Çocuk Hastalıkları Yükselen İnek Sütü Alerji Değeri

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

pince

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2009
78
0
86
İstanbul
Merhablar bebeğim 14 aylık ve 6 aylıktan beri süt alerjimiz olduğunu öğrenerek Neocate mama ya başladık. Inek ve keçi sütüne alerjisi var. Soya sütünü denedim ve alerjisi olmadığını anladım ve 6-7 aylıktan veri soya sütü ve yurtdışından getirttiğim soya yoğurdunu veriyorum. İlk sefer 39 değerinde yüksek pazitif çıkmıştı daha sonra 3 sonra yapılan deger 11 e düştü ve biz sevindik düşüyor diye fakat 4 ay sonda yapılan testte 52 çıktı ve biz güvenemeyip 1 hafta sonra tekrar yaptırdık ve 62 ye çıktığını gördük. Nasıl olduğunu anlıyamadım hiç bir şekilde sütlü bir urun vermiyorum. ve alerji tepkiside yoktu. Sadece geçen son 2 testi yaparken hafta yüzünde kabartılar oldu... Ekmek veriyoruz acaba sütmü koyuyorlar içine diye düşünüyorum. Yada soya damı dokunmaya başladı...
Çok zor bir durum nasıl geçireceğiz bı alerjiyi bilemiyorum. Sizin bebeğinizde de süt alerjisi varsa veya geçmişte olduysa değerlerini bu derece yüksekmiydi? Nasıl oldu ve nezaman alerjiniz geçti? 62 leri görmüşmüydınız bebeğinize
Şimdiden teşekkürler.... Alerjileri olan bebişlere çok geçmiş olsun...

Arkadaşlar bebişine kan testi yaptırıp değerlerini paylaşabilecekler var ise çok memnun olurum... Alerjileri geçen bebişlerin anneleri tecrübelerinizi rica ediyorum
Teşekkürler.

kan testlerindeki referans aralıkları değişiyor, sizinki kaçtı da 39 yüksek pozitif çıktı?

kan testlerindeki referans aralıkları değişiyor, sizinki kaçtı da 39 yüksek pozitif çıktı?

Canım cevabını geç gördüm kusura bakma 0,35 den aşağıda olması gerekiyor negatif olması için 39 çok yüksek maalesef...
sizin kaçtı değerler teşekkürler...

ben hiç yazmayım canım o zaman 0, 34 normal değerken 0, 75 çıktı 3,5 ay önce, henüz tekrarlamaya gerek duymadı dr.

bir arkadaşımın da bebeği alerjiliydi.onun 1 yaşında geçti.belki sizde biliyorsunuzdur ama ondan duyduğum kadarıyla söliyim bildiklerimi.emziriyorsanız sizde hiçbir şekilde süt ürünü yiyemiyorsunuz.yani o bebeğine ne yasaksa kendisi de yemiyordu.bi de onun bebeği kırmızı et de yiyemiyordu tabi kendisi de yemiyordu. sonra mesela çocukta sıradışı bişey olunca hemen doktorunu arıyordu çocuğun ve kendisinin yediklerini sölüyordu doktorda ona göre şunu yemeyin falan diyordu.yani baştan alerjisi olmayıp sonradan dokunan bişeylerde olabiliyor.test değerlerine bağlı kalmaktansa doktorunuzla konuşup yediklerinizi anlatın belki öle bi durum vardır.çok geçmiş olsun allah kolaylık ve sağlık versin.

evet canım bunları harfiyen uyguluyoruz, emziren anneler yazdıklarını yapmak zorunda zaten ama bizim kan testi pozitif çıktığından ona da 3 ya da 6 ayda bir bakılacak.

Canım cevabını geç gördüm kusura bakma 0,35 den aşağıda olması gerekiyor negatif olması için 39 çok yüksek maalesef...
sizin kaçtı değerler teşekkürler...

sonucunuzu 0,39 diye anladım ben de, ona göre cevap yazmıştım, yüksek pozitif deyince şaşırmıştım... bebiş şimdi nasıl, düşüş var mı değerlerde?

sonucunuzu 0,39 diye anladım ben de, ona göre cevap yazmıştım, yüksek pozitif deyince şaşırmıştım... bebiş şimdi nasıl, düşüş var mı değerlerde?

canım keşke 0,39 olsa bebişimin değer enson 42 çıktı yani yüksek hiç bir süt ürünü vermiyorz fakat arada nedense dudak kenarında kırmızılıklar oluyor ve yükseliyor. vallahi bende şaşırıyorum. şimdi birde yumurta akı ve prinç ede çıktı alerji. şuan 18 aylık umarım 2- 3 yaşında geçer... ama keyfi yerinde çok şükür..

benim kızım 4 yaşında allerji değeri 270 çok yüksek bizim kadar yüksek olan var mı diye dışında ne tedavi kullanıyorsunuz

benim kızım 4 yaşında allerji değeri 270 çok yüksek bizim kadar yüksek olan var mı diye dışında ne tedavi kullanıyorsunuz

Canım 4 yaşında bu kadar yüksek olması gerçekten şaşırtıcı. Geçen hafta yapılan test sonucumuzu aldım yine yüksek 62 çıktı. off off nasıl olur anlamıyorum. sizin nasıl oldu süreç. 4 yaşına kadar süt ve ürünleri diyetini yaptınız mı yoksa alerjisinin yeni mi farkına vardınız ? Tedavi sormuşsun bizim ki 20 aylık sadece süt ürünü ve yumurta akı - dna eti diyeti yapıyoruz şuan ekstra demir ve devit ve multivitamin takviyeleri var. Birde soya sütü kullanıyoruz ve Neocate deva sütü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…