Gebeliğe Hazırlık yumurta takibi ve gebelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

vuslatahasretim

Kûn Fe Yekûn
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2018
3.471
2.067
63
merhaba kizlar yumurta takibi ve gebelik icin burda tecrübelerimizi paylasalim.

adetin kacinci gününde muayene oldunuz?

yumurtaniz kac mm di ?

yumurta gelistirmek icin hangi ilaci nasil hangi günlerde kullandiniz ?

catlatma ignesi verildiyse kac mm deyken verildi ?

hangi catlatma ignesini kullandiniz ?

kac gün sonra yumurtaniz catladi ?

hisettinizmi catladigini ?

tekrar kacinci günde muayeneye gittiniz ?

catladigini söyledimi doktor ?

gebelik olustumu ?

adetin kacinci gününde,
yumurta catladiktan sonraki kacinci günde,
catlatma ignesinden sonraki kacinci günde
idrar testinde ilk defa silik cizgiyi gördünüz ve kanda ilk degeriniz kacti ?

sonrasindaki ilk haftalarda idrar ve kan testlerinde degerleriniz nasil devam etti ?

ilk belirtileriniz nelerdi ve sonrasinda nasil devam etti ?

simdilik aklima gelen detaylar bunlar siz benim unuttugum baska önemli bilgiler varsa yazabilirsiniz.

burada amacimiz hangi yöntemi uygulayanlarda daha cok gebelik sansi var tecrübelerimizi paylasip birlikte takip edip ögrenelim.

Cok guzel bir konu olmus:). Sebepsiz infertilite tanısıyla 2 yıldır cocuğumuz olmuyorBen aşılama diye yola çıktım, adetin
2 . Gunu klomen başladım ( 5 gun , gunde 2) ,
10. Gun solda bir yumurta olmuştu 12 mm . Doktor az büyümüş dedi 2 gün iğne verdi(merionel 150mg 2 gun) ,
12.Gun solda 2 yumurta. 2. Yumurtayı da bıyutmek için 2 gun daha iğne( menopur 150 mg 2 gun)
14. Gun solda 2 sagda 3 yumurta. Doktor 75 mg menopur daha yapıp, 16. gun catlatma iğnesini yapıp , 18. Gun aşılama yapmayı teklif etti. 3 uz ya da 4 uz de tutabilir olmazsa 3. Ve 4. Yu alırız dedi. Ben de cesaret edemediğim için ne çatlatma ipnesini yaptım ne de aşılamaya gittim. 18. Gun başka doktora gittim ve iyiki de catlatma iğnesini yapmamışsın çünkü en az 15 yumurtan oluşmuş dedi. Ve iğneyi yapsaydın hiper ovulasyon olabilirdi dedi.. sonuçta su an 15 yumurta ile öylece kaldım ve hiç biri çatlamamış bugun adetimin19. Gunu. Normalde adetlerim 27 gunde bir ve çok düzwnlidir.

Merhaba öncelikle bende bebek sahibi olmak için bir yola çıktım 1 senelik evliydim yumurtaliklarimin her ikisinde de dermoid kistlerim vardı doktorum ameliyat olmamı daha sonrasinda da tüp bebek tedavisi görmemi önerdi ben yumurta takibi yaptirmak istedim öncelikle doğal yolları denemek istiyordum femara isimli ilacı kullandım daha sonra doktora gittim doktor yumurta çok fazla büyümemiş dedi 20 mm oldugunu söyledi o gün bana ameliyat için fiyat verdi ve muhasebe ile görüsmemi söyledi. Ama o 20 mm lik yumurta benim umudumdu çatlatma ignesi vs gerek görmedi biz eşimle eve gittik 1 hafta içerisinde kendiliginden çatlayacagını tahmin ettigim yumurtam için umutluyduk. Sonra adet olacak mıyım olmayacak mıyım diye bekledim. Adetime 1 hafta vardı test yaptım silik çizgi çıktı şok oldum ertesi gün bir tane daha yaptım yine aynı sonra bir hafta öncesi testi yaptım bu sefer tam bir çizgi çıktı hamileydim benim için harika bir gündü kan testi yaptirdim çok erken olduğu için degerim 27 falandı doktoru aradım hamileyim dedim "Büyük şans" dedi. Şimdi bir kızım var tam 4 aylık... Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın insallah isteyen herkese nasip etsin. Ve lütfen umudunuzu kaybetmeyin!

Dermoid kist ameliyatı oldum bu nedenle sol yumurtalığım küçülmüş sağlıklı yumurtlama gerçekleşmiyordu adetlerim düzensizdi zaten 35 günde bir adet oluyordum en erken . derken evlendim tabi üniversite meslek derken yaş otuzu geçti bir de baktım ki üstüne vajinusmusum 1. 5 yıl yapamadık sonra tedavi gördüm atlattım yumurtlamam düzensiz olduğu için tam günü tuttıramıyorum bu sefer derken bir ay kanama yapan başka bir kistim çıktı mandalina kadarmış tabi sonrasında öğrendiğim polikistik o ver sendromum hariç :) sonra gel gelelim hormonlarıma pco dan dolayı zaten dengeli değiller bir de üstüne prolaktin yani süt hormonum 55 ki normalde 20 altı olmalı her şey yolunda gitse o izin vermiyor hamile kalmama bu şekilde 6 ay geçti hangi tarafımı düzelteceğimi bilmiyordum. En son doktorum ameliyat olduğum taraftaki tüpün tıkalı olabileceğini sağ tarafta da pco olduğunu klomen vs kullanıp yine olmazsa rahim filmi çektirmemi söyledi. Yine bir umut prolaktin için ilaç kullandım adetin 16. Günü gittim doktor ilişki için tarih söyledi. Çalıştığım ile geri döndüm burada doktor bulmak imkansız bu arada. Kafamda aşılama tüp bebek neler var neler :) ilişki günü ovulasyon testi de yaptım pozitifti denedik sonrasında umutsuz bekleyiş başladı. Adetim on gün geçti ama test yapmadım çünkü on gün geçikmişlipi yani 45 günde bir adet görmüşlüğüm var ama bu arada grip oldum ağzımdan aft çıktı başım sersem gibi ve inanılmaz uykum var 15 gün adet gecikmesinin sonunda başımı uykudan kaldıramazken test yaptım çift çizgi hem de nasıl öyle bulanık falan değil kopkoyu test yaptırdım 0 5 arası betahcg bende 58000 ertesi gün doktora gittim 6 haftalık hamileyim
Sonuç umudunuzu kaybetmeyin
Hormon değerlerinizi düzenleyin
Adetiniz düzensizse ovulasyon testi kullanın
En önemlisi bir iş olarak görmeyin bunu rahat olun
En umutsuz anınuzda geliyor çünki

Merhaba
Ben de bu ay yumurta takibi yaptırdım.9. günde yumurtam oluşmamıştı. 17. gün gittiğimde doktor yumurtamın 11mm de kaldığını söyledi ve siklusu iptal etti. Tekrar klomen kullanmak için adet günümü beklemeye başladım. Ancak adetim 1 gün gecikince test yaptım,sonuç pozitif. Kan testi yaptırdım bhcg ilkinde 52 ikincisinde 145. Doktorum hamile olabilirsin ama haftaya gel keseye bakalım dedi. Ama içim içimi yiyor. Yumurtam gelişmediyse ben nasıl hamile kaldım? İlerleyen günler de düşük mü olur acaba?

Iki ay klomen kullandim gunde 1 adet 5 gun. Ikisinde de 15. Gun cat ignesi vuruldum. 20mm lerdeyken

Iki ay klomen kullandim gunde 1 adet 5 gun. Ikisinde de 15. Gun cat ignesi vuruldum. 20mm lerdeyken
Damla merhaba ben doktoruma kabul ettiremiyorum eşinin sperm tetkikleri yapılır 1 sene dolunca ancak sonra ilaç tedavisine başlanılır deneyeceksiniz diyor..Sen nasıl kabul ettesin bu klomen işini gittiğin doktor özel hastane mi yoksa özel muayene mi?

Doktorunu degistir canim.
Benimki ozel muayenehaneydi 4. Ayimda kullandim 5. Ayimda hamile kaldim. Bu bizim tercihimiz herkes 1 yil beklemek zorunda degil. 1 yili gecirdikten sonra herseyi basa donecegine.. ama 6. Ayda da bu sekilde olmasa bizde sperm testi ve hsg cekilcektim.

Doktor bastan mi konuşarak muayene olacağım ben yumurta takibi istiyorum diye canım?

Merhaba. Canım biley sorucam yumurta takibini ultrasonlamı yapıyo yoksa alttan muayenemi

Bence başka doktora git banada aynısını dediler ama.icim rahat değildi başka doktora gittim hsg ve hormon testi yapıldı biraz yumurtlamada tembellik vardı önemli değil dedi eşine baktırmam gerekiyor sende sorun yok dedi esik sperm testi verdi oda ne sonuçlar berbat ben doktoru dinleyip beklesem boşa beklemiş olacaktım hemen çift taraflı varikosel amilyatı oldu 20 gün sonra hamile kaldım sonra tine hüsran boş gebelikle kürtaj oldum şimdi 5 ay oldu bugün doktora gittim adetimin 14.gunu ve yumurtalar gelişmemiş 28 gunde bir adet olan insanım anlam vermedim adet olunca hormon testi vermeye gidicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…