• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurta sayısı az olup tüp bebek yaptiran ??yardim edin ; (

yumurta topladıktan birkaç gün sonra yapılan işlemin başarı oranı, dondurulmuş embriyoya göre biraz daha düşük. ama ikisi de başarılı olabiliyor sonuçta. embriyo dondurulduğunda sizin adet dönemi geçirmeniz ve rahminizin bebeğe hazırlanması için gerekli süre tanınıyor. toplamadan birkaç gün sonra transfer yapılan tüp bebekte ise vücudun hazırlansın diye üst üste yığmış oluyorlar ilaçları. sen daha narkozu yeni atmışken vücuttan, rahmin gebeliğe hazır olması bekleniyor.

yumurta topladıktan birkaç gün sonra yapılan işlemin başarı oranı, dondurulmuş embriyoya göre biraz daha düşük. ama ikisi de başarılı olabiliyor sonuçta. embriyo dondurulduğunda sizin adet dönemi geçirmeniz ve rahminizin bebeğe hazırlanması için gerekli süre tanınıyor. toplamadan birkaç gün sonra transfer yapılan tüp bebekte ise vücudun hazırlansın diye üst üste yığmış oluyorlar ilaçları. sen daha narkozu yeni atmışken vücuttan, rahmin gebeliğe hazır olması bekleniyor.
Anladim teşekkür ederim aciklaman icin canmmmmm

Anladim teşekkür ederim aciklaman icin canmmmmm
bir de mesela ilk denemede gebelik başarılı sonuçlanmadı diyelim, tekrar denemek için yumurta toplama sürecine kadar olan işlemleri baştan yaşaman gerekiyor eğer embriyo dondurmadıysan. dondurulmuş embriyonun en büyük artısı ikinci ve sonraki denemeler için tekrar yumurta geliştirip toplatmanın gerekmemesi. zaten hazırda olanlardan sadece transferi yaptırıyorsun.

bir de mesela ilk denemede gebelik başarılı sonuçlanmadı diyelim, tekrar denemek için yumurta toplama sürecine kadar olan işlemleri baştan yaşaman gerekiyor eğer embriyo dondurmadıysan. dondurulmuş embriyonun en büyük artısı ikinci ve sonraki denemeler için tekrar yumurta geliştirip toplatmanın gerekmemesi. zaten hazırda olanlardan sadece transferi yaptırıyorsun.
Hadi yaaa. Eee biz mi karar veriyoruz dondurulmasina yada direk transfer mi ediliyor. Yoksa duumuna gore doktormu karar veriyo.

her tüp bebek merkezinde dondurma işlemi yapılmıyor. görüşmeye gittiğinde sorarsan bilgi verirler. sağlık bakanlığı 5 yıl dondurulmasına onay veriyor ama bazı merkezlerde bu teknoloji olmadığı için her tüp bebek denemesinde yumurtalarını tekrar geliştirip toplamaları gerekiyor, eşinden de sperm aynı şekilde her seferinde isteniyor. dondurma işlemi yapıp yapmadıklarını öğrenerek ona göre tedavini seçebilirsin.

her tüp bebek merkezinde dondurma işlemi yapılmıyor. görüşmeye gittiğinde sorarsan bilgi verirler. sağlık bakanlığı 5 yıl dondurulmasına onay veriyor ama bazı merkezlerde bu teknoloji olmadığı için her tüp bebek denemesinde yumurtalarını tekrar geliştirip toplamaları gerekiyor, eşinden de sperm aynı şekilde her seferinde isteniyor. dondurma işlemi yapıp yapmadıklarını öğrenerek ona göre tedavini seçebilirsin.
Saol cnm destegin iicn hakkini helal et

