yüksek lisansı yarıda bırakan var mı

bende düşünüyordm yüksek lisans vazmı geçsem ... kpss ye gireceğim memur olacağm inşallah yüksek lisansı bitirmek kariyerime ve maaşıma etki edermi fikri olan varmı korktum burdakileri okuyunca :sinifsinif:

aman ben yaptımda noldu hayatımın en kötü yıllarıydı çabala çabala ne için akademisyenlik düşünülülmüyorsa gereksiz. arkadaşım var 2. yükseklisansını yapıyor sonrada doktora yapacakmış ama çocuk kaç yıldır tatile gitmiyor bayramlarda bile ders çalışıyor bence özel hayatında mutsuz ve kendini böyle ispatlamaya çalışıyor sonuç ne aynı işyerinde aynı maaşı alıyoruz, saygınığı falanda herkesle aynı yani kimsenin umrunda değil onun okulu diploması falan

ay bende yükseklisansımın yarısında evlendim. tam tez döemime denk geldi şehir değişikliği yaptım. o kadar zorduki kabus gibi neyse bitti ama bende bittim ne gerek vardıki

ben memurum hiç bir faydası yok aman ya bence ne gerek var hayatını yaşa. kardeşimde başladı, çok stresli bir iş, devamlı ağlıyordu yok ödevdi dersti, benim desteğimle bıraktı oh iyi yaptı :içelim:

canım memuriyette maaşlar yüksek lisanslılarda değil de doktoralılarda değişiyor diye biliyorum..

canım memuriyette maaşlar yüksek lisanslılarda değil de doktoralılarda değişiyor diye biliyorum..

hadi yaa pufffff aslında maaştan çok yüksek lisans yapmak beni motive decek diye düşünüyorum açıköğretim bitirdim bu sene ve açıköğretim bitirmek insanların gözünde önemsiz oluyo aman canım oda okulmu diyorlar bende başarımın tesadüf olmadığını göstermek isityorum.. bide kendimi daha çok geliştiririm diye düşünüyorumvee ilerde olura memurluktan istifa edersem sonra iş bulmak istersem artısı olur diye istiyordum .. ama çok zor diyorlar korktum haftada iki gün felan değilmi dersler nasıl bu akdar zor olabilirki. hiç zor olacağını düşünememiştim ..:çok üzgünüm:

yenı basladım..
okadar cok ıstemıstım kabul edıldıgımı ogrenınce sevıncten aglamıstım
ama oyle ukala tıpler bısey bılıyorum tıpler varkı ve sankı hocalar oyle herseye atlayan ogrencılerı taktır edıyolar gıbılerkı sıkılmaya basladım.
evt cok zor bı yol ama henuz ulkemızde tamda degerı anlasılmamıs bence
ınsanlar oyle cokta taktır etmıyo
ben mesela işverenım
ısbasvurusu yapıldıgında masterına degıl daha once nerde calıstıgınla daha cok ılgılenıyorum
bekarım cocuk yok evlendıgımde esım destek olmayacaksa cıdden kendımı yıpratmam bırakırım ama suankı gıbı sevgılım destek olursa gıttıgı yere kadar devam ederım
aptal salak dızılerı ızleyerek zaman öldurmektense bilimın derınlıklerınde kaybolmayı tercıh ederım

Kızlar hepiniz aslında durumlarınızı o kadar güzel ifade etmişsiniz ki. Sizinle şu konuda hemfikirim: eğer akademik kariyer düşünmüyorsanız gerçekten bu işin içine girmeyin derim ben size. Gerek yok bunca hırsa,zorluğa. Hayatın ,tadı çıkmaz çünkü bir amaç yok. Akademisyen olmayı düşünüyorsanız da ya çok başarılı olarak bu başarınızı herkese ispat edeceksiniz ve kimse sizin önünüzde duramayacak ya da Ankara'da bir dayınız olacak. 2'si de sizde yoksa şayet hiç bulaşmayın bu işlere. Tabi akademik bölümünüz de burda çok fazla etken durumda. Mesela sosyal programlardan yapıyorsanız şansınız daha yüksek demektir. Dil sorununu hallettikten sonra kadro açılması durumu daha fazla oluyor. Hepiniz hakkında en hayırlı sonuçlar olması temennisi ile opuyorumnanaktan

canım tabii ki zorluğu bölümüne ve seçtiğin üniversiteye göre değişiyor..
mühendislikler çok meşakatli oluyor..hele de farklı bir bölümde master yapıyorsan 1 sene de hazırlık var..içimde kalır yapmazsam diyorsan yap..hayat süprizlerle dolu belli olmaz artısı mı olur eksisi mi olur..şansın yaver giderse bir bakarsın artısı da olmuş olabilir..
ben master da yaptım 1 senedir işsizim....şansım yaver gitmedi..kötü bir örneğim belki...iyi örnekler de olabilir..

ben de bıraktım tez dönemindeydim. başlarken nasıl mutluydum okul hayatım boyunca da hedefimdi yüksek lisans ve daha ilerisi.. ama sonra memur oldum 2sini birden yürütmek çok zorladı beni. hevesim de kalmamıştı akademik kariyer yapmak için de bir amaç lazım çünkü gerçekten meşşakatli bir yol. ama şimdi af çıkmasını bekliyorum geri dönücem yukarda yazdıklarıma tezat olucak ama... hem madem başladım bitiriyim diyorum hem de memuruyet o kadar sıkıcı ve insanı tek düze yapan bir durum ki, tekrar birşeylerle uğraşmak, birşeyler öğrenmek, üniversite hayatını tekrar yaşamak için kaldığım yerden devam edicem.

off yaa ben de yüksek lisansa bu sene başladım ama böyle şeyleri görüp okudukça bırakasım geliyor
zaten okul da bi uyuz..
hele o tez döneminin sancılarını anlatan yazıları okudukça göğsüm daralıyor resmen :sinifsinif:

yökün uzun zamandır üzerinde çalıştığı bir taslak var üniversiteden atılmalar kalkıcak.bu sene olmasada seneye meclisten geçmesine kesin gözüyle bakılıyo. bence bu kadar bıktıysanız üzerine gitmenin bir anlamı yok bırakmayı bir ara verme olarak görün derim. kendinizi hazır hissettiğinizde tekrar o hevese kavuştuğunuzda yeniden başlarsınız.

buradakileri okuyunca vazgeçtimm sanırım yapmıcam hem daha ingilizcemde iyi değil .. zaten yapsam tezsiz yapardım ... hayırlısı olsun bakalım..

üniversitelerde atılma kalkarsa emeklerime çok acırım. 7 sene okudum atılıyordum psikologa görünmek zorunda kalmıştım....

Bende yeni bırakanlardanım... Resmen önümü göremedim akademisyenlikte.

Ama işin garibi tekrar alese hazırlanıyorum.

Tezsiz işletme yüksek lisansına başlıyorum bu bahar... O da sırf bir kapı açsın diye,yoksa istediğimden falan değil.

Ben de bu yıl başladım ancak çok zor geldi. Sanki çok boş. Bir sürü ders alıyorum. Daha sonra da tez hazırlayacağım. Bir sürü emek. Yaptığımı hoca beğenmeyecek, sürekli kendi işini yapmam için çağıracak. Eee nolcak. Mesleki ünvanımın önünde " yüksek" yazacak. Çok mu önemli? Kimin umrunda benim yüksek ... olmam.

Bunca masrafa, emeğe, özveriye değer mi? Bunu düşünüyorum şimdi.

Tek ben yaşıyorum sanıyordum arkadaşlar ( Meğer çok kişi aynı dertteymiş. Ben yüksek lisansa başladım tabi akademisyenlik için ders dönemi, tez dönemi derken geldik sonuna. Savunmayıda geçtim tezde düzeltmeler kaldı onuda yapıp teslim edeceğim. Ama bir üşengeçlik sormayın. Çok güzel bir hırsla mastera başlayan ben şimdi içimde zerre kadar istek yok. Doktora filan düşünüyordum. Şu an bana çok uzak geliyor İçimde istek yok hiç başka bir arkadaş var o da hırs yaptı doktoraya başladı hani rekabet arzusu gibi düşünüyorum ama yok ya ben yapamam sanırım. Bir de öğretmenim mebde bir anlamı yok sadece yüksek lisanslısın işte.

ben de bırakmayı düşünenlerdenin.o kadar uğraşıyorum hepsi boşuna gidecekmiş gibi geliyor.dersler de çok zor zaten.bunun bir de tez yazması var
bir iş bulup çalışsam en azından para kazanırdım şu an bütün emeklerim boşuna gidecek diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

valla arkadaşlar bu sene başladım ama çok da isteyerek değil aslında. kpssye çalışamamıştım bu sene mezun oldum. ama gereksiz dersler, gereksizce hocaların beğenmemişliliği, uykusuz kalıp ödevi bitirip beğenmiolar ya kağıtları suratına atasım gelio hepsini smackdow daki adamlara dövtürtmek istiyorum yeterin ulennn ama bırakmıcam bıraktıramıcaksınızzzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…