yumurtalık kisti ameliyatı olan var mı?

canım kistlerinin boyutu nedir?3 cm altındakilere dokunmuyorlar.Yaşın da küçük ve bekarsın bence sen doğum kontrol hapı kullanmalısın.Ama doktorlar kesin ameliyattan başka çaren yok diyorlarsa kesin laparoskopik ol.Çünkü benim de gezmediğim doktor kalmadı ıstanbul'da %90 laparoskopik dedi.Açık ameliyat sonrasında yapışıklıklar artıyormuş.Açık ameliyat da laparoskopik eğitim almamış olan doktorların tavsiyesidir emin ol.

Son düzenleme:
canım kistlerinin boyutu nedir?3 cm altındakilere dokunmuyorlar.Yaşın da küçük ve bekarsın bence sen doğum kontrol hapı kullanmalısın.Ama doktorlar kesin ameliyattan başka çaren yok diyorlarsa kesin laparoskopik ol.Çünkü benim de gezmediğim doktor kalmadı İstanbul'da %90 laparoskopik dedi.Açık ameliyat sonrasında yapışıklıklar artıyormuş.Açık ameliyat da laparoskopik eğitim almamış olan doktorların tavsiyesidir emin ol.

kistim 7.5 cm di en son
benim gittiğim doktor laparoskopik yapmıyorum ben demişti
aslında bana bu kistin bi zararı yok
ağrı da çok hafif yapıyor en iyisi doğum kontrol hapına devam edip ameliyat olmamak galiba

ben polikistik over amemliyatı oldum.çok ağrılı bir nekahat dönemi var.şimdiden geçmiş olsun.ameliyattansonra 10-15 gün içinde biraz biraz toparlarsın.....allah kolaylık versin canım

kistim 7.5 cm di en son
benim gittiğim doktor laparoskopik yapmıyorum ben demişti
aslında bana bu kistin bi zararı yok
ağrı da çok hafif yapıyor en iyisi doğum kontrol hapına devam edip ameliyat olmamak galiba

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun. Kistin ebatı çok büyük olduğundan birçok doktor ameliyatı tavsiye edicektir çünkü 3-4 cm´den büyük olan kistler maalesef hapla teadavi edilemiyor.
Ben 3-4 ay önce bir kist ameliyatı geçirdim. Benim kistim 6 cm idi ve açık ameliyat oldum. Ameliyat sonrası 1 hafta bayağı zor geçti ve 1 ayda toparlandım fakat değdi.İyi ki ameliyat olmuşum.
Yumurtalığının alınmasından korkma gerçekten iyi bir doktora gidersen yumurtalığına dokunmadan o kisti kesesiyle beraber rahatça ordan çıkarır.
Asıl korkman gereken o kisti orda beklettikçe yumurtalığına verdiğin zarar.
Ameliyat tarzına gelince, doktorlar kafalarına göre laparoskopi veya açık ameliyat yapmıyorlar. Kistin büyüklüğüne, tipine ve birtakım diğer bilgileri de göz önünde bulundurarak hangi ameliyatın daha uygun olacağına karar veriyorlar. Bence seçme şansları olsaydı daha pratik olduğundan çoğu laparoskopiyi seçerdi ama önemli olan onların keyfi değil o kisti ordan en iyi ve en zararsız biçimde nasıl çıkaracaklarıdır.
Ne şekilde ameliyat olacağını en iyi doktorlar bilir.
Bu zamana kadar gittiğin doktorlar sana güven vermediyse biraz daha araştırıp emin olduğun bir doktor bulup bir an önce önlemini almalısın.
Seni korkutmak istemem ama hareketlerine de dikkat etmelisin. Kist çok büyük olduğu için patlama riski var. Eminim doktorun da seni bu konuda uyarmıştır.
Umarım en kısa zamanda iyi bir doktor bulur ve bu kistten kurtulursun.
Haberlerini bekliyorum. Sevgileropuyorumnanaktan

