Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
SIKINTI ve MUZ KABUĞU
Kayıtlı Üye
Kızım geçenlerde 1 yaşına girdi. Ve ek gıdaya geçtiğimizden beri yumurta yememekte ısrar ediyordu. Geçenlerde keşfettim bikaç yöntemle artık yumurta yemeye başladı. Artık yumurta bizim için kabus olmaktan çıktı.
Ben de tarifleri sizinle paylaşmak istedim. Çünkü eminim ki aynı durumda olan bebekler vardır.
TARİF 1
YUMURTALI EKMEK
Aslında hepimizin bildiği birşey. Çok da basit. 1 dilim ekmeği çırpılmış yumurtaya bulayıp hafif yağda tavada kızartıyorsunuz hepsi bu...
TARİF 2
PEKMEZLİ KEK
Hem içinde pekmez olduğu için hem de yumurta olduğu için çok faydalı.
3yumurta
2kahve fincanı pekmez
1kahve fincanı sıvı yağ
1,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
Bütün malzemeyi mikserle çırpıp küçük bir kek kalıbında 175derecede 35-40dk pişiriyorsunuz.
TARİF 3
ÇILBIR
1yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1diş sarımsak
3 bardak su
1er tatlı kaşığı tereyağ ve sıvıyağ
Suyu tencerede kaynatıyorsunuz. Sonra kaynamaya başlayan suya önce bir tutam tuz koyuyorsunuz. Sonra da yavaşça yumurtayı kırıyorsunuz.Sarısının patlamaması gerekiyor.2-2,5dk kaynadıktan sonra delikli kepçeyle tabağa alıyorsunuz. Sarımsaklı yoğurt yapıp yumurtanın üzerine döküyorsunuz. Afiyet olsun...
Bu tarifi bebekyemeklerim.com adresinden aldım.
TARİF 4
PATATESLİ TOPLAR
Bu tarif de sevgili topik arkadaşım Simenay'dan alıntıdır.
Haşlanmış patates
Yoğurt
Sıvıyağ
Haşlanmış yumurta
Un
Kabartma tozu
Haşlanmış patates ve yumurta iyice ezilir. İçine yoğurt, sıvıyağ ve alabildiği kadar un koyularak hamur yapılır. En son kabartma tozu eklenip yoğurulur. Bu karışımdan minik toplar yapılarak fırın tepsisine dizilir. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. İsterseniz çeşitli sebzeleri (kabak gibi) de haşalyıp içine rendeleyebilirsiniz. Hatta eğer sıcak tüketecekseniz içine kaşar peynir de rendelenebilir.
Bebeğinizin damak tadına göre zenginleştirebileceğiniz çok kolay bir tarif..
Sizden de yumurtalı tariflerinizi bekliyorummmm.
toplar güzel bi fikir gülşanın domatesli omletide iyi fikir tam ölçünüs hatırlamıorm şimdi ama
domates peynir maydonoz yumurta sulu kvıam olması içinde biraz su pişirip yedirebiliriz yrn ilk işim denicem..
yumurtayı tek başına alıştırmakta önemli değil mi ? yani bir şeylerle karıştırmadan yedirmek birşeylere karıştırınca daha kolay yiyor fakat her zaman aynı şekilde olmaz ki bence yumurtayı sade olarak yemeye alışmalı bebekler...
benim bebeğim tek başına yumurta sarısı yiyordu ama son zamanlarda reddetmeye başlayınca ben de bir domates rendeleyip içine atıyorum haşlanmış yumurta sarısını, ezmeden küçük parçalar halinde domates rendesiyle birlikte veriyorum..
domatesin allerjik özelliği olabilir bazı bebekler için ama kızım dokuz aylık ve bir sorun yaşamadım
ben bebeklere kabartma tozu iceren seylerin verilmesnde sıkıntı olabilecegi kaygısıyl bu taz seyleri denemiyorum hic.cunku kabartma tozu sonucta kimyasallari yogun olan bşr madde.bilmem ne kadar haklıyım endiselenmekte