Uçmak zorundaysanız ve Uçak Fobiniz varsa?

ben hostes olacağım ve beni mülakata çağırdılar nasıl giyinmem gerekir saçımı napmam gerekir bilen varmı??

mülakatlarda şık ve sade giyinmek önemlidir.abartıya kaçmayan sade bir makyaj tercih et derim

ben hostes olacağım ve beni mülakata çağırdılar nasıl giyinmem gerekir saçımı napmam gerekir bilen varmı??

Benim duyduğum kadarıyla kıyafete çok dikkat ediyorlar, bir arkadaşım hosteslik sınavına girmiş eskiden bilmeden kotla gittiği için almamışlar. Hatta "kotlamı geldin sınava bak bakalım senden başka kot giymiş olan var mı" diye de sormuşlar mülakatta...
Sonra bir daha girdi sınava, bu sefer gayet şık ve düzgün giyindi, saçları bakımlıydı vesaire, ve sınavı kazandı.

Bana söylediği sınava giren diğer kızlar oldukça süslüymüş. Zaten hosteslikte fizik önemli biliyorsun. Bence rüküş olmadan ve abartıya kaçmadan şık olmalısın. Ayrıca dış görünüşüne ne kadar özen gösterirsen bu sınavın da senin için o kadar önemli olacağı izlenimi bırakıyormuşsun. Ben senin yerinde olsam fön çektirir, ağır olmayan temiz bir makyaj yapardım. Rüküş ve ya lakayıt olmayan şık bir kıyafet seçerdim. İyi şanslar canım.

Benim duyduğum kadarıyla kıyafete çok dikkat ediyorlar, bir arkadaşım hosteslik sınavına girmiş eskiden bilmeden kotla gittiği için almamışlar. Hatta "kotlamı geldin sınava bak bakalım senden başka kot giymiş olan var mı" diye de sormuşlar mülakatta...
Sonra bir daha girdi sınava, bu sefer gayet şık ve düzgün giyindi, saçları bakımlıydı vesaire, ve sınavı kazandı.

Bana söylediği sınava giren diğer kızlar oldukça süslüymüş. Zaten hosteslikte fizik önemli biliyorsun. Bence rüküş olmadan ve abartıya kaçmadan şık olmalısın. Ayrıca dış görünüşüne ne kadar özen gösterirsen bu sınavın da senin için o kadar önemli olacağı izlenimi bırakıyormuşsun. Ben senin yerinde olsam fön çektirir, ağır olmayan temiz bir makyaj yapardım. Rüküş ve ya lakayıt olmayan şık bir kıyafet seçerdim. İyi şanslar canım.

yardımın için teşekkür ederim canım umarım iyi geçer :bbo:

Uçağa hiç binmedim,bu fobim yüzünden geçen yıl gül gibi haftasonu Adam & Eve otelde Antalya tatiline gidemedim.Banka götürüyodu,herkes fotolar çektirmiş ,güzel anlılarını gördüklerini anlatırken ben mal mal onlara baktım :KK43:((

ben tekrar temmuzda uçağa binmek zorundayım bu korku o akdar çok etkiliyorki beni bir psikiyatriste gidip her seferin 2 draje ilaç alıyorum.

haftaya yarin 2 defa ucaga binicem cok korkuyorum biletimi 2 ay oncesinden aldim bi hafta kaldi felaket korkuyorum nolu yardim edin :s

İlk uçuşlarımda bende çok keyif almıştım ama sonradan gelişen bir korku kabusum oldu, Benim durumum sanırım sizinkilerden biraz farklı, geçmişte uzun bir süre panik bozukluğu ile uğraştım.

Genel kaygım; uçakta pa gelirse ve nabzımı kontrol altında tutamazsam ve gerçekten kalp krizi geçirirsem vs vs:eek:

Bununla birlikte uçaktaki teknik seslerde beni rahatsız ediyor.

Uzun bir aradan sonra, 15 temmuzda uçuşum var ve aktarmalı pff ...şaka gibi değil mi?

Dönersem ıslık çalarım

ben tekrar temmuzda uçağa binmek zorundayım bu korku o akdar çok etkiliyorki beni bir psikiyatriste gidip her seferin 2 draje ilaç alıyorum.

cnm baştan beri yazdıkların bana o kadar benzior ki, anlatamam. işle ilgili ve keyen sürekli uçağa binerdim, senede 15-20 uçuşu bulurdu ve hiç korkmazdım. hatta hep cam kenarı vs isterdim.

sonra eşimle birlikte bir uçuşumuzda sürekli turbülansa girdik ve pilot bi sağa yatırıodu uçağı bir sola ve düz gittiğinde de hızını düşürüo birden sanki motor durmuş gibi seste ani düşüş falan... yani pilotun her yaptığı yolculara başlı başına kalp krizi geçirtmeye müsaitti ve ödümüz patladı haliyle (hatta ben inelim, toprağı öpücem falan demeye başlamıştım, o kadar feciydi durum :1no2: ) neyse anlayacağınız üzere :1rolleyes: sağ salim inebildik. o uçuştan sonra tek başıma bir kaç defa daha uçtum ama korkuları yenemiodum çok fazla.