ben polikistik over amemliyatı oldum.çok ağrılı bir nekahat dönemi var.şimdiden geçmiş olsun.ameliyattansonra 10-15 gün içinde biraz biraz toparlarsın.....allah kolaylık versin canım
teşekkür ederimopuyorumnanaktan
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun. Kistin ebatı çok büyük olduğundan birçok doktor ameliyatı tavsiye edicektir çünkü 3-4 cm´den büyük olan kistler maalesef hapla teadavi edilemiyor.
Ben 3-4 ay önce bir kist ameliyatı geçirdim. Benim kistim 6 cm idi ve açık ameliyat oldum. Ameliyat sonrası 1 hafta bayağı zor geçti ve 1 ayda toparlandım fakat değdi.İyi ki ameliyat olmuşum.
Yumurtalığının alınmasından korkma gerçekten iyi bir doktora gidersen yumurtalığına dokunmadan o kisti kesesiyle beraber rahatça ordan çıkarır.
Asıl korkman gereken o kisti orda beklettikçe yumurtalığına verdiğin zarar.
Ameliyat tarzına gelince, doktorlar kafalarına göre laparoskopi veya açık ameliyat yapmıyorlar. Kistin büyüklüğüne, tipine ve birtakım diğer bilgileri de göz önünde bulundurarak hangi ameliyatın daha uygun olacağına karar veriyorlar. Bence seçme şansları olsaydı daha pratik olduğundan çoğu laparoskopiyi seçerdi ama önemli olan onların keyfi değil o kisti ordan en iyi ve en zararsız biçimde nasıl çıkaracaklarıdır.
Ne şekilde ameliyat olacağını en iyi doktorlar bilir.
Bu zamana kadar gittiğin doktorlar sana güven vermediyse biraz daha araştırıp emin olduğun bir doktor bulup bir an önce önlemini almalısın.
Seni korkutmak istemem ama hareketlerine de dikkat etmelisin. Kist çok büyük olduğu için patlama riski var. Eminim doktorun da seni bu konuda uyarmıştır.
Umarım en kısa zamanda iyi bir doktor bulur ve bu kistten kurtulursun.
Haberlerini bekliyorum. Sevgileropuyorumnanaktan
malesef gittiğim doktorlara güvenmiyorum
beni hareketlerim için uyardılar ama ben koşturuyorum da hoplayıp zıplıyorum da maaşAllah bişey olmadı ama bigün olmuyor olmuyor derken patlayacakakannehir
ameliyattan çok korkuyorum ama benmafoldumben
off bilmiyorum ne yapacağımı:(

Madem bu doktorlara güvenmiyorsun o zaman dediğim gibi yeni bir doktora git. Eğer çözüm ameliyatsa benceki öyle muhakkak bir an önce ameliyatını ol. Eğer kistin patlarsa seni çok daha büyük ve zor bir ameliyatın beklediğini bilmelisin ve maalesef kısırlıkla bile sonlanabilen bir durumda meydana gelebilir.
O yüzden bence bir an önce yeni fakat çok iyi ve güvenebileceğin bir doktor bulmalısın. Eğer tedavi ile oluyorsa tedaviye devam ama eğer o da kesin ameliyat derse lütfen ameliyatını ol.
Sevgiler

muhtemelen kistin çikolata kistidir öncelikle kistinin türünü mutlaka öğren kaç cm olduğunu öğren çünkü 4 cm den büyük kistlere ameliyat yapılır birde açık ameliyatı evlenmemiş ve çocuksuz bayanlara pek yapmıyorlar genellikle laparaskopi yapıolar ben laparoskopi oldum korkma insan başta kabullenemiyor korkuyor ama merak etme kolay geçicek.....

