Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
yumurtaların yeterli olgunluğa ulaşmaması ve çözüm
Mrb arkadaşlar siteye yeni üye oldum.Yumurtalarım 14. gün olmasın rağmen 14mm civarlarında oluyor.Klomen kullandım, doktorum şimdi dozu iki katına(günde 2 X 5 gün) çıkarmamı istedi.Ancak kist oluşur korkusuyla kullanmak istemiyorum.Alternatif tıptaki bitkisel ilaçlara daha fazla güveniyorum.Böyle bir bitkisel çözüm yolu bilen arkadaşlar var mı? Yumurtaların büyümemesi yumurta tembelliği midir? Birbirimize bildiklerimizi ve deneyimlerimizi aktarırsak inşallah çözüme daha kolay ulaşırız.Ben araştırmalarımdan şimdilik incir kürünü duydum ve kullanmayı düşünüyorum.Sizlerden de yorum ve paylaşım bekliyorum.Tşkler
selam arkadaşım senin gibi benimde yumurtalarda sorun çıktı istenilen seviye ve sayıya ulaşmadı ve ilaçların dozları 2 katına çıkartıldı v.s. tedavi kesildi tabi ben bu moral bozukluğuyla bu konuyu birhayli araştırdım bir dahaki randevuma kadar. Ben keçi boynuzu pekmezi içtim günde 1 çay bardağı kadar ve ayrıca siğara içiyorsan kesinlikle bırak yumurtayı en çok etkileyen faktör çünki bunları yaptım ve gittim bu sefer tedavim olumlu gitti yani yumurta kalitem arttı normal dozda ilaçla üstelik.Bu arada yaşında etkisi var umarım yararlı olmuşumdur bol şans:teselli:
canım benim de ilk ay klomenle büyümedi yumurtalar,o zaman günde 1 tane içmiştim.bu ay günde 4 tane içtim (2 sabah 2 akşam 5 gün)bugün baktı dr 19 mm olmulş ve çatlatma iğnesi oldum.bu arada günde 2 bardak adaçayı içmitim haberin olsun canım.bende klomen kist falan yapmadı yani.Allah şifa versin hepimize canım..
merhaba arkadaşar aynı durum bende de var benimde yumurtam 16. günde 13 mm kaldı
ne yapıcam bilmiyorum çok üzülüyorum ağlamaktan gözpınarlarım kurudu. bu durumda olupta umurtası büyüyen varmı ben 2 aydan beri klomen kullanıyorum ama bir türlü büyümüyor.offfffff
bende 1 ay önce kullanmıştım benimde 14 mmde kaldı normali en az 18 mm olmasıymış iğnesini kullanabilmek için o zman günde 1 tane akşamları alıyordum sonra adet olmuştum ve dr muayene çağırdığında istenilen mm ulaşıldığını gördü ama maalsef adet olduğumdan başarısızlıkla sonuçlandı bende yumurtlama problemi var o yüzden geç oluşuyormuş tam istenilen mm gelirken adet oluyorum bakalım bugün tekrar klomene başlıycam yine 1 tane akşamları şayet bunda başarısızlıkla sonuçlanırsa 1 kutu daha deneyip ardından ilaçlı filme gireceğim bakalım neler olucak heyecanla bekliyorum...
BENıMKıLERDE SıZıNKıLERıN TAM TERSı ETKı GÖSTERDı KLOMEN DENEN ıLAÇ nerden kullanmdıysam yumurtalarım kocaman olmus kist oldu bendede biri 35 digeri ise 25 mm olmuş keşke kendi haline bıraksaydım belki şimdiye hamileydim hayırlısı olsun tabi ama bence çok fazla kullanmayın bu ilacı bu arada ben günde yarım kullandım bu hale geldiler
bende 1 ay önce kullanmıştım benimde 14 mmde kaldı normali en az 18 mm olmasıymış iğnesini kullanabilmek için o zman günde 1 tane akşamları alıyordum sonra adet olmuştum ve dr muayene çağırdığında istenilen mm ulaşıldığını gördü ama maalsef adet olduğumdan başarısızlıkla sonuçlandı bende yumurtlama problemi var o yüzden geç oluşuyormuş tam istenilen mm gelirken adet oluyorum bakalım bugün tekrar klomene başlıycam yine 1 tane akşamları şayet bunda başarısızlıkla sonuçlanırsa 1 kutu daha deneyip ardından ilaçlı filme gireceğim bakalım neler olucak heyecanla bekliyorum...
