- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.457
- 298
- Konu Sahibi Aysel 3363
yumurta sayinizi vs ogrenmenin en saglikli yolu adetin ilk gunleri. catlamayi da ovulasyon testleri ile takip edebilirsiniz.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hm anladm canm benimki şoyle anlatim mesela cumaryesi ginu yumurta aki gibi bi sivi oldu vajinadan cikan cekince gelen bi sivi yumurtalama belirtsyms ve o gun asiri istekliydm sadece o gun oyle oldu simÇatlama olduysa göremez doktor çünkü çatladıktan sonra yumurta tüplere gider ultrason aletiyle de sadece rahim görünür yumurtalık tüpleri görülmez. Erken çatlamış olabilir. Ama karına bir sıvı dolar öyle anlaşılıyor da ne kadar süre önce çatladığı önemli. Programlar var telefona kuruyorsunuz regl tarihini giriyorsunuz muhtemel yumurtalama zamanlarını gösteriyor size.
yumurta sayinizi vs ogrenmenin en saglikli yolu adetin ilk gunleri. catlamayi da ovulasyon testleri ile takip edebilirsiniz.
Nasıl bakıyor yumurtalara alttan mı?Arkadaslar ben yumurtalama gunlerimi bilmek icin adetime 14 gun kala doktora gittm doktor ultrasonla bakti ama yumurta yoktu adetin ilk gunu gel bakayim dedi acaba yumurta catlanismi yada catlamissa ultrasonda gorulurmu ve neden yumurta goremedi bana kısa bi bilgi verrmsnz
Arkadaslar ben yumurtalama gunlerimi bilmek icin adetime 14 gun kala doktora gittm doktor ultrasonla bakti ama yumurta yoktu adetin ilk gunu gel bakayim dedi acaba yumurta catlanismi yada catlamissa ultrasonda gorulurmu ve neden yumurta goremedi bana kısa bi bilgi verrmsnz
Hm anladm bencede bu ay ymurtalammis olabilirim ama yumurtalama gunumde yani 30 nisanda vajinamdan yumurta akı gibi bi akinti geldi bu yumurta catladgnda gelirdi sadece bense 4 mayista dokrtora gittmNet cevap var mi okuyamadım ama goruluyor. Bir kere adetimin 19-20. Gunlerinde doktora gittigimde yumurta yok demisti. Onceden çatlamış olabilir mi bakiyorum dedi tekrar dikkatli bakti. O da yok olmamış demişti. Olsa goruyorlar.
4 güne bisey diyemem. 2 gün net ama 4 günü bilmiyorum. Yine az çok belli olabilir. Doktorla tahmini ne zaman çatlamış olabilir muhabbetleri yaptığımızı hatırlıyorum. Hayırlısı .. geçen geçmiş rabbim önümüzdeki aylarda nasip etsin insaallah.Hm anladm bencede bu ay ymurtalammis olabilirim ama yumurtalama gunumde yani 30 nisanda vajinamdan yumurta akı gibi bi akinti geldi bu yumurta catladgnda gelirdi sadece bense 4 mayista dokrtora gittm
Ben bu ay ilk defa ovulasyon testi kullandım benim sebepsiz infertilite 1 düşük yaptım ve üstünden 1 sene geçti hala hamilr kalamadımArkadaslar ben yumurtalama gunlerimi bilmek icin adetime 14 gun kala doktora gittm doktor ultrasonla bakti ama yumurta yoktu adetin ilk gunu gel bakayim dedi acaba yumurta catlanismi yada catlamissa ultrasonda gorulurmu ve neden yumurta goremedi bana kısa bi bilgi verrmsnz
Merhaba arkadaşım, ben bu ay yaşadığı şeyi anlatmak istedim. Ben 1 sene 2 ay önce düşük yaptım 1 hamilrlik yaşadım zor hamile kaldım ve onu da kaybettim, benim durumum sebepsiz infertilide eşimdede bir problem yok ama olmuyor bir türlü. Adet günlerim yumurtlama günlerim bellidir ama bu ay meraktan ilk defa ovulasyon testi kullandım 12. gün yumurtlama oldu ve bu ay doktor kontrolüm vardı 3 ay bouunca klomen+progestan tedavisi gördüm hamile kalamadım o yüzden kontrole çağırdı muayene ederken söyledi bana sol yumurtalığımın çatladığını, hatta ekranı bana çeviripte gösterdi doktor kontrolüm 16. gündü ekranda geniş bir tabaka gibi birşey gördüm doktorun dediğine göre bebeğin yerleşiceği yer burası diyerek gösterdi bana ve ultrason resminide verdi. Yaklaşık 3 senedir doktora gidip duruyorum çoğunlukla yumurtlama günlerinden sonra denk geliyor ve benim hangi gün yumurtalığın çağladığını söylüyor bir keresinde 12. gün yine yumurtlama olmuş 1 hafta sonraki kontrolümde senin pazar günü yumurtan çatlamış 25. gün falan adet olursun dedi pazar günüde 12. günümdü ve dediği gibide oldu. Benim doktorum söylüyor yumurtlama öncesi gittiğimdede yumurtaların gelişmiş bir iki güne çatlayabilir değerlendirin diyor mesela, belki doktordan doktorada değişiyo da olabilir tam bilemiyorum. Umarım yardımcı olabilirim.Arkadaslar ben yumurtalama gunlerimi bilmek icin adetime 14 gun kala doktora gittm doktor ultrasonla bakti ama yumurta yoktu adetin ilk gunu gel bakayim dedi acaba yumurta catlanismi yada catlamissa ultrasonda gorulurmu ve neden yumurta goremedi bana kısa bi bilgi verrmsnz
Cnm 5üzeri olunca yumurtlamışsın oluyo evet senşnki 8çıkmış yani sende yumurtlamılsın o ayHanımlar merhaba. Bende 21.gun doktora gitmiştim 8.2 progesteron dedi yumurtlamıssın dedi fakat ben netten araştırdım 5 üzeri çatlama oluyormuş ne demek anlamadım ve 19 temmuzda adet oldum dahada olmadım.
Kafamdaki meraklı soruydu, bende takvime göre yumurtlama günümden bigün sonra gittim göremedi ,12siydi yumurtlama günüm,13eylülde gittim yani, ya çatlamış yada daha çatlıycaktır dedi, 7gün sonra gel tekrar bakalım dedi kağıt verdi bunuda getir progesteron testi yapalım sana, çatlamışmı öğreniriz dedi,, çook merak ediyorum noldu, cuma gidicem 3gün sonra, temmuz'dada aynı gün gitmiştim yani takvime göre yumurtlama günümden bigün sonraydı, baktı yumurtan çatlamış hatta pörsümeye başlamış dün yumurtan çatladı büyük ihtimal dedi,umarım tutmuştur dedi, yani benim takvim doğru gösteriyormuş sevindim,catladigini düşündüğünüz günün üstünden 7 gün gecince gidip progesteron tahlili yaptirin 5 üstü cikarsa yumurta catlamis doktor fark edememis demektir. 5 alti cikarsa bu ay yumurta buyumemis veya catlamamis demektir