yuksek tansiyon ve hamilelik

ercysesr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2015
104
16
36
Arkadaslar merhaba.ben bu tansiyon derdi ile yeni tanistim.hamile degilim ama olmayi planliyorum daha 27 yasindayim ve kronik hipertansiyon cikti 16 10 15 10 bazen 16 11 leri goruyorum stresle suan ilac kullaniyorum ama gebelik dusundugum icin cok korkuyorum.hamile olamadan benim gibi olan varmi.yada hamilelikte tansiyonu oldugunu anlayanlar.ne olur yardim edin cok mutsuzum(

Benim 24. Haftamdan beri tansiyonum cikiyor oncesinde hic olculmedi var miydi yok muydu bilmiyorum. 16/9 15/9 14/8 arasi degisiyordu. Bazendr 10/6 ye dusuyordu. 31 haftaya kadar geldik SUKURLER OLSUN. gunde 6 tane tansiyon ilaci kullaniyorum su an yine de bir haftadir 13/8 14/8 leri goruyorum. Bircok tahlil yapildi preeklempsi var mi diye. Karaciger enzimleri 24 saatlik idrar toplama vs. Hepai temiz cikti. Bebekte gelisim geriligi yapma ihtimali cok yuksek dediler ama 3 hafta iletden gidiyor bebegin gelisimi. Bol su icmeye ve kendimi yormamaya dikkat ediyorum.her firsatta soluma yatip uzaniyorum. stres cok cikariyor tansiyonu. Bne birazcik sinirleneyim aninda firliyor tansiyonum, sinirlerin cok saglam olmasi lazim bu hastalikta. Gebe kalmayi dusunuyorsan mutlaka bir riskli gebelik uzmanina gorun derim. kiloluysan kilo ver . Evet cok zor ama olumlu dusunmeye zorla kendini. Acil sifalar... umarim hersey diledigimiz gibi olur. Bu konuda soru sormak istersen yaz istedigin zaman. Elimden geldigi kadar uardimci olmaya calisirim.

Coook tesekkur ederim.bu korku okadar kotuki anca yasayan bilir.simdiden stresine girmis durumdayim bu yasta tansiyon nerden geldi anlayamiyorum(

Coook tesekkur ederim.bu korku okadar kotuki anca yasayan bilir.simdiden stresine girmis durumdayim bu yasta tansiyon nerden geldi anlayamiyorum(
Bu arada kullandigin tansiyon ilacinin adi ne benim tansiyonum baya siddetli daha hamile olmadan boyleyse artik 8 tane 10 tane almam gerekir heralde.bebege zarari yok degilmi.insallah guzel bebisini kucagina alirsin bende burda senin icin dua ediyorum

Cok tesekkur ederim canim. Alfamet kullaniyorum. Gunde en fazla 6 tane alinabiliyor, gebelikte kullanimi guvenli. Icini rahat tut, guzel dusun. Evet guzel dusunmek cok cok zor, ama yapmak zorundayiz. Bastan onlem alinirsa cok da guzel bir gebelik gecirirsin. Benin yasim senden daha kucuk ama beni de buldu. Bir de kalp rahatsizligim var onunla savasiyorum ama cok sukur diyorum :)
hamile kalmadan once oyle sabirsiz tahammulsuz biriydimki bu rahatsizligim sabretmeyi ogretti. Kismetimde varsa olur biliyorum. ne kadar sanslisin hamile kalmadan ogrendin rahatsizligini, ona gore davranacaksin. Ben de dua ediyorum cok senin icin, kendim ve butun zor durumda olanlar icin. Hele ki hamileler icin. Oyle zorki evladima bisey oldu mu olacak mi korkusu. Bir allah bilir bir de o anne. Allah yardimcimiz oksun

Sakin tansiyonu halletmeden hamile kalma cunku gebelikte tansiyon buyuk risk devamli dr kontrol altinda olman gerekiyor canim ben cok kotu tecrubeyle ogrendim dr um bana fazla bilgi vermedigi icin. Hamileyken tansiyon buyugu 13 den asagi kucugu en fazla 8 olmali siki takiple insallah bebegini kucagina alirsin stres yapma

Cook gecmis olsun canim suan nasilsin peki.bebegine kavusabildinmi.bide kaca kadar cikiyordu tansiyonun
benimle tecrubwlerini paylasabilirmjsin eger seni cok yormayacaksam.ben suan hamile degilim ilacla kontrol altinda gibi.ama hamimelikte hersey cok farkli olacak ve korkuyorum.

Benim hamile olmadan once tansiyonum yoktu. Suanda normal. Hamileyken 16 yi gectigi oluyordu kuc ugu en az 10 du. Gebelik zehirlenmesi yasadim tansiyon tetikledi ve dekolman plesanta oldu. Bebe g imi kaybettim 5 nisanda. Tansiyonu olanlar dahada dikkatli olmali hamilelikte iyice risklo oluyor.

Canimm inan cok uzuldum senin adina( rabbim insallah en kisa zamanda sana hayirli bir evlat nasip eder.bidaha boyle uzucu seyler yasamassin insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…