sonra bir ara verdim (bilinçi olarak değil, denk gelmemişti) o sırada atlas jet ısparta düştü. tv de o yolcuların son görüntülerini falan defalarca gösterdikleri için (bizim medyamız saolsun, zaman doldurmak için böyle acı haberleri bile 40 kere gösterirler) bana bi şeyler oldu. o an dedim ki bundan sonra hiçbir şekilde binmem ve uzuuuunca bir süre binmedim (o sırada da başka kazalar, arızalar falan da oldu) e sıyırmalık hale geldim artık.

neyse, gittim psikiyatr a. dedi ki fobi= stresin dışa vurum şekli. korkunca başka bir şey düşün yani korkunun üstüne gitmek, düşünüp korkmamaya çalışmakla olmaz, hiç düşünmemekle olur dedi. ben bi taraftan otobüs ve türlü vasıta rezervasyonları yaptırıodum, öyle de yapma dedi yani alternatif olmasın ki sen onu düşünme ve gaaaayet normal bir eylem yapıormuş gibi bin uçağa dedi.

ha bi de sakinleştirici verdi tabi yalnız benim bünyem çok dirençli 3 taneye kadar içebilirsin dedi, sınırları zorladım, korku vardı hala. sadece inince bi kaç saat sora yolculuğu hayal meyal hatırlıodum delikafadulden

çok uzun yazdım üzgünüm ama konunun özü,

1- olaya kaderci yaklaş, biraz olsun rahatlatıyor. öleceğim varsa o saatte uçakta değil evde uyurken de ölebilirim diye düşün.

2- konunun üstüne gitme, başka konularla bastır, hafta sonu planını yap, yemek düşün ne bileyim takıl başka şeylere. hatta nefret ettiğin bi arkadaşına falan bile yoğunlaşabilirsin, yeter ki uçak olmasın sırnaşık şey

ben kurtulamadım ama hafiflettim, darısı senin ve diğer tüm uçak fobisi olan arkadaşların başına opuyorumnanaktanopuyorumnanaktana.s.

Son düzenleme:
ölüyorum ölyüorum beyim giiti izne sanki kendim ucuyormusum gibi heyecan yaptim
ben de erteleyip duruyorum korkudan 2 yil oldu gitmedim ya daha da gitcek gibi gözükmüyom:KK43:((beni baysinlar ucaktan inince aysinlar ya:)))

yıllardır hep ucakla gıdıp gelıyoz.sıkıldım artık ben ucak yolculugundanakannehir
gıdışımız ucak olsun yeter...
daha bır defa araba yolculugu yaptım yıllardır ya,
oda 12 saat sürdü. ıtalyaya kadar gıttık.
benneyaptımki

arkdaşlar bende daha önce hiç binmedim uçağa önümüzdeki
ay binmek durumundayım aslında dediğiniz gibi kaderci bakıyorum
olaya çok korkum yok ama ablamla binicem acayip derecede korkuyo
ne zmana kadar binmicem kazaysa otobüste falanda olur diye telkin diyo
kendini ama ben biliyorum çok panik bi insandır bindiği anda elimde kalır
sizlere yazılan ilaçlar neydi özelden yazarmısınız bana psikiyatrıma danışcam
bi hepimiz içelim nolur nolmaz bide uyutuyomu o ilaçlar?
ya bide kulaklarınız rahatsız olmuyomu benim zaten sürekli tıkanır kulaklarım
bunun için ne yapmam lazım of daha binmeden şiştim yardım edin bana lütfenbenneyaptımki

ben perşembe sabahı tekrar biniyorummm yani 22 temmuzda bir sağ salim ineyimde hamile oldugum için ilaçta alamıcam

uçakları bir mekanizma, uçmayı da bir olgu olarak seviyorum ama uçakla bir yerden bir yere gitmeyi, asla!!!!!!!

şubat ayındaki ilk yurt dışı seyatimi uçakla yaptım, hayatımda ilk defa uçağa bindim 2.5 saat süren yolculuk, sabah uyku mahmurluğu olduğundan kalkması gökyüzüne varışımız ufuk cizgisi felam hoştu. Eh bide merak, bende çok korkuyordum. ilki güzeldi, yanımda da tanıdığım 3 kişi olunca dua ede ede indik italyaya, dönüş de kendimi daha stresli gördüm resmen taşikardim oldu 180 leri vuruyor elim sürekli nabzımda teknik sesleri kontrol ediyorum ay tirbulansa girdi, düşücek mi? hostese sorsana ne zaman inişe geçicez diye kendi kendimi strese sokarken buldum. Biliyorum ki korku, üzerine gidilerek yenilir o yüzden yurt içi seyahatlerime uçakla gitmek istiyorum ama yine de içimde korku var süre 1 saat , 45dk olsa bile anlayamadım :KK43: çok zor bir durum uçaktan korkmayanlara hayranım!:KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5:

X