• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurta Meselesi

Lady Guinevere

ne bilim ya…
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
12.995
Puanlar
228
Kızlar oğlum 14 aylık. ilk ek gıdaya basladığımız tadım döneminde yumurta sarısını anne sütüyle karıştırıp verdiğimde yiyordu ama yiyordu dediğim de işte bir çay kaşığı falan 😂

Ama ek gıdaya artık tamamen geciş yaptığımızdan beri yumurtayı asla yemiyor. Ağzını dahi açıp tadına bakmıyor. Her şeklini denedim, tavada, haşlanmış, peynirli, sebzeli heeepppsini denedim. Doktor ısrarla vermemi önerdi. Sütle püre yapıp ver dedi, verdim yine yemedi. Yoğurt seviyor diye yoğurtla da denedim, yine yemedi.

Kücükken ben de asla yumurta yemezmişim, annem öyle söylüyor.

Eskiden balım severek yiyordu ama bu ara sadece köfte ve tavuk yedirebiliyorum (et olarak, sebzeleri severek yiyor) Doktor da yumurta konusunda çok ısrarcı. Siz bir çözüm bulabildiniz mi? Nasıl sevdirebilirim yumurtayı?

İşin komiği yetişkinliğimden beri yumurtanın her türlüsünü çok sevmeme rağmen gebeliğimde beni kusturan tek şey omletti 😂 Gebelik boyunca sadece haşlanmış yumurta yiyebildim. Simdi anlıyorum sebebini galiba🙄 Oğlanmış meğer yumurta sevmeyen 🫤

Kızlar oğlum 14 aylık. ilk ek gıdaya basladığımız tadım döneminde yumurta sarısını anne sütüyle karıştırıp verdiğimde yiyordu ama yiyordu dediğim de işte bir çay kaşığı falan 😂

Ama ek gıdaya artık tamamen geciş yaptığımızdan beri yumurtayı asla yemiyor. Ağzını dahi açıp tadına bakmıyor. Her şeklini denedim, tavada, haşlanmış, peynirli, sebzeli heeepppsini denedim. Doktor ısrarla vermemi önerdi. Sütle püre yapıp ver dedi, verdim yine yemedi. Yoğurt seviyor diye yoğurtla da denedim, yine yemedi.

Eskiden balım severek yiyordu ama bu ara sadece köfte ve tavuk yedirebiliyorum (et olarak, sebzeleri severek yiyor) Doktor da yumurta konusunda çok ısrarcı. Siz bir çözüm bulabildiniz mi? Nasıl sevdirebilirim yumurtayı?

İşin komiği yetişkinliğimden beri yumurtanın her türlüsünü çok sevmeme rağmen gebeliğimde beni kusturan tek şey omletti 😂 Gebelik boyunca sadece haşlanmış yumurta yiyebildim. Simdi anlıyorum sebebini galiba🙄 Oğlanmış meğer yumurta sevmeyen 🫤
Yumurta kokusunu çok iyi hissediyorlar ben de beyazından başladım halen sarısını sevmez malesef. Sarı ve beyazı karıştıran bir Aparat var bildiğn beyaz kıvamında ama sarısı da içinde öylesini sever belki . Klasik şeylere değinmek gerekirse yoğurtlu çorba terbiyesine poğaça üzerine ya da patatesli kaşarlı yumurtalı ekmek yaparak yedirebilirsiniz. Tarif vereyim hatta biz çok sevdik . 1 haşlanmış patatesin üzerine kaşar peyniri rendeliyoruz içine de bir yumurta kırıyoruz ve karıştırıyoruz bu karışımı tost makinesinde pişiriyoruz bir ekmeğe dönüşüyor böylelikle bir yumurta yemiş oluyor sen hamileyin değil mi hamileliğim nasıl gidiyor

Yumurta kokusunu çok iyi hissediyorlar ben de beyazından başladım halen sarısını sevmez malesef. Sarı ve beyazı karıştıran bir Aparat var bildiğn beyaz kıvamında ama sarısı da içinde öylesini sever belki . Klasik şeylere değinmek gerekirse yoğurtlu çorba terbiyesine poğaça üzerine ya da patatesli kaşarlı yumurtalı ekmek yaparak yedirebilirsiniz. Tarif vereyim hatta biz çok sevdik . 1 haşlanmış patatesin üzerine kaşar peyniri rendeliyoruz içine de bir yumurta kırıyoruz ve karıştırıyoruz bu karışımı tost makinesinde pişiriyoruz bir ekmeğe dönüşüyor böylelikle bir yumurta yemiş oluyor sen hamileyin değil mi hamileliğim nasıl gidiyor
valla hiçbir sey anlamıyorum ki hamilelikten de. çok sükür zorlanmadım hiç ama yoruluyorum. artık 🫤🫤

yoğurt corbasını ben de yumurtayla yapıyorum terbiyesini ve seviyor yoğurt çorbasını. tam buğday unuyla kek vs yapip içine koyduğumda da yiyor ama yumurta formunda yeniyor iste. illa baska bir seye dönüştürmem lazım.

