• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yüksek lisansı yarıda bırakan var mı

kafam o kadar karışık ki arkadaşlar offff:((( hamile halimle atıldım ben yüksek lisansa o kadar hevesliydim ki benim mesleğim genetik, kariyerden başka pek bi yol da yok en mantıklısı üniversite de devam etmekti çocukta yaparım kariyerde ilkesiyle yola çıkmıştım;) çocuğum oldu iki ders de olsa alıp 2 aylıkken kayınvalideme bırakıp haftada iki gün gitmeye başladım ama 3 hafta içinde vazgeçtim çünkü bebeğimden ayrılamadım 2 saat bıraksam nefes alamıyordum dondurdum okulu şimdi bebeğim 6 aylık dönem başlamak üzere ve ben artık devam edemeyeceğim galiba çünkü bebeğimi bırakamıyorum
:( çevremdeki erkekler eşim kardeşim babam bana cephe aldı devam et diye ama huzuru bulamıycam hissediyorum:(

off of bu konu benimde yaram bizim okulda yüksek lisansda hazırlık zorunluluğu vardı 1 yıl hazırlık 1 yıl ders aşamasını geçtim ama burnum sürtüldü resmen makaleleri parayla çevirttiğim bile oldu şimdi tezdeyim ve 9 aylık bebeğim var onunla yazamıyorum tabi bu aşamadada bırakmakta istemiyorum ama canım hiiiiiiiiç istemiyo ne yapıcam bilemiyorum :18:

valla hanımlar sizin bebeklerinz var durumunuzu ne kadar anlarım bilmem ama valla çok zor bi durumdayız :6:

Çalışmıyorum ama hocaların tavırları istekle başladığım yüksek lisanstan soğuttu. Adam çocuk azarlar gibi azarlıyor. Laf da söylemiyorsun okulun prof.una. Sonuçta bir hocayla takıştın mı tüm bölüm tavır alır hakkını da arayamazsın.

Yüksek lisans kesinlikle boş.

ben yaptım. çok ağır bir işim vardı.. çok ağır çalışıyordum yani... ona rağmen dersleri verdim bi güzel.. iki yıl da tezi yazmak sürdü.. ilk yıl materyalleri topla okumaları yap vs... ikinci yıl anca yetişti... sonra üniversitede yönetim değişti. benim jürim tam 8 ay toplanmadı ve toplandığında da ilk jüride reddedildi :32::32::32:
hem de neden biliyor musunuz? jürideki diğer iki hocayla benim tez danışmanım arasındaki husumet... hocamın tüm öğrencilerinin ve onun yakın kadrosunun öğrencilerinin de reddedildi tezleri... şimdi de yaklaşık bir yıldır idare mahkemesinde sürüyor davalarımız... :36::36:
tezim nasıldı derseniz bence çok hem de çok iyiydi. kaynakçanın yarısından fazlası yabancı kaynaktı. zaten konusu gereği alman basını inceleniyordu.... adamlar tezi okumamıştı bile...
neyse yaptım burnumdan geldi. üniversiteden de ordaki bu ortamdan da nefret ettim...
peki dava sonuçlanınca ne olacak derseniz.. doktora yaparım heralde :9::9::9:

Son düzenleme:
ben yaptım. çok ağır bir işim vardı.. çok ağır çalışıyordum yani... ona rağmen dersleri verdim bi güzel.. iki yıl da tezi yazmak sürdü.. ilk yıl materyalleri topla okumaları yap vs... ikinci yıl anca yetişti... sonra üniversitede yönetim değişti. benim jürim tam 8 ay toplanmadı ve toplandığında da ilk jüride reddedildi :32::32::32:
hem de neden biliyor musunuz? jürideki diğer iki hocayla benim tez danışmanım arasındaki husumet... hocamın tüm öğrencilerinin ve onun yakın kadrosunun öğrencilerinin de reddedildi tezleri... şimdi de yaklaşık bir yıldır idare mahkemesinde sürüyor davalarımız... :36::36:
tezim nasıldı derseniz bence çok hem de çok iyiydi. kaynakçanın yarısından fazlası yabancı kaynaktı. zaten konusu gereği alman basını inceleniyordu.... adamlar tezi okumamıştı bile...
neyse yaptım burnumdan geldi. üniversiteden de ordaki bu ortamdan da nefret ettim...
peki dava sonuçlanınca ne olacak derseniz.. doktora yaparım heralde :9::9::9:

Ayy geçmiş olsun mu desem bilemedim. :9: Adamlar koskoca prof oluyorlar ama kişiliklerini geliştiremiyorlar. yazık. Olan bize oluyor.

abowww böle bişey olcak varyaaaa arabasını çizerim heeee :36: yakarım okulu mete misali :37: iyi dayanmışsın bacım. valla ya bu hocalarda bi sorun var küsüolar en ufak şeyden kıl kapıolar bazen düşünüyorum bu nasıl hoca olmuş diye ama napalım suan bişey diyemioruz. geçen gün sınav sonuçlarını ben okudum, bulaşığını bilem yıkattı ya la adam :57::36::37:

Benimde kafam çok karışık.Farklı bir dalda yüksek lisansa başladım. Dönem başı 4 ders hallederim demiştim. Ancak aynı hafta işe başladım ve hamile olduğumu öğrendim.3 haftadır dayanmaya çalışıyorum. İşten de 2 gün izin alıyorum ve maaşım düşüyor. Bu 2 gün sabah 10 dan, akşam 10 a kadar ders oluyor. Yetmezmiş gibi ödevler, quizler,projeler... Hepsi de dönem ortalamasına etki ediyor.2 haftasonu geçti. ödevlerden başımı kaldıramadım. zaten halsizlik ve mide bulantısı çekiyorum. Üstüne hayal kurup, bebeğimi düşüneceğim dönemi dersleri ve sınav stresini düşünerek geçirmek istemiyorum. Zaten mühendis olmuşun ne gerek var diyorum.Akşam işten gelince ayağımı uzatıp, dizilerimi izlemek istiyorum. Offf ya...Tüm bunlara rağmen bir yanım yapabilirsin diyor. Ne yapmalıyım? Yardım edin bena bir akıl verin...Lütfen:84:

Benimde kafam çok karışık.Farklı bir dalda yüksek lisansa başladım. Dönem başı 4 ders hallederim demiştim. Ancak aynı hafta işe başladım ve hamile olduğumu öğrendim.3 haftadır dayanmaya çalışıyorum. İşten de 2 gün izin alıyorum ve maaşım düşüyor. Bu 2 gün sabah 10 dan, akşam 10 a kadar ders oluyor. Yetmezmiş gibi ödevler, quizler,projeler... Hepsi de dönem ortalamasına etki ediyor.2 haftasonu geçti. ödevlerden başımı kaldıramadım. zaten halsizlik ve mide bulantısı çekiyorum. Üstüne hayal kurup, bebeğimi düşüneceğim dönemi dersleri ve sınav stresini düşünerek geçirmek istemiyorum. Zaten mühendis olmuşun ne gerek var diyorum.Akşam işten gelince ayağımı uzatıp, dizilerimi izlemek istiyorum. Offf ya...Tüm bunlara rağmen bir yanım yapabilirsin diyor. Ne yapmalıyım? Yardım edin bena bir akıl verin...Lütfen:84:
senin adına karar veremeyiz ki canım, hepsi bir arada zor evet, ama benim bir arkadaşım da hamile olduğunu öğrenmişti ve kaydını dondurdu sonra da devam etti..senin dayanma gücüne bağlı canım..çocuk olduktan sonra devam etmek çok daha zor ona göre düşün..

bence devam etmelisin....

walla aslında masterı bitirip sabredene madalya vermiyorlar, statüten başka pek bir faydası yok iş hayatında..yüksek mühüm diyosun havalı oluyor sadece, yüksek mühsün diye maaşın falan da fazla olmuyor..

Son düzenleme:
En son yorum 2011 de yazılmış. Fakat şuan ben de aynı durumdayım. Lisansı bölüm birincisi olarak bitirdim. Yüksek lisansta ders ortalamam 94. Fakat seminer ve tez sürem uzadıkça uzadı. Hocam hiçbirşey beğenmiyor. AÇıkçası ben de olayın mantığını kavrayamadığımı düşünüyorum... Çünkü bu yıl 4. yılım bitiyor. Ve artık içimdeki heves bitti. Kpds'den ve üds'den barajı geçememem de isteksizliğimi tetikliyor doğal olarak... Danışmanımla konuşup bırakacağımı söyleyeceğim... Ve bunu düşününce bile içim rahatlıyor... Bir yıl ingilizceye ağırlık verip, alesten en az 90 almadan bir daha da başvuru yapabileceğimi düşünmüyorum... En azından kadroya da yerleşebilirim o zaman. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun...

En son yorum 2011 de yazılmış. Fakat şuan ben de aynı durumdayım. Lisansı bölüm birincisi olarak bitirdim. Yüksek lisansta ders ortalamam 94. Fakat seminer ve tez sürem uzadıkça uzadı. Hocam hiçbirşey beğenmiyor. AÇıkçası ben de olayın mantığını kavrayamadığımı düşünüyorum... Çünkü bu yıl 4. yılım bitiyor. Ve artık içimdeki heves bitti. Kpds'den ve üds'den barajı geçememem de isteksizliğimi tetikliyor doğal olarak... Danışmanımla konuşup bırakacağımı söyleyeceğim... Ve bunu düşününce bile içim rahatlıyor... Bir yıl ingilizceye ağırlık verip, alesten en az 90 almadan bir daha da başvuru yapabileceğimi düşünmüyorum... En azından kadroya da yerleşebilirim o zaman. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun...

Burayı tam anlayamadım, eksik bilgim var sanırım konuyla ilgili.

Neden en az 90 almanız/almak lazım?:26:

Burayı tam anlayamadım, eksik bilgim var sanırım konuyla ilgili.

Neden en az 90 almanız/almak lazım?:26:

Tübitak bursu için cnm. Ve Sözel olduğum için bir daha yüksek lisansa başvurursam diğer adaylardan bir adım daha önde olmak için. Özellikle son 2 yıldır yapılan Ales sınavlarında Sözellerin çoğu 70 üzeri alabiliyor. Puan yükseldikçe Bir adım öne geçmek gerekiyor...

Tabi bir daha başvurursam :1:

Tübitak bursu için cnm. Ve Sözel olduğum için bir daha yüksek lisansa başvurursam diğer adaylardan bir adım daha önde olmak için. Özellikle son 2 yıldır yapılan Ales sınavlarında Sözellerin çoğu 70 üzeri alabiliyor. Puan yükseldikçe Bir adım öne geçmek gerekiyor...

Tabi bir daha başvurursam :1:

Hımm bunu bilmiyordum.

Branşın nedir peki,hangi fakülte mezunusun?

Ben öylesine girmiştim daha doğrusu felaket hasta olduğum için erken çıktım sınavdan o yüzden 73 aldım,tekrar gireceğim. Tabi başvurmayı düşünürsem :1:

Açıkcası ben akademisyen olmak istemiyorum,bir takım şeyleri gördükten sonra hevesim gitmişti.Sırf yüksek lisans mezunu olayım diye tekrar başvurmayı düşünüyorum. Önceden yarım bırakmıştım.

Bu puanlada bir yerlere tekrar girebilir miyim bilemiyorum,çünkü diploma notum düşük.

Offf bilemiyorum,yapmak ne derece mantıklı...:25:

bencede bırakmayın.emeğinize yazık.bende bırakmıştım ve çok pişman olmuştum.tez döneminde üstelik.
afla geri dönüp çok şükür bitirdim.çok stresliydi ama şimdi bir oh çekiyorum üstünden.iyikide bitmiş diyorum.

Back