Madem bu doktorlara güvenmiyorsun o zaman dediğim gibi yeni bir doktora git. Eğer çözüm ameliyatsa benceki öyle muhakkak bir an önce ameliyatını ol. Eğer kistin patlarsa seni çok daha büyük ve zor bir ameliyatın beklediğini bilmelisin ve maalesef kısırlıkla bile sonlanabilen bir durumda meydana gelebilir.
O yüzden bence bir an önce yeni fakat çok iyi ve güvenebileceğin bir doktor bulmalısın. Eğer tedavi ile oluyorsa tedaviye devam ama eğer o da kesin ameliyat derse lütfen ameliyatını ol.
Sevgiler
kist patlayınca nasıl kısırlığa yol açıyor anlamadım:uhm:

muhtemelen kistin çikolata kistidir öncelikle kistinin türünü mutlaka öğren kaç cm olduğunu öğren çünkü 4 cm den büyük kistlere ameliyat yapılır birde açık ameliyatı evlenmemiş ve çocuksuz bayanlara pek yapmıyorlar genellikle laparaskopi yapıolar ben laparoskopi oldum korkma insan başta kabullenemiyor korkuyor ama merak etme kolay geçicek.....

4 cm den büyük
inşAllah kolay geçer

kolay geçer merak etme 3 4 günde ağrıların geçer 1 haftada da ayağa kalkarsın lapaoroskopiden sonrada sık sık kontrrole git tekrar edebilio çünkü .....geçmiş olsun

ben daha 1 ay önce oldum laparoskopi benim önce doğ. kont. hapıyla eridi ama 2 ay sonra tekrarladı ve ameliyat oldum korkulcak bişey deil 1 gece hastanede yattım 5 gün de evde toplamda 15 gün sonrada işime döndüm ama açık ameliyatta bu kadar kısa sürede iyileşemezsin benimki 5.5 6cm. di ve rahimde polip vardı ilk gittiğim dr ilerlerse yumurtalığını almak zorunda kalabiliriz demişti 2. dr da ameliyat deyince vakit kaybetmeden hemen oldum hem kistten hem polipten kurtuldum ALLAH a şükür sonuçta zaten bebek istediğim için tedavi görüyodum yumurtalığımı riske atamazdım şunu da söyliyim amelyatta kesin çözüm olmuyor malesef yani yine tekrarlayabilir ALLAH yardımcın olsun:Saruboceq:

kolay geçer merak etme 3 4 günde ağrıların geçer 1 haftada da ayağa kalkarsın lapaoroskopiden sonrada sık sık kontrrole git tekrar edebilio çünkü .....geçmiş olsun
laparoskopi daha iyimiş yazılanlara göre
tabiki kontrole giderim hep
teşekkür ederimopuyorumnanaktan

ben daha 1 ay önce oldum laparoskopi benim önce doğ. kont. hapıyla eridi ama 2 ay sonra tekrarladı ve ameliyat oldum korkulcak bişey deil 1 gece hastanede yattım 5 gün de evde toplamda 15 gün sonrada işime döndüm ama açık ameliyatta bu kadar kısa sürede iyileşemezsin benimki 5.5 6cm. di ve rahimde polip vardı ilk gittiğim dr ilerlerse yumurtalığını almak zorunda kalabiliriz demişti 2. dr da ameliyat deyince vakit kaybetmeden hemen oldum hem kistten hem polipten kurtuldum ALLAH a şükür sonuçta zaten bebek istediğim için tedavi görüyodum yumurtalığımı riske atamazdım şunu da söyliyim amelyatta kesin çözüm olmuyor malesef yani yine tekrarlayabilir ALLAH yardımcın olsun:Saruboceq:

