• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Yumurta catlamaması nasıl anlasılır? Tecrübeli hanımlar yardımcı olur musunuz?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

kitap dostu

Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2018
211
275
23
Arkadaşlar merhabalar
Yumurta catlaması hakkında cok bilgi var, yani akıntı vs takibi gibi
Peki yumurtanın catlamadıgını nasıl anlarız?
İlla doktora mı gitmek lazım
Mesela ben Ovülasyon testi yapıyorum ama cok asırı koyu cıkmıyor 2.cizgi
Acaba yumurtam catlamıyor olabilir mi:KK64:
Doktora gittim biri catlamıyor dedi öbürü catliyor diyor daha cok kafamı karıstırdılar:KK14:
Adetim olana kadar hangi taraftan yumurtladıysam orası agrıyor batmalar oluyor sonu yine negatif:KK51:

merhaba canım çatlama iğnesini nerden yapıyorlar
Benim kolumdan yaptılar canım
Ama göbekten yapanlar da oluyormus
Hatta yumurta sagdaysa sag koldan
Soldaysa sol koldan yapın falan dıyorlar ama benim soldayken yumurta, sag koldan yaptılar catladı yine de
Biz cok araştırıyoruz sanırım:confused:

Benim kolumdan yaptılar canım
Ama göbekten yapanlar da oluyormus
Hatta yumurta sagdaysa sag koldan
Soldaysa sol koldan yapın falan dıyorlar ama benim soldayken yumurta, sag koldan yaptılar catladı yine de
Biz cok araştırıyoruz sanırım:confused:
Anladım canım bende klomen kullandım dün bitti 5 günlük çarşamba dr gel demişti ama iğneden bahsetmedi yumurtalıklara bakacak gelişme varmı diye normalde hic gormedigim kahverengi akintim oldu normalde hep beyaz şeffaf akintim olur sizce neyden kaynaklı çok merak ediyorum

Anladım canım bende klomen kullandım dün bitti 5 günlük çarşamba dr gel demişti ama iğneden bahsetmedi yumurtalıklara bakacak gelişme varmı diye normalde hic gormedigim kahverengi akintim oldu normalde hep beyaz şeffaf akintim olur sizce neyden kaynaklı çok merak ediyorum
Canım ınsallah Rabbim ıstegini hayırlısıyla verir
Bana klomen hiç yaramadı doktor verdı kullandım carsamba gittim 14mm yumurta var dedi cumartesi catlatma iğnesi yapalım dedi cumartesi yumurta 32mm olmus yani cok fazla buyuk olduğu için yapmadı iğne ben de o doktora gıtmedim
Doktor sizin de yumurtalara bakıp ona göre iğne verebilir buyuk ihtimalle
Ama kahverengi akıntı neden olmus genelde renkli akıntı yerleşme kanamasından ya da mikroptan dolayı olurmuş
Ama yerleşme kanaması ya da mikrop olamaz seninki

Arkadaşlar merhabalar
Doktora gittim biri catlamıyor dedi öbürü catliyor diyor daha cok kafamı karıstırdılar:KK14:
Adetim olana kadar hangi taraftan yumurtladıysam orası agrıyor batmalar oluyor sonu yine negatif:KK51:
Merhaba canım :)
Çatlatma iğnesi hiç vurulmadım ama ben de ovu. Testi kullanıyorum sabah ilk değil 2. İdrarla yapıyorum ve su almıyorum 2-3 saat yapmadan önce . Bi de böyle denesen ben dün koyu çizgi gördüm mesela 15. Günümde bugün çizgi silikleşti . Bi de akıntı takibi de yapılabilir bence saydam uzayan bir akıntı oluyor .

Merhaba canım :)
Çatlatma iğnesi hiç vurulmadım ama ben de ovu. Testi kullanıyorum sabah ilk değil 2. İdrarla yapıyorum ve su almıyorum 2-3 saat yapmadan önce . Bi de böyle denesen ben dün koyu çizgi gördüm mesela 15. Günümde bugün çizgi silikleşti . Bi de akıntı takibi de yapılabilir bence saydam uzayan bir akıntı oluyor .
Canım ben de cok dikkat ediyorum
Hatta bu ay 12 saatte bir yaptım
Akıntı herkes de olmayabilirmiş gecen bir arkadas yazdı burada olmadan hamile kalmış
Bir de affınıza sıgınarak yazıyorum
Ben mi acaba sperm kalıntılarıyla akıntıya ayırt edemiyorum:olamaz:
Sen kac aydır deniyorsun canım

Canım ben de cok dikkat ediyorum
Hatta bu ay 12 saatte bir yaptım
Akıntı herkes de olmayabilirmiş gecen bir arkadas yazdı burada olmadan hamile kalmış
Bir de affınıza sıgınarak yazıyorum
Ben mi acaba sperm kalıntılarıyla akıntıya ayırt edemiyorum:olamaz:
Sen kac aydır deniyorsun canım
Tabi canım doğru diyorsun akıntı kadından kadına değişir bende oluyor başkasında olmayabilir . İlişkiye girmeden önce baksana canım akıntıya o zaman spermle ayırt etmiş olursun :) Biz 1 yıldır evliyiz 1 yıl denedik olmayınca doktora gittik rahmimde polip çıktı doktor onu aldı şimdi bizi serbest bıraktı serbest atıştayız yani bu ay ilk defa günleri ovulasyonla takip ederek yaptık bakalım hayırlısı :oops:

Tabi canım doğru diyorsun akıntı kadından kadına değişir bende oluyor başkasında olmayabilir . İlişkiye girmeden önce baksana canım akıntıya o zaman spermle ayırt etmiş olursun :) Biz 1 yıldır evliyiz 1 yıl denedik olmayınca doktora gittik rahmimde polip çıktı doktor onu aldı şimdi bizi serbest bıraktı serbest atıştayız yani bu ay ilk defa günleri ovulasyonla takip ederek yaptık bakalım hayırlısı :oops:
Polip benim arkadasimda da vardı ameliyat oldu 3 ay sonra oldu hamileliği
İnsallah senin de hemen olur:dua:
Beklemek cok kötü cok stres yaptırıyor o_O

Polip benim arkadasimda da vardı ameliyat oldu 3 ay sonra oldu hamileliği
İnsallah senin de hemen olur:dua:
Beklemek cok kötü cok stres yaptırıyor o_O
İnşallah canım ya Allah nasip etse de kalsam hemen eşim de artık sinirleniyor yeter bu ne böyle parasını verip aşı yaptıralım diyor o da bunaldı :)

İnşallah canım ya Allah nasip etse de kalsam hemen eşim de artık sinirleniyor yeter bu ne böyle parasını verip aşı yaptıralım diyor o da bunaldı :)
Asılama bana cok mantıklı gelmiyor canım.
Ben marta kadar bekleyip tuğ bebeğe geviş yapmam
Tabi o zamana kadar carwsizlik neler yaptırır bilmiyorum
Benim esim de stres yapıyor
Ona da tahlil yaptırdık biz doktorun 2ai sonuçlar güzel derken 1 tanesi begenmedi
Adamın dunyasi basına yıkıldı:KK48:
Onlar Malesef bizim kadar sabırlı degil:KK54:

Asılama bana cok mantıklı gelmiyor canım.
Ben marta kadar bekleyip tuğ bebeğe geviş yapmam
Tabi o zamana kadar carwsizlik neler yaptırır bilmiyorum
Benim esim de stres yapıyor
Ona da tahlil yaptırdık biz doktorun 2ai sonuçlar güzel derken 1 tanesi begenmedi
Adamın dunyasi basına yıkıldı:KK48:
Onlar Malesef bizim kadar sabırlı degil:KK54:
Doğal yolla olabilecekse neden olmasın tabi ya bizim değerlerimizde bi sorun yok ama olmayınca olmuyor işte ne değerler okudum bu forumda asla çocuğun olmaz diyip ertesi ay hamile kalanlar canım :) Biz strese giriyoruz eşlerimizi de etkiliyoruz aslında kafa rahat olması lazım ama nerdeeeee :KK48:

Doğal yolla olabilecekse neden olmasın tabi ya bizim değerlerimizde bi sorun yok ama olmayınca olmuyor işte ne değerler okudum bu forumda asla çocuğun olmaz diyip ertesi ay hamile kalanlar canım :) Biz strese giriyoruz eşlerimizi de etkiliyoruz aslında kafa rahat olması lazım ama nerdeeeee :KK48:
Doktorlar da stres yapmayın diyor ama tecavüze ugrayanlar bile hamile kalabiliyor
Allah vermek istesin yeter ki
Allah isteyen herkese nasip etsin

Arkadaşlar merhabalar
Ateş takibiyle öğrenebilirsin. Adetle falan ilgisi yok çatlamanın. Yani çatlamasa da yumurtlamanın 14ncü günü adet olursun. Adet bittikten sonra ateş takibine başla. Eğer yumurtlama olduğu günden sonra ateşin yüksek seyrederse yumurtan çatlamış demektir. Bende de koyu olmadı hiç pik olmadı yani ama hamile kaldım. Yani yumurtam çatlamıştı. Gerçi ben ateş takibi de yaptığım için emindim çatladığından.

Ateş takibiyle öğrenebilirsin. Adetle falan ilgisi yok çatlamanın. Yani çatlamasa da yumurtlamanın 14ncü günü adet olursun. Adet bittikten sonra ateş takibine başla. Eğer yumurtlama olduğu günden sonra ateşin yüksek seyrederse yumurtan çatlamış demektir. Bende de koyu olmadı hiç pik olmadı yani ama hamile kaldım. Yani yumurtam çatlamıştı. Gerçi ben ateş takibi de yaptığım için emindim çatladığından.
Canım cok sagol seni bu hamilelik ile ilgili konular da görüyorum herkese cok yardımcı oluyorsun:KK37:
Yani catladığı gün mü atesim olacak ya da ovulasyon testi gibi catlamadan 1 gun pnce falan mı :deli:

Canım cok sagol seni bu hamilelik ile ilgili konular da görüyorum herkese cok yardımcı oluyorsun:KK37:
Yani catladığı gün mü atesim olacak ya da ovulasyon testi gibi catlamadan 1 gun pnce falan mı :deli:
Ne demek rica ederim.
Evet ateşin yükseldiği gün anlarız ki yumurta o gün çatlamış. Bi gün öncesi de yumurtlama günü diye düşünüp adet gününü hesaplarız.

Back