Merhaba. Buraya kısaca hikayemi yazmak istiyorum. Benim tüp bebek serüvenim iki yıl öncesinde başladı. Önce yumurtalık rezervlerimde düşüklüğü olduğu için tüp bebek yaptırmamızın uygun olacağını öğrendik. Bu durumu kabullendikten sonra başladık tedaviye önce fitoterapi tedavisine başladım 3-4 ay kadar bir sürü hap yuttum sonra baktık olmadı. İzmit Umuttepe Hastanesine gittik Orada sağolsun doktorumuz Emek Doğer ilgilendi. Tedaviye başladık bir sürü tahlillerden geçtik ilaçlar kullandık ve sonunda 5 yumurta toplandı ve sadece 1 tanesi döllendi. O 1 tane yerleştirildi ama ne yazıkki tutunamadı. Sonra başka bir yerde tedaviye başlayalım dedik. Hem doktorumuz Emek Doğerin tavsiye ettiği hem de çalıştığımız kurum müdürümüzün (ki o da daha önce tedaviyle çocuk sahibi olmuş) tavsiyesiyle ARET KAMAR'a gittik. Yine tetkikler tahliler derken tedaviye başladık. Yalnız rezerv düşüklüğü nedeniyle fazla iğne kullanarak yüklenmemizin doğru olmadığını söyledi ve sadece bir hap verdi başlarda onu kullandım sona doğru iki iğne ve bir çatlatma iğnesiyle bitirdi. Burdaki amaç yumurtalıkları fazla yormamaktı. Çünkü zaten az olan rezerv, o kullanılan iğnelerle artmayacaktı aksine kalitesi bile düşebilirdi. Sonuç olarak tedavi sonucu 1 yumurta toplandı ve 1 döllenme oldu. Doktorumuz istersek bir kere daha yumurta toplama yaptırmamızı daha fazla embriyo olursa şansın daha fazla olacağını söyledi. Bir sonraki ay bir daha ilaç kullanıp toplama oldu ve 2 yumurta toplandı ikisi de döllendi ve rahme yerleştirildi. Ve bir tanesi tutunmayı başardı çok şükür:)Doğumumu yaptım şu an iki aylık bebeğim var maşallah. Tecrübelerimi paylaşmak istedim. İstedim ki benim gibi problemi olanlara ışık olsun. Allah yardımcınız olsun. Rabbim isteyenlere sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşallah.