yükseklik, uçuş ve korku.....

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.983
173
merhabalar,
benim yükseklik korkum var. dolayısıyla uçağa binmekten de korkuyorum. bu korkumu yenmek için kampanyalı biletlerden uygun fiyata uçak bileti almıştım. yakın zamanda bineceğim.

ama binebilir miyim bilmiyorum. bu korkumu nasıl yeneceğim. pazartesi psikiyastrite randevu aldım ama doktor ne der bilemiyorum. uçağa binmeden önce sakinleştirici alsam faydası olur mu. uçak korkusu olup yenen var mı.

birde benim korkumun temeli kaza falan olur diye değil. onu düşünmüyorum. yükseklikten korkuyorum.

O zaman koridor kısmına oturun.Cam kenarına oturursanız ister istemez gözünüz kayar.O kadar yolu çekeceğine bin gitsin. ;)

ben de var bu korku,evin camlarını silmeden bir gece önce kafamda kurar dururum ,midem boşlukta gibi havalanır..
ya elim ıslakken kayarsa ,ya dengemi kaybedersem..vesvese yapıyorum galiba..
en iyisi önceden düşünmemek gerek

Pilotların yüzde doksanında yükseklik korkusu varmış
ama uçuş korkusu ayrı birşey
ben de yüksekten korkuyorum ama uçmaktan korkmuyorum

bu fobiler ilginç şeyler ama ,anlamlandıramıyoruz
bir belgeselde izlemiştim kadın köpekbalıklarından korkuyor,küvetten klozetten bile çıkacaklarını düşünüyor,her türlü tedavi telkin yapılıyor korkusu bir türlü geçmiyor
en sonunda bir veteriner köpekbalığının da bir hayvan olduğunu bir insanla karşılaşında aslında onun korktuğunu anlatıyor kadına
kadın ancak mantıklı düşünüp korkusunu yeniyor ,çok ilginç gelmişti

bir belgeselde izlemiştim kadın köpekbalıklarından korkuyor,küvetten klozetten bile çıkacaklarını düşünüyor,her türlür tedavi telkin yapılıyor korkusu bir türlü geçmiyor
en sonunda bir veteriner köpekbalığının da bir hayvan olduğunu bir insanla karşılaşında aslında onun korktuğunu anlatıyor kadına

Köpekbalığı fobisi deyince benim gülmem geliyor kaç tane köpekbalığı gördük ki hayatımızda fobimiz var mı yok mu bilelim :9::9::9: Gerçi o küvetten bile çıkacak sanıyormuş ya ilginçmiş cidden:53:

Köpekbalığı fobisi deyince benim gülmem geliyor kaç tane köpekbalığı gördük ki hayatımızda fobimiz var mı yok mu bilelim :9::9::9: Gerçi o küvetten bile çıkacak sanıyormuş ya ilginçmiş cidden:53:

Kucukken korku filmindd izlemistim klozetten timsah cikiyordu, bir ac kez de haberlerde gormsum klozetten timsah cikti diye
Bende ondan korkuyordum :-D

bir belgeselde izlemiştim kadın köpekbalıklarından korkuyor,küvetten klozetten bile çıkacaklarını düşünüyor,her türlü tedavi telkin yapılıyor korkusu bir türlü geçmiyor

uçuş yaparken bulunduğunuz yükseklik sizi korkut muyor mu?

bende yükseklkten korkarım aşağıya doğru baktığımda
gözüm kararır midem bulanır ayaklarım kesilir sank hissetmem garip bişey
ilk uçağa bindiğimde çok heyecan yapmıştım ilk olmasına rağmen birde cam kenarına oturmuştum deli cesareti işte
uzun süre aşağıya bakamadım sonra alıştım ayaklarımın kesildiğini hissettim ama kısa sürdü
uçakta başka bir alemdeymişim gibi hissettim
artık alıştım çok eğlenceli geliyor uçmak
aklınıza kötü şeyler getirmeyin herkesler uçağa biniyor bütün gün uçakta yolculuk edenler var
sizinki kısa sürecek kendi kendinizi korkutmayın
iyi uçuşlar

bende yükseklkten korkarım aşağıya doğru baktığımda
gözüm kararır midem bulanır ayaklarım kesilir sank hissetmem garip bişey
ilk uçağa bindiğimde çok heyecan yapmıştım ilk olmasına rağmen birde cam kenarına oturmuştum deli cesareti işte
uzun süre aşağıya bakamadım sonra alıştım ayaklarımın kesildiğini hissettim ama kısa sürdü
uçakta başka bir alemdeymişim gibi hissettim
artık alıştım çok eğlenceli geliyor uçmak
aklınıza kötü şeyler getirmeyin herkesler uçağa biniyor bütün gün uçakta yolculuk edenler var
sizinki kısa sürecek kendi kendinizi korkutmayın
iyi uçuşlar

ne güzel ya korkmamışsınız.
ya benim yükseklik korkum hep vardı ama baya bir ilerledi şimdi. 4. 5. kattan bile aşağı bakmaya korkuyorum. üst geçitten geçerken korkuyorum. koşarak geçiyorum o yüzden. uçakta ne yapacağım bilemiyorum. ilerde yurtdışına falan gitmek istiyorum. o yüzden ilk olarak kısa bir uçuşla uçuş korkumun üstesinden gelmek istedim. birde ben ayağım karada olsun istiyorum. uzun deniz yolculuğunda da korkuyorum. bazen korkularımın üstesinden geliyorum ama bazen gelemiyorum fena oluyorum

uçuş yaparken bulunduğunuz yükseklik sizi korkut muyor mu?

hayır korkutmuyor uçmakta korktuğum tek şey okyanusa düşmek karaya düşsem onda da sorun yok yani beni ölmek değil ölme şekli daha çok korkutuyor zaten öle okyanus aşırı yolculuk falan yapmadım ama gerekirse yaparız nolcak korkunun ecele faydası yok
ne güzel ya korkmamışsınız.
Ya benim yükseklik korkum hep vardı ama baya bir ilerledi şimdi. 4. 5. Kattan bile aşağı bakmaya korkuyorum. üst geçitten geçerken korkuyorum. Koşarak geçiyorum o yüzden. Uçakta ne yapacağım bilemiyorum. Ilerde yurtdışına falan gitmek istiyorum. O yüzden ilk olarak kısa bir uçuşla uçuş korkumun üstesinden gelmek istedim. Birde ben ayağım karada olsun istiyorum. Uzun deniz yolculuğunda da korkuyorum. Bazen korkularımın üstesinden geliyorum ama bazen gelemiyorum fena oluyorum

sen yüksekten korktuğun için uçaktan korkacağını mı düşünüyorsun yoksa uçmaktan da korkuyor musun ikisi aynı şey değil çünkü
ben lunaparktaki aletlere bile binemem ki üniversitede paraşütle atlamışlığım bile olmasına rağmen perde bile asamam başım döner ama uçmaktan korkmuyorum bence bir dene sonra karar ver baştan zaten korkuyorum psikolojisine girme

kullanıyorsanız alkol alıp binebilirsiniz. cesaret verir malum.
bence yine de cam kenarına oturun, manzarayı izlersiniz. insan yüksekte olduğunu düşünmüyor o anda mesela boğaz köprüsü falan çok güzel görünüyor.
uçak yolculuğu kadar eğlenceli bir şey bilmiyorum bu arada, tadını çıkartın. :34:

merhabalar,
benim yükseklik korkum var. dolayısıyla uçağa binmekten de korkuyorum. bu korkumu yenmek için kampanyalı biletlerden uygun fiyata uçak bileti almıştım. yakın zamanda bineceğim.

ama binebilir miyim bilmiyorum. bu korkumu nasıl yeneceğim. pazartesi psikiyastrite randevu aldım ama doktor ne der bilemiyorum. uçağa binmeden önce sakinleştirici alsam faydası olur mu. uçak korkusu olup yenen var mı.

birde benim korkumun temeli kaza falan olur diye değil. onu düşünmüyorum. yükseklikten korkuyorum.

ben de senden çok farklı sayılmazdım.. ilk uçuşunda cam kenarına oturma derim. bir de yanında güzel sohbet edeceğin biri olsun. kendini sohbete ver:) bak nasıl unutuyorsun o yüksekliği:)))

uçak tam havalandığında, bir de alçalmadan hemen önce bir boşluk hissi oluyor.. özellikle bu anlarda dikkatini başka şeylere yoğunlaştır...

ben hala yalnız uçtuğumda yakınlarımda otuurup da beni tanımayanlar, benim için ciddi endişeleniyorlar:) herhalde panik atak krizi ya da kalp krixi geçiriyorum sanıyorlar:))))))))

yukseklık korkusu bende de var .
yuksek bır kattan asagıya bakarken kafam da kurarım hep .
pıskolojık olarak bacaklarımı hıssedememe tıtreme hatta bas donmesı hıssederım .
ama bu durum tamamne ,beynımız de kurduklarımızla alakalı .

Sen hele bin uçağa, uçağın kalkış ve inişleri dışında otobüsten farkı olmadığını anlayacaksın canım. Yüksekten bakmak korkutuyorsa da koridor kısmını tercih et. Korkunu yenmen için üzerine git, bir kere binsen bile alışırsın bence.

aynı sorunlar benimde kuzenimde vardı.feribota,vapura ve uçağa hiç binemiyordu.Ancak kendi kendini zorlamasıyla şuana kadar 3 defa uçağa,4 defa feribota bindi.Her defasında binene kadar galiba binemiycem yapamıycam dedi ama yerine oturduğu anda herşey bitti.Sizde belki ilk anlarda sıkıntı yaşayabilirsiniz ama kendinizi telkinle eminim başarıcaksınız.Kuzenimin söylediğine göre onu en rahatlatan şey yanında çok güvendiği biriyle uçmakmış.Belki sizinde yanınızda güvendiğiniz sizi anlayan biri olursa daha kolay atlatabilirsiniz..

Benim eşimde yükseklikten korkar...Sanırım yaşadığınız korku eşiminki ile aynı...Ayaklarımın karaya basması gerek demişsiniz eşimde aynı sizin gibi düşünüyor o yüzden korkuyor...Uçağa bir kaç defa bindi ilk kalkarken bir ürperme oluyor kendisinde onun dışında korkusu geçiyor hissetmiyor bile yüksekte olduğunu...En son balayına giderken cam kenarına bilet aldırmıştım ben izlemek için dışarısını onuda lafa tuttum şuraya bak nasıl güzel görünüyor vs diye korku filan aklına gelmemişti...Dikkatinizi başka şeylere verirseniz sorun olmaz...Eşim yüksekten korkuyor hala yüksek yerden aşağı bakamıyor hala mesela ama uçaktan korkmuyor artık :34::34::34: Görümcem de korkuyor uçaktan mesela o da gazete alıp yol boyunca okuyor sende yanına kitap vs bir şeyler al dikkatini ona ver :34::34::34:

Back
X