kistim 7.5 cm di en son
benim gittiğim doktor laparoskopik yapmıyorum ben demişti
aslında bana bu kistin bi zararı yok
ağrı da çok hafif yapıyor en iyisi doğum kontrol hapına devam edip ameliyat olmamak galiba
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun. Kistin ebatı çok büyük olduğundan birçok doktor ameliyatı tavsiye edicektir çünkü 3-4 cm´den büyük olan kistler maalesef hapla teadavi edilemiyor.
Ben 3-4 ay önce bir kist ameliyatı geçirdim. Benim kistim 6 cm idi ve açık ameliyat oldum. Ameliyat sonrası 1 hafta bayağı zor geçti ve 1 ayda toparlandım fakat değdi.İyi ki ameliyat olmuşum.
Yumurtalığının alınmasından korkma gerçekten iyi bir doktora gidersen yumurtalığına dokunmadan o kisti kesesiyle beraber rahatça ordan çıkarır.
Asıl korkman gereken o kisti orda beklettikçe yumurtalığına verdiğin zarar.
Ameliyat tarzına gelince, doktorlar kafalarına göre laparoskopi veya açık ameliyat yapmıyorlar. Kistin büyüklüğüne, tipine ve birtakım diğer bilgileri de göz önünde bulundurarak hangi ameliyatın daha uygun olacağına karar veriyorlar. Bence seçme şansları olsaydı daha pratik olduğundan çoğu laparoskopiyi seçerdi ama önemli olan onların keyfi değil o kisti ordan en iyi ve en zararsız biçimde nasıl çıkaracaklarıdır.
Ne şekilde ameliyat olacağını en iyi doktorlar bilir.
Bu zamana kadar gittiğin doktorlar sana güven vermediyse biraz daha araştırıp emin olduğun bir doktor bulup bir an önce önlemini almalısın.
Seni korkutmak istemem ama hareketlerine de dikkat etmelisin. Kist çok büyük olduğu için patlama riski var. Eminim doktorun da seni bu konuda uyarmıştır.
Umarım en kısa zamanda iyi bir doktor bulur ve bu kistten kurtulursun.
Haberlerini bekliyorum. Sevgileropuyorumnanaktan