yumurtalık kisti ameliyatı olan var mı?

_sanat_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2009
3.513
1
158
merhaba
4-5 ay önce yumurtalığımda kist olduğunu öğrendim hapla tedavi sonuç vermediği için bir iki ay içinde ameliyat olacağım.ve çok korkuyorumeyvahedigeldismile
aranızda bu ameliyattan olan var mı?
doktorum açık ameliyat yapacakmış
ameliyat sonrası ağrı falan çok oluyor mu?
bir de merak ettiğim ya ameliyattan sonra tekrar kist oluşursa ben tekrar mı ameliyat olacağım:bbo:

Senın dedıgın sanırım cıkolata kıstı ve sadece bıtane buyukk degıl mı?benı kuzenım oldu valla aldılar ama aldıktan sonra eger evleneceksen veya evlıysen hemen cocuk yapman lazım eger evlı degılsen dogum kontrol ılacı kullanman lazım tekrar tazelememesı ıcın cunku tekrar tazelıyo:ama benımm kuzenımde edet zamanında cok agrı oluyoduu amelıyattan sonra yıne gecmedıı agrılarıı ama kısıden kısıye degısıyodur belkı sızınkı gecebılır yanı agrınız varsa egerr::

çikolata kisti mi bilmiyorum yarın belli olacak tahlil sonuçları 6 cm lik bir kist
ben evli değilim yakın bi zamanda da evlenmeyeceğim 17 yaşındayım henüz eğer tekrarlıyorsa devam ederim doğum kontrol hapına
kuzeninizde adet ağrıları dışında başka sorun oldu mu ameliyattan kaynaklanan?

Geçmiş olsun.Önce kistinin ne olduğunu öğrenmekte yarar var?Neden hemen ameliyat dediler belki hapla falan küçülebilecek bir kisttir?Bende de çikolata kisti var 2-3 ay sonra ameliyat olacağım.Ama ameliyat olman gerekirse kesinlikle açık olma.Laparoskopik olman benim gittiğim doktorların tercihi.Açık ameliyatta yapışıklıklar çoğalıyormuş çünkü.Sen bence hemen karar verme başka doktora da görün..

3 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum ondan önce 1 ay da hormon hapı kullandım ama faydası olmadı
bu 2. doktorum
ilk gittiğim doktor 1 ay hormon hapı verdi sonra hemen ameliyat dedi o yüzden başka doktora gittik o da doğum kontrol hapı verdi ama melesef faydası olmadı
soğan suyu içtim ısırgan otu tohumu yedim ama yok küçülmüyor
Laparoskopik ameliyatta da tam temizlenmiyormuş yani bilmiyorum ki hepsinin iyi kötü yönleri var

ya aslinda yasin kucuk bence kac yasinda adet oldun sen?ben yasini buyuk zannetmistim bencede baska doktorlara bi gorun hemen ameliyat olma..yok ama adet agrisi disinda bi agri olmuyordu...

12 yaşında olmuştum galiba 5 yıl önce falan
önceden hiç olmuyordu şimdi ara ara batmalar oluyor

hmmm degisikk bence sen baska doktorlarada gitmelisin..ama adetin duzenli degil mi senin??ama eger ameliyatta olacaksan korkmana gerek yok gercekten en fazla 1 haftadan kalkarsin ayagaa endise etmee gercektenn..

evet adetim düzenli
zaten kistim hiç bir belirti vermiyor ki.böbreklerim için gitmiştim doktora o doktor tevafuken gördü
şimdi doktor araştırıyorum başka doktora gideceğim
ameliyattan korkma sebebim yumurtalığımın alınması ve kistin tekrarlaması