çok sağolun bakalım kontrolde belli olacak herşey

Canım benim önce iyi bir doktora git.Kistin boyutunun çok büyük olduğunu biliyorum bu yüzden yeni gideceğin doktor da sana ameliyat diyecek benim tahminimce.
Ondan sonra kistin türünü öğren. Çikolatamı , basit mi, poliskistik misin?
Ameliyatın türünün evlenip evlenmemenle veya çocuk yapıp yapmamanla veya başka birşeyle alakası yok.
Daha öncede yazdığım gibi DOKTORLAR KAFALARINA GÖRE LAPAROSKOPİ VEYA AÇIK AMELİYAT YAPMIYORLAR. KİSTİN TÜRÜNE VE BİRTAKIM DİĞER VERİLERE GÖRE KARAR VERİLİYOR. O yüzden kimsenin burda ne dediği önemli değil sana en iyi bilgiyi yine doktor verecek.
Kistin patlamasına gelince--
Kist patladığı anda içersindeki bütün sıvı diğer yumurtalığına ve rahmine yayılır. Yapışkanlık olacağından da diğer yumurtalığında rahminde büyük zarar görebilir. Bunları kafama göre yazmıyorum doktorların ameliyat olmadan önce bana söylediklerini şimdi ben sana söylüyorum.Çünkü bende çok korkuyordum ve sürekli ertelemeye çalışıyordum fakat böylelikle kendime daha çok zarar verdiğimi gördüm.
Oldum ve kurtuldum. Şimdi kafam çok rahat. Sende bir an önce doktora GİT LÜTFEN ve önlemini bir an önce al.

bu akşam yasmin son
aileme söyledim kaç kere bilmiyorum ne zaman gideriz doktora
ben de geciktirmek istemiyorum

Merhaba , gecmis olsun yazilarini okudum , oncelikle gecmis olsun. Danismak istedim benimde 7cm yumurtalik kistim var doktor igneyle cekmeye karar verdi cnm:( senin ki gibi yani. Nasil oldu biraz bilgi verir misin, doktorlar cok rahat ama ben endiseliyim, bekarim bende . Simdi ye kadar karindan ultrason cekiliyordu, simdi ne olacak bilemiyorum.
Igne ile nasil oluyor aci hissettin mi , bi de camasir cikartiyomuyuz:( zor durumdayim fikirlerin cok kiymetli cevabini bekliyorum. Tesekkurler. Kendine iyi bak.

Kızlar merhaba. Benimde acil yumartalık kistlerinden ameliyat olmam lazım. Diyarbakırda hangi doktoru öneriyosunuz ve ameoiyat ücreti ne kadar acill bilgi verirseniz sevinirim

2 ay önce geçirdiğim trafik kazası sonrasi yapılan kontroller sırasında sol overimde 10 cm lik kıstim oldugunu öğrendim .kazanın sokunu atlatamadan bu durumla karşılaşmak benı fazlasıyla panikletti . 1 ay doğum kontrol hapı kullandım ancak büyük olmasi ve cinsi açısından kuculmedi bende ameliyat olup kurtulmak istedim . Dün ameliyat oldum kapalı yöntemle. Elbette ağrılar oluyor ama çok fazla değil çok şükür kurtuldum diye bakıyorum . Herkese tavsiyem iyi bir doktor bulun over é zarar vermeden temizlemek çok önemli . Korkacak hiç bişey yok herkese geçmiş olsun

Çikolata kistinden Şubat ayında ameliyat oldum tabi ameliyata karar vermem çokmu zin sürdü . Ben mersindeyim çok araştırdım çünkü bu tarz ameliyatlar yumurta rezervine zarar veriyor . Bu yüzden iyi ellerde bu ameliyatı olmak lazım. Açık ameliyat olma bence laparoskopi olmalisin. Öncelikle amh hormonuna baktır eğer çok düşükse ameliyat da olma .

Ben istanbula gittim ameliyat için . Şu anda bir sıkıntım yok Allah a şükür ama ameliyat da çözum değil tekrar etme riski var

Ben istanbula gittim ameliyat için . Şu anda bir sıkıntım yok Allah a şükür ama ameliyat da çözum değil tekrar etme riski var

Merhaba Kumral-ada
Ameliyatını nerede oldun? Bende de bilateral endometrioma (çikolata kisti) var ve doktor araştırıyorum. Sevgiler..

Merhaba Kumral-ada
Ameliyatını nerede oldun? Bende de bilateral endometrioma (çikolata kisti) var ve doktor araştırıyorum. Sevgiler..
Bilateral tek taraflı mi oluyor canım
Yücel karaman da oldum canım. Ben ameliyatımı. Bu tarz ameliyatları sisli memorial hastanesinde yapıyor. Geçmiş konularmda var canım ben de cok arastirmistim.

Back