canim ben 3 sene evvel yurtdisina geldim. o surecte korona filan vardi. ama burda deniyeyim dedim. denedik ama hayal kiriklig oldu. Duzgun kontrol edilmedi hicbir hormona e2, progestron vs bakilmadi. 1 seneki hormon testi ve yuksek prolaktin ile surece girdim. Toplam 11 yumurta cikti. 6 tanesi embriyo olabilecek boydaydi. 5 tanesi oldu embriyo ama 2 si saglikli dediler. digeri 3 u duzensiz bolunme var diyip gectiler. ilki taze transfer oldu. ben o surecte aile yakinimi agir bir hastalikta ogrendim, transferi ertelemek istedim ama doktor her zaman taze daha iyi basari sansi yuksek olur dedi kabul ettim. Tabii stres vs derken tutmadi. 2 transfer tam fiyasko hic bakmadan birseye gun verip progestronum dusuk olmasina ragmen hicbirsey yapilmadi ve tabii ki adet oldum, hemen transfer sonrasi. zaten yeni bir yer ve duzen, bu surec ve hastalik sureci beni cok etkiledi. koronadan dolayi hasta sinirlandirildi. gecen sene baslayacakken cok hastalandim. Kendimi toparlamami bekledik. O arada TR de doktorlar ile gorustum ama hic icime sinmedi. Bu defa burada birinin onerisi ile baska bir doktor deniyorum. Uzun protokol yapti. ben kisa ve uzun protokol oldugunu bilmedigimden sormadim neden diye.. sonradan ogrendim..Cuma gunu soracagim bu uzun protokol kafama takiliyor bir yandan. Senin gonderine de boyle denk gelip sormak istedim.
Canim bu surecler hassas surecler. Eger seni kiracak birsey yazdiysam kusura bakma. Sordugun icin cevap veriyorum. TR de bana gorustuklerim hep genetik test dedi. Benim genetik test yaptirip down sendromlu bebegi dogan arkadasim var. Sagliksiz bebek aldir diyipte saglikli dogan var. O yuzden kendi okumam, arastirmam ve doktorlara sordum burada. Genetik testi ticari buluyorum. Bu benim fikrim. Ben elbette doktor degilim. Kendi fikrim ve bildigim dogrultusunda ben tercih etmiyorum. Eger nasipte saglikli ise bebegin saglikli, degilse degil diye bakiyorum olaya.
Cogunlukla sagliksiz ise zaten beden onu atiyor, yada saglikli ama bebek kordondan iyi ve yeteri beslenemiyorsa yine atiyor gibi gibi bakiyorum. Bana genetik diyen doktora tedavi olmadim canim ben. Doktor bulmam da haliyle zor oldu.
Bazen okuyorum 35-40 yumurta topluyorlar.. Bunu da benim kendi gorusum doktor degilim ama dogru bulmuyorum. Dolayisiyla elime zaten azicik doktor kaliyor :))
senin bence normal yolla hamile kalmaya calismandan bir engel yok. Sen tabiki kendi bildigini yap, tedavine basla ona birsey diyemem ama belki bu surede hamile kalirsin. Bedenin hamile kalmayi biliyor cunku olmus. ona hatirlatmak ve biraz kendine iyi bakmaya gayret et. Yedigin yemek, ictigin su ve alacagin vitamin, mineral ve destek kismina odaklanmani nacizene bir arkadas olarak oneririm.
Allah evladina saglik versin, kardesi olmamasi icin bir neden yok. Olur hic uzulme... Vakti bugun degilmis..