- Konu Sahibi fartoomany
-
cnm benim bu konuda bi rahatsızlığım olmuştu 4 aylık evliyim evliliğimizin ilk haftası balayına gittik ordayken ertesi gün hağı kullandım ve tatlden geldikten sonra 10 gün boyunca koyu kahve akıntım oldu doktora gittim alttan muayne oldum yumurta büyüklüğünde yani 5 cm büyüklüğünde sol yumurtalığımda kist vardı bana bi ilaç verdi sabah akşam 1 tane adet kesici bi hap bu hapı örneğin tatile gitmek isteyipte regl dönemi yaklaşankadınlar kullanıyo adeti geçiktirmesi için o ilaçtan verdi 15 gün kullandım ve o süre zarfında kanamam kesildi.birde ilaç bittikten 2 gün sonra rgl oldum.yazz adında doğum kontrolhapı verdi onuda adetin ilk günü almaya başladım aynı zamanda soğan kürünüde uyguluyodum sabah öğlen akşam.adetimin 5 veya 6. günü muayneye çağırdı doktorum.gittim veeeeee kistim yok olmuştu o kadar mutlu oldumki anlatamamsoğan kürü çok faydalı onu içtiğinizde tuvalete çıktığınızda soğanın salgılarını görebilirsiniz idrarınız yaparken yani :)))))) şimdiden geçmiş olsun hehehe
Merhaba
Sol over da yaklaşık 8cm kistim var. Muhtemelen çikolata kisti deniyor.
ilaç almıyorumameliyat şart dediler benim gibi bu ameliyatı olacak varmı yada olan ?
canım dr kim.ben başka bir yerde dr gidiyorum benim dr bana hap falan vermedi.Merhaba Arkadaşlar,
Bugün yeni katıldım aranıza. 1 aylık düzensiz adet şikayetinden gittiğimde doktorum kistim olduğunu söyledi. 2.2 cm imiş. 3 aylık ilaç tedavisine başlattı, ginera verdi ilaç olarak.
Foruma baktığımda bazı arkadaşlar ilaç kullanmayın demiş, kisti büyütür diye.
Ben soğan kürüne başlıyorum hemen, hem ilaç hem kür idare eder sanırım.
Daha 20 yaşındayım ve moralim bozuldu:a015: Kimisi de diyor ki adetle atılır, ama bence bu riskli biraz.
Doktoruma güvenmek istiyorum, ilaç tedavisi çözüm gibi geliyor. Aternatif tıptan da faydalanmak lazım mutlaka.
Tecrübelerinizi ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim hepinize.
Sağlıcakla...
Merhaba Sinem, çok geçmiş olsun sana da. Ben düzensiz kanama sebebiyle gittim doktora, o yüzden küçükken fark ettim çok şükür. İnşallah küçülmüştür canım ya, ilaç kullandıysan faydasını görürsün umarım.
Soğan kürünü denedin mi peki? Soğan kürünün kadın hastalıkları için birebir olduğunu söylüyorlar ve kullanan herkesten olumlu şeyler duymak ümitlendirdi beni.
Merhabalar, çok geçmiş olsun size de. Çikolata kistiyle ilgili pek bir fikrim yok ama geçen yıl komşumuzun kızı aynı rahatsızlıktan ameliyat olmuştu. Hiç bir yan etkisini görmedi. Ve ameliyattan 3-4 ay kadar sonra hamile kaldı, şimdi bebeğiyle çok mutlu.
Yeniden geçmiş olsun.
slm bendede kıst cıktı sogan kuru tarıfını uygulamak ıstıyorum ama nasıl olacak bılmıyoprum lutfen ozelden mesajla gonderebılırmısınız pek nete gıremıyorum tesekkurler
Merhaba
Sol over da yaklaşık 8cm kistim var. Muhtemelen çikolata kisti deniyor.
ilaç almıyorumameliyat şart dediler benim gibi bu ameliyatı olacak varmı yada olan ?
fartoomany bende de 5 yıl önce kist olmuştu. bekarım. bende çok korkmuştum. ama doktorum ginera yazdı. çok şükür ilaç biraz uzun zamanda da olsa eritmişti. benim kistin tekrarlayacağını söylemişti. ama şuana kadar hiç bişey olmadı çok şükür. seninkide geçer inşallah. doktoruna da güven.
benimde sol yumurtalığımda 6.5cm kist varmışdoğum kontrol hapı kullanmaya başladım.15 gündür kullanıyorum...soğan kürünü uygulamak istiyorum fakat ufak kistler için faydalıymış...bnmkisi ufak sayılmaz...yan etkisi olur diye korkuyorum...
doktora sordum soğan suyunu "ben bilmiyorum hiç duymadım,1-2 kişinin ortaya attığı bilimsel olarak kanıtlanmamış bir şeydir o vs diyerek tasvip etmediğini belirtti."kesin duymuşturda onaylamıyor....
bu arada benim aklım hep onda,sanki şişti gibi geliyor,psikoljik mi bilmiyorum...
herkese geçmiş olsun...acil şifalar....
ArkadaŞlar bana bİlĞİsİ olan varmı benİm de sol yumurtalıĞımda 29x30 mm kİst varmıŞ bu tam ne kadar oluyo banada gİnera verdİ sadece 1 aylık adet olunca gel dedİ ben bİr haftadır kullanıyorum bİlĞİsİ olan varmı fartoomany
Ben de bekarken karınımın sağ tarafındaki ağrılar nedeniyle jinekoloğa gitmiştim ve 2.5c m 2.7 cm ve 2.3cm boyutlarında 3 tane kist teşhis etmişti. Hap tedavisi verdi 3 ay, hormonları düzenlemesi için. Doğal olarak adetler de düzene girdi böylece. Zaten ilk adetinle birlikte o kist çok büyük ihtimalle eriyecektir ama bence doktorunu dinle.
Bunlara folikül kisti deniyor. İnternetten araştırıp kokulacak bir şey olmadığını öğrenebilirsin.
Geçmiş olsun.
AMA mm yazıyo çok korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?