Kesinlikle işin uzmanı onkolok jinekologlara git,ÖZELLİKLE BUNU BELİTİYORUM,ÇUNKU BU KONUDA UZMAN DOKTORLAR DOĞRU AMELİYATI YAPABİLİYORLAR.DOKTOR KONUSUNDA TAVSİYE İSTERSEN ACIBADEM MASLAK DA PROF DOKTOR METE GÜNGÖR VAR,TEK KELİME İLE MÜKEMMEL BİR DOKTOR,DÜN KENDİSİ BANA AMELİYAT YAPTI,AMELİYAT SONRASINDA 2 SAAT DİNLENİP ALIŞVERİŞE GİTTİM:) NE KANAMAM VAR NE DE AĞRIM KENDİSİNDEN ALLAH RAZI OLSUN.BAŞKA DOKTORLAR NASIL YAPIYOR İSE HASTA HASTANEDEN GÜNLERCE ÇIKAMAYIP AGRISI KANAMASI OLUYOR.

sanat merhaba
yazın yenı dıkkatımı ektı daha dogrusu uzun zamandır pekk nete gırmıyormm canım ben de de kıst vardı yumurtalık kıstı bu arada ben 3 yıllık evlıyım ve bebegım olmadı :çok üzgünüm: bu kıst yuzundenn çokk dr gezdımmm tahmını sayısını hatırlamıyorumm desemm yerı vardır vereliniortak ama en sonn bı dr dedı kı bana (bu dr tv de yayın yapann bı dr) yarın 1 mılyar getır senıı hemen alttannn ıgne yoluyla kıstını sırınga ıle çekeyımm dedıı ben sokk ustune sokk yasadımm kafamçokkarıştı neyse dedımm bıraz zamana ıhtıyacımm var dedımm ve dr gıtmedımm( tabıı bu arada d.kontroll haplarıı kullandımm baska bıı ılac daha kullalndımm ısmını hatırlayamadımm sımdıı) olmadıı yokk erımedıı ve benım kıstımm 3cm lıkk çokk kucukk bıseyy ama ne adet agrısı ne de baska bısey bana hıc bır etkısı olmamıstıı sadece gebe kalamadımm.... :Saruboceq: sonra kısadann keseyımmm medıchıne hospıtal guneslı hastanesıne gıttım orda bı dr bana senın bu kısınn bunca zmandır erımedıyse bundan sonra da erımez dedıı amelıyat sart olduu ben 1 ay maddıı durumuu duzeltme cabasına gırdımm ve 30 aralık 2009 da laparoskopı ıle kıstımden kurtuldumm çok sukurr
senın gıttıgınn dr a rıca etsenn laparoskopı hakında bılgı alsann derımm benn çokk rahatt kapalıı bı amelıyat ve sadece 2 ve ya 3 tane kesıkk kı bu kesıklerr kurdanın yarısı kadarr bıle degıll yanıı baska benzetecekk bısey bulamadımm.1 gece hastanede kalıyosunn gozetımm amaclıı sonrasıı zatenn corap söküğü gb gelıyoo yasadıgın sehrıı eklemedıgınn bılmıyorumm nerdesınn ama fıyatıda çok uygunn olduu verdıklerı fıyatınn çok çok altında ve 2 taksıte de boldurdumm rahat rahat da odememı yaptımm suannn RABBIMIN ıznıyle ınsallahh bebegıme kavusacagımıınn özlemıı ıle yanıpp tutusuyorummm ınss o gunlerı de gorürüzz opuyorumnanaktan :emir_bebek:

cevaplarınız için sağolun evet uzman bi doktor bulmam şart
Balıkesirde yaşıyorum konu açtım ama kimse yardımcı olmadı doktor tavsiyesi konusunda
ıstanbula gelemem sanırım maddi durum pek iyi değil
Byss inşAllah bebeğin olur canım çok sağol cevabın için

ilk gittiğim doktor önümüzdeki hafta gel ameliyat yapacağım dedi ama açık mı yapacak laparoskopı mi yapacak hiç bişey dememişti ben de gitmedim zaten doktor değiştirdim
ikinci doktorum ben laparoskopı yapmıyorum dedi
valla durum bu kızlar
:bbo:

Back