yüksek lisansı yarıda bırakan var mı

sakın bırakma
ben y.lisansımı yarım bıraktım hemde tez döneminde o kadar dersleri verdim o kadar zorlandım
evlenince bıraktım keşke bırakmasaydım diyorum şimdi.
şimdi birde bebeğim var zor olacak tekrar yapmak yani ilerde iyice zor olur senin için başlamışken bitir derim ben..

Ona yazık buna yazık derken asıl bize yazık oldu...Ben y.lisansımı yarım bırakmıştım hırs yaptım döndüm tamamladım sonra oda yetmedi doktora yaptım....ama... bence çok daha güzel geçmesi gereken yıllarımı kaçırmışım ve şu an anlamsız geliyor o yaşadığım eziyetleri düşününce oysa üni.den mezun olurken ne kadar farklı düşünüyordum...Eğer kariyerine katkısı yoksa veya akademisyen olmayı düşünmüyorsan bırak kurtul yol yakınken derim ufacık bile içinde kuşku kalmasın sana verdiği diploma ve ünvanın karşılığını fazlaca almasını da biliyor akademik hayat....

Son düzenleme:

o kadar güzel ifade etmişsin ki, kesinlikle katılıyorum arkadaşım.

bende bıraktım.mikrobiyoloji abd daydım off off diyorum bazen şimdi ise iyiki bırakmışım ohhhh çatlayın diyorum :)

aslında iyi bir anabilim dalıymış, yazık oluyor o kadar emeğe diye de düşünüyorum bir yandan...

haklısın aslında yıllarca okuyoruz ama devletin bilim adamına ihtiyacı yok ki...master bitiren doktora yapan arkadaşımda işsiz kaldı gitti polis oldu sen düşün halimizi...saçlarımı boşuna beyazlatmışım,yok sınavlar,yok ingilizce vs...boşmuş herşey..

her lisansüstü eğitim yapana oluyor derlerdi de inanmazdım...bırakmak üzereydim, hocam vazgeçirdi, bu istek herkese gelir ama sonra pişman olursun dedi.....

doktora yapıyorum, bakanlık koridorlarında saatlerimi harcıyorum iki kişiyle görüşebilmek, geçiçş yapabilmek için. hiçbir değerimizin olmadığı bir gerçek, çok yazık, çok...

zamanın ne gosterecegı bılınmezzz....sımdı herkes unıversıte mezunu ama bır ustu yuksek lısans doktora yapmıs olanlar en azından bır farkın olacak ornegın bır dersaneye bır ozel sektore basvurdugun zaman......emegını bosa goturmee lutfen ben kazanayım aman bu sene yuksek lısansı derken sen bırakıyorsun......benevlendıkten sonra okudum herkes amcalarıma kadar karsıydı okumama .....esım baska yere tayın oldu gıttı gene bırakmadım....okulumu........bırakmaaaaaaaa derım benn bu sıkıntılı gunlerde gecerrrr

Bu yıl ilk dönemimdi ve bırakmak üzereyken son anda neyse şu dönem bi bitsin diye devam ediyorum ama hala aklımın bi köşesinde bırak bırak diye bir ses bağırıyor.Çünkü emeğime yazık biliyorum akademik kariyer istiyordum ama torpillilerden bana hayatta sıra gelmiceğini anladım:çok üzgünüm:.Akademik kariyer yapmıcaksam benim için ne anlamı kalıyor ki yüksek lisansın....

Bu bırakma düşüncesi benim kafamı oldukça meşgul ediyor son zamanlarda.Kalktık eşimle buralara kadar geldik, akademisyen olacağım diye tutturdum ama gelin görün ki, bu işin o kadar kolay olmadığını anladım.Hele de y.dışında göz açtırmıyorlar.Tabi bir de okula para verdim o kadar.O kadar üstüme geliyorlar ki, inanın şu an ödev yapmak için açtım interneti ne kadar girmemem gereken site varsa oradayım ve vaktimi harcıyorum.Türkiyede olsam bir dk düşünmem bırakırım ama buralara kadar geldik, bırakmamam lazım.Keşke bu akademisyenlik işine girmeyip çalışsa mıydım diye sürekli düşünüyorum.Bilemiyorum içimden de hiçbir şey yapmak gelmiyor.:çok üzgünüm:

Sonradan pişmanlık duymayacağınıza eminseniz bırakın. Ancak şu bir gerçek ki eğer akademisyen olmayı düşünmüyorsanız başlamanızın çok bir anlamı yok açıkçası .

Son düzenleme:
bende yüksek lisansı yarıda bıraktım sağlık sorunlarım yüzünden.tüm emeklerime üzülüyorum şimdi.sakın bırakma yüksek lisansı inan sonradan çok pişman olur çok üzülürsün.

Geçen yıl ben de büyük umutlarla başladığım yüksek lisans eğitimimi yarım bıraktım. alan dışı başladığım master programı gerek seçtiğim üniversite gerek akademik kadrosu ile tam bir hayal kırıklığı oldu. 3 dönemi tamamladım ( alan dışı olduğu için 1 dönem bilimsel hazırlık okudum ) fakat akademisyenlerin ilgisizliği ve üniversitenin tüccar mantığı ile işleyişi sonunda ziyadesiyle mutsuz eden o ortamdan kurtulmak istedim.

yüksek lisansa başladığımda her şey çok güzeldi, kaderin cilvesi olarak bu zamanda sözlendim, sonra ders döneminde nişan, düğün vs. herşey bu zamanda oldu, evlendikten sonra da 1 dönem daha derslere gittim. Bütün bunlar 2 şehir arası oluyor...mekik dokuyarak...şu an tez dönemindeym ve sürem çok az kaldı.artık bebek istiyorum ama onu bile düşünemiyorummaalesef...okulla aynı şehirde yaşasam neyse...ben naaaapıyorum yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasenağlama

canım sen herşeyi birbirine karıştırmışsın ama :)
master zaten 2 yıl sürüyor, 2 yılda sözlenmiş,evlenmişsin..keşke master bitene