canım ben varım, 3 yumurta oluyor iki dölleniyor. 3 deneme iki gebelik, ilkini kaybettik, şimdi bekliyorum. tüp bebek süreci şu şekilde oluyor. adetinin 2 3 ve ya 4. günü iğnelere başlarsın. 12 14 15 gün civarı iğneleri kullanırsın 10 güne kadar da düşebilir bu süreç sonra yumurta toplama işlemi olur buna opu denir. opudan sonra 2 3 veya 5. gün transferr yapılır ama genel olarak bizim durumumuzda 3. güne kadar götürüyorlar sayı az olduğu için ama güne takılma benim 2. gün embriyosuydu şükrolsun şu zamana kadar geldim. ;) birkaç yanlış var onları düzeltiyim. kullanılan hiç bir ilaç yumurta sayını arttırmaz kullanacağın iğneler o ay oluşturduğun yumurtaların çoğunluğunun büyümesini olgunlaşmasını sağlar çünkü normal zamanlarda 10 yumurtan olsa da bazen 1 bazen 2 yumurta diğerlerini baskılayarak olgunlaşırsın tedavin süresince kullanacağın iğnelero ay ki yumurta sayından maksimununun olgunlaşmasını sağlar. sayıya da çok takma gebelik için bir yumurta bir sperm sonuç olarak ;) kasım ayındaymış tedavin önünde uzun bir yol var bu süreçte doktoruna danışarak dhea quenzim q10 kullanabilirsin, arı sütü bal polen kullan tarçın çörek otu ayrıca bunları sabah karıştırıp aç karnınayiyebilirsin. incir ye günde 2 3 tane. asitli içeceklerden alkolden vb uzak dur. Rabbim yardımcın olsun ;)

Canmmm ya cok saol ne güzel anlatmissin. Cok tesekkur ederim. Ilk gebeligin neden olmadi. Ya doktor d9gum kontrol hapi kullanaman bu durumda o zamann gelsin karar veririrz ilaca dedi. Eylulde gitcez on konusma icin kasim 1de rapor actirmaya gidicez oyle dediler bize bakalim hayirlisi.

Canmmm ya cok saol ne güzel anlatmissin. Cok tesekkur ederim. Ilk gebeligin neden olmadi. Ya doktor d9gum kontrol hapi kullanaman bu durumda o zamann gelsin karar veririrz ilaca dedi. Eylulde gitcez on konusma icin kasim 1de rapor actirmaya gidicez oyle dediler bize bakalim hayirlisi.
kısmet değilmiş sebebi yok :) doğum kontrol hapı şu anda yumurta üretimini baskılar genelde bu şekilde başlanabiliyor. bir de biz de yumurtalık kisti çok oluyor onu temizlemek için de kullanılıyor. ben de bant kullandım ikinci tedavimde ;) ya sana tavsiyem güveneceğin insan gibi bi dr bulman. çok önemli çünkü. tecrübesi çok olsun çünkü bu işte en önemli şey tecrübe ;) rapor kağıtlarını falan araştır şimdiden ama ;) Allah yar ve yardımcın olsun inşallah...

kısmet değilmiş sebebi yok :) doğum kontrol hapı şu anda yumurta üretimini baskılar genelde bu şekilde başlanabiliyor. bir de biz de yumurtalık kisti çok oluyor onu temizlemek için de kullanılıyor. ben de bant kullandım ikinci tedavimde :KK66: ya sana tavsiyem güveneceğin insan gibi bi dr bulman. çok önemli çünkü. tecrübesi çok olsun çünkü bu işte en önemli şey tecrübe :KK66: rapor kağıtlarını falan araştır şimdiden ama :KK66: Allah yar ve yardımcın olsun inşallah...
Teşekkür ederim canm. Hayirlisi olsun bakalim. Hacettepe Üniversitesi hastanesinde olacağım bakalim. Bnm kartagener sendromu ve bronsektazi var bi tk orasi biliyo orda kontollerim yapılıyor hastaligimin basindan beri. O yuzden orda olucam mecburen.

Benimde yumurta sayım hep az oldu en son tedavimde 4 yumurta3 döllendi 1 tanesi fragmantasyon fazla diye imha edildi 2 tane orta - kötü kaliteli embriyon transfer ettiler çok şükür testim pozitif çıktı ve hiç umudum yoktu önemli olan sayı değil canım rabbim ol dedi mi oluyor ışte

Back
X