bende 1,5 kutu kullandı en son günde 3 tane ama yinede yumurtalar büyümedi en son 16. günde 13 mm di ne yapacağımı bilmiyorum doktor happı arttıracağını söyledi ama bu yumurtalar bir türlü büyümüyor psikolojim çok bozuldusenağlama
bende ilkkez bu ay kullandım klomeni. 10. günde 19 mm olmuş yumurtam. iğne yaptırdık.dün bugün ve yarın yoğun çalışma var en erken nasıl öğrenebiliriz. meraktan ölecem yaa.
bende çok korkuyordum yumurtam olmazsa yada küçük olursa diye. korkum geçti ama nasip tabi.
ben klomeni 5 gün günde 3 tane kullandım.doktorum öyle dedi. sizlerinki çok farklı. daha az kullanıyorsunuz.
merhaba kızlar.bu konularla ilgili çok fazla bilgi sahibi değilim.o yüzden soruyorum
bende çikolata kisti vardı ve ameliyatla alındı.3 ay d.kontrol hapı kullandım tedavi maksatlı.ve 3 aydırda korunmuyorum bebek düşünüyoruz.bildiğim kadarıyla doktorlar 1 sen olamazsa gelin gerekli tetkikleri yapalım diyormuş.acaba gitsem yardımcı olurlar mı.?siz ne zamandır bebek istiyorsunuz acaba?bendede bu sorun varmı diye korkuyorum ve bu kist tekrarlarsa tekrar hap kullanmak zorunda kalıcam.ve yine bebek için belli bir süre geçmiş olucak...
canım gitsen tabiki yardımcı olurlar kafandaki soru işaretlerini yoketmiş olursun.ama benim doktorum bana her ay yumurtlama olmaz demişti belkide bünyeden bünyede değişiyodur.ama yumurtlama olduğunu anlayabilirsin mesela bende yumurta akı kıvamında akıntı ve kasık ağrısı olur.allah en kısa zamanda bebişlerimize kavuşmayı nasip etsin
yumurtalıkların az çalıştıgı hangi muayene yada tahlılde bellı oluyor ?? benim doktorum herseyın normal dedı ama bılmıyorum hıc ınandırıce gelmedı sankı çünkü kaç aydır hamıle kalamadım
ben ılk defa bu ay kullandım klomen gecen ay 10.gunde 18mm olmuştu dr cok ıyı dedi sonra 12.ggun gıttık çatlamıştı dr erken çatlamış dedi ve hamılelık olmadı bu ay klomenle 10.gunde 22x23mm olmuş dedı dr fazla buyumuş erken buyumuş dedi sonra 12gun gıttım çatlamıştı dr bu ay da olmayabılır erken çatlamış dedi benımkı buyuyor ama neden bılmıyorum gunundanonce catlıyor yanı 14.15.gunde catlarsa sanırım daha ıyı sonuç alınıyormuş ama dr benımkıne henuz bı care bulamadı buyumesıne buyuyor ama hamıle kalamadım 2aydır dr a gıdıyorum neden erken çatlıyor anlamadım ben 28gunde 1 adet goruyorum 14. veya 15.gun çatlaması gerek normalde ama bılemıyorum yaa benımle aynı durumda olan var mı ne yapmam gerekıyor yaa zamanında catlaması için
slm arkadas ben bes yildir evliyim hala bebek sahibi olamadim hemde hicbir zaman korunmadim benim de ayni sorunum var yumurtlama tam olmuyor.
yumurtam ilac almadan 8 mm oluyor ama yumurtlatma ilaci alirsam (gunde 2x5) ancak normal seviyeye geliyor.
bu arada bu ilacin hormonlari bozdugu icin kanser yapma riski var ayrica benim yuzumde tuylenme oldu kilo yapti ben sizin moralinizi bozmak istemem ama bunlarda bir gercek bilgisi olmayanlara bende ilk ogrendegimde doktordan ciktim yolda yuruyorum ama benim beynim donmus gibiydi sok oldum az kalsin araba eziyordu beni cok uzuldum hala uzuluyorum.ama allhin bir bildigi var ki bizede bu sorunu vermis.
ayrica benim esimde de sperm azligi ve hareketsizligi var iki tarafli yani cok uzuluyorum hasta olacam diye korkuyorum eger bu konuda bir bilgisi olan varsa
lutfen sizlerde paylasin.
inan anattıklarınla sanki beni anlatıyormuşsun gibi geldi sanki kendi sorunumu dinliyormuşum gibi aynı durum bende de mevcut birerbir aynı ama ben bu yıl bir kere hamile kaldım ilaçlar sayesinde ama martta bir yıl olucak ama bidaha olmadı aynı durum tekrar devam ediyor.
öncelikle geçmiş olsun..sağlıklı kadında her ay yumurtlama gerçekleşiyo mu demişsiniz de normalde gerçekleşiyo mu bilmem ama bizde gerçekleşmiyo bunu biliyorum..yani bizde derken ben mesela pko hastasıyım.zaten 2-3 ayda 1 adet oluyorum.o yüzden 2-3 ayda sadece 1 defa yumurtluyorum..o da yumurtam büyümüyo veya çatlamıyo yani yumurtlama sayılmıyo aslında..böyle kısır bi döngü yanii..sonuçta yumurtası çatlamayan yada büyümeyen insan için yumurtladığı söylenemez.geçici adet kanı gibi bişey oluyo bizdeki..
bu arada bende klomene başladım bu ay..yarın dr a gidicem..kaç milim olduğunu bende çok merak ediyorum valla..umarım aşırı büyümemiştir..byümemesinden korkmuyorum da aşırı büyümesi benca daha kötü..başka bi topikte okudum 40 mm kisti oluşan varmış bu ilaçla..sonra tedaviye ara vermek zorunda kalıyosun en az 1 ay,kist küçülcek mi diye korkuyosun vb..
yumurta büyümemesinin çözümü var arkadaşlar kokrmayın..bana dr um söyledi..klomen tedavinin en hafif ilacı dedi..en hafifle ve en az dozla başlanıyo dedi..ben günde 2 tane ile başladım mesela..bu ay büyümemişse nolcak doz artıcak..yüksek dozla da büyümezse zaten iğne tedavisine geçiliyor..aynı aynı ilacın daha ağırını (iğnesini) vererek dr yumurta büyütücek..o zaman kesin büyüyomuş..dr um öyle söyledi..
bende dr a peki bu böyle ne kadar sürücek büyümezse her ay dedim..senin sabrına bağlı bu dedi bana..yanii eğer yoruldum dersem psikolojik olarak bi üst ağır tedaviye iğneye geçilcek..sonra da zaten 2-3 aşılama olmazsa tüp bebek..
iyi şeyler düşünelim iyi olsun arkadaşlar..bilgi vermek amaçlı yazdım bunları size..endişelenmeyin yumurtlarınız bi şekilde büyücek zaten..benim dr um tüp bebek dr u..polikistik over hastalarında % 80 bu tedavinin olumlu sounçlandığını söyledi bana..kendisi doçent..içiniz rahat olsun..büyür yumoşlar olurlar..inş..