğimi belli olmayacağını fakat 2 yıl içerisinde hamile kalmazsam yumurtalarımın bitebileceğini söyledi beni tüp bebek merkezine başvurmamı önerdi.Tüp bebek merkezinde yapılan muayenemde yumurtalık rezervi azlığı teşhisi konuldu bir takım vitaminler DHEA FOLİKASİT,DVİTAMİNİ OMEGA VİTA MİNERAL takviyesi verildi. Eşim içinde sperm kalitesi için ilaç verdi bir haftadır kullanıyoruz. DR ilk ilaç tedavisi olmazsa aşılama o da olmaz sa tüp bebek yapılabileceğini söyledi.Yarın amh sonuçlarımı alacağım sorum şu şu programlar var ya yumurtlama tarihi vs takip eden onlarda belirli tarihlerde illaki ilişkiye girmek mi lazım yani o tarihten önce veya sonra olup ta hamile kalan yok mu? ve ayrıca şuan çok kafama taktım kendimi rahatlatmak düşünmemek için neler yapabilirim. şimdiden tşk

amh 16.8 hiç duymadım böyle bir değer şaşırdım. normali 1 le 5 arası galiba. her kadın için yumurtlama günleri daha önemlidir ovulasyonla takip edebirizsiniz

Amh değerim 0.01 çıktı fsh değerim 16.80 çıktı bugünde bana prp yapılmam önerildi öyle mutsuzum öyle huzursuz acaba hiçbişey yapılmasam doğruca gidip kızıma sarılıp ağlasammı bilmiyorum insanın başına gelmeyince gelenin halini anlamıyormuş çok üzgünüm

Üzülme canım seni o kadar iyi anliyorum ki bende 33 yasindayim 7 yasinda bir kizim var seninle ayni durumdayim ayni degerlere sahibiz banada doktor ayni seyi söyledi ama ne yazikki maddi imkansizliklar yuzunden tup bebek ihtimalim bile yok iki ay once öğrendiğimde aglamaktan helak olmustum agzim yuzum yara oldu hep rabbim kimsenin kucagini bos birakmasin cok şükür evlat nasip etmis sanada ne guzel nasil teselli edebilirim bilmiyorum daha kendimi bile edemedim çünkü ama hayat devam ediyor burda umut olan cok arkadas var dilerim rabbim gönlümüzde yatan muradi nasip eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…