Kekler - Pastalar Yumurta Kabuğunda Kek " CP Yumurta Sponsorluğunda"

pinkstrap

Nirvana
Pro Üye
10 Ocak 2014
30.831
47.078
798
Afrika sıcaklarının etkisinin azalmasıyla kendimi mutfağa attım, bakalım ortaya güzel birşey çıkarabilmiş miyim
Misafir menülerinin vazgeçilmezi kek, çoğu zaman yalnız başına günü kurtarmamıza yetecek kadar etkili. Özel konuğunuzu özel bir tarifle karşılamak isterseniz, yumurta kabuğunda kek tam aradığınız tarif.

Malzemeler
2 Yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker
Yarım Su Bardağı Süt
Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Un
2 Yemek Kaşığı Kakao
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu

Hamuru Koymak için; 10-15 adet yumurta kabuğu

Öncelikle yumurtalarımızı sivri kısmından, iğne yardımıyla delip hamuru dolduracak genişlikte açıyoruz. Yıkadığımız yumurtaları 15 dakika tuzlu suda bekletiyoruz, iyice duruladıktan sonra açık yerleri alta gelecek şekilde kurumaya bırakıyoruz.

Kuruyan yumurtaların içini sıvı yağ yardımı ile yağlayıp, alüminyum folyo dan yaptığımız desteğin üstüne yerleştiriyoruz.

Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırptıktan sonra, diğer malzemeleri katıp iyice karıştırıyoruz.

Enjektör yardımıyla ya da buzdolabı poşeti ile hamuru yumurtaların yarısına gelecek kadar dolduruyoruz, fazla doldurmamaya özen gösterin, kabarıp taşıyor.

170 Derecelik fırında 25 dakika (içi pişene kadar) pişirdiğimiz kekimiz hazır..

Cp Yumurta Hakkında
Faaliyetlerine 1921 yılında Tayland’da başlayan CP Group, başlangıçta bir tarım-ticaret şirketi iken bugün, başta Çin olmak üzere, gelişmekte olan ülkelere ve Avrupa’ya odaklanan uluslararası bir tarım-sanayi ve teknoloji şirketi haline gelmiştir. Halen, başta tarımsal sanayi olmak üzere, tohum-gübre,sanayi, deniz ürünleri, uluslararası ticaret,pazarlama - dağıtım, petrokimya, telekominikasyon, otomotiv - sanayi ve emlakçılık gibi 9 ayrı iş kolunda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Türkiye’yi tarımsal sanayi alanında etüt eden CP grubu, dinamik ekonomisinden dolayı uzmanlık alanı olan yem teknolojisi konusunda ülkemize katkı sağlayacağını düşünerek 1986 yılında İnegöl’de ilk yem fabrikasını kurarak “CP Standart Gıda San. Ve Tic. A.Ş “ olarak Türkiye’ de faaliyetlerine başlamış, 1991 yılında entegre piliç eti üretimini de faaliyetleri arasına katmıştır. CP Standart Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş, uluslararası teknolojisi ve kalitesiyle gerek yem sektörünün, gerekse piliç eti sektörünün gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Dünyanın birçok ülkesinde broiler civciv, kanatlı ve büyükbaş hayvan yemi, piliç eti ve ileri işlenmiş et ürünleri konusunda büyük ölçekli yatırımlarıyla uluslararası bir kuruluş olan CP grup, 100 milyon doları aşan yatırımlarıyla Türkiye’de 28 yıldır istikrarlı bir büyüme ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Son düzenleme:
Bu keki görmüştüm ve çok ilginç gelmişti bana.Çok şirin olmuş Pinko.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…