sevmiyorsa yemesin. krepin, mucverin, kekin, muhallebinin icine koyun yumurta oyle alsin vitaminini

sevmiyorsa yemesin. krepin, mucverin, kekin, muhallebinin icine koyun yumurta oyle alsin vitaminini
öyle de aynı etki oluyor mudur? sanki etkisi olmuyor gibi geliyor 😂 kek, pankek vs yiyor. ama mücver, muhallebi yemiyor maalesef. bir tuhaf zaten bir seyi bir hafta cok severken diğer hafta ağzına götürmeme dahi izin vermiyor. iştahı iyi ama ne bileyim doktor yumurtaya cok takıntılı 😂 yoksa doktor kontrolüne kadar ben de “sevmiyorsa yemesin” diyordum. simdi bir sekilde yedireceksin ama zorlama da diyor. e napayım, dua mı edeyim?

eline verdiğimde bile sanki iğrenmiş gibi yüzünü burılturup atıyor. mama sandalyesinde durmasına bile tahammül edemiyor. ne yasamış olabilir yumurtayla anlamıyorum 😩

öyle de aynı etki oluyor mudur? sanki etkisi olmuyor gibi geliyor 😂 kek, pankek vs yiyor. ama mücver, muhallebi yemiyor maalesef. bir tuhaf zaten bir seyi bir hafta cok severken diğer hafta ağzına götürmeme dahi izin vermiyor. iştahı iyi ama ne bileyim doktor yumurtaya cok takıntılı 😂 yoksa doktor kontrolüne kadar ben de “sevmiyorsa yemesin” diyordum. simdi bir sekilde yedireceksin ama zorlama da diyor. e napayım, dua mı edeyim?

eline verdiğimde bile sanki iğrenmiş gibi yüzünü burılturup atıyor. mama sandalyesinde durmasına bile tahammül edemiyor. ne yasamış olabilir yumurtayla anlamıyorum 😩
bilmem, bence ayni sey
ben de ispanak yemegi yiyemem boregini yerim. o da ispanak bu da ispanak sonucta.
cocugun da bir damak zevki var, zorlayip tiksindirmeye gerek var mi ki?

bilmem, bence ayni sey
ben de ispanak yemegi yiyemem boregini yerim. o da ispanak bu da ispanak sonucta.
cocugun da bir damak zevki var, zorlayip tiksindirmeye gerek var mi ki?
ben de öyle düsünüyorum. benim asla yemeyeceğim birçok sağlıklı seyi yiyor cocuk. tüm sebze yemeklerini seviyor, tahin, pekmez, bakliyat hepsini yiyor. ama iste et ve yumurta konusunda biraz secici. zorlamıyorum da ama her sabah yumurta teklif etmekten de yoruldum. bir yerde dener diye düsünüyorum cünkü tadım dönemi hariç asla yemedi.

Yumurtayı illa yumurta formunda yedirmek istiyorum diyorsan ben kendi yaptığım bir şeyi önerebilirim. Erken dönemde benim oğlum da yumurta yemiyordu, muzu çok sevdiği için muzlu muhallebi ya da muzlu yulaf lapası yapıyordum içine sevdiği meyveleri çeşitlendirebilirsin, daha sonra yumurtayı haşlayıp rondodan çekiyordum iyice sarısı ve beyazı birbirine karışıyordu daha sonra yumurta tadını bastırması için biraz pekmez koyup meyveli lapa ile karıştırıp veriyordum ve bu şekilde yumurtayı yiyordu. Belki klişe bilemiyorum ama denemediysen bir fikir verebilir. Sonra alttan gelen o yumurta tadına alıştı birgün omlet yaptım denemek için baktım yiyor o gün bugündür değişik omletler yapıp veriyorum.

valla benimde 2bucuk yaşında aynı sevmiyor ayrıca peynir yoğurt ette sevmiyor yumurtayı krep yada çorbasına koyuyorum öyle yiyor biraz

Pankek ya da krep yapabilirsin içinde yumurta var nasıl olsa. Benimki de yemiyodu muzlu pankek veya krep yapıp arasına tahin pekmez labne vs sürüp rulo yapıp veriyodum

Benim kızımda aynı. Israrla her sabah farklı çeşitlerde önüne koyuyorum. Ağzına dahi sürmüyor. Sadece pankek, krep o şekilde yiyor. Ben doktoruma sorarak yumurta peynir tozu diue birşey aldım. Bazen yediği şeylere falan karıştırıyorum. Ama işte çok isterdim kahvaltıda şöyle güzelce yumurtasını yesin🥹🥹

Benim kız da yemiyordu. Şimdi bir tane bisküvi ceviz rendeleyip, yumurtayı ezip irmik ve pekmezle karışım yapıp yediriyorum. Arada da omlet şeklinde yiyor

Benim kız da yemiyordu. Şimdi bir tane bisküvi ceviz rendeleyip, yumurtayı ezip irmik ve pekmezle karışım yapıp yediriyorum. Arada da omlet şeklinde yiyor
askim yok denedim yemiyor. yoğurt çok seviyor mesela. pekmez yumurta yoğurt yapıyorum direkt tükürüyor ama sadece yoğurt ve pekmezi yiyor. yukarıda diğer üyelerin bahsettiği gibi çorbada, krepte yiyor ama aynı etki oluyor mudur emin değilim işte 🙄 önünüzdeki ay kontrolde diyeceğim artık doktora bu sekilde veriyorum baska türlü yemiyor diye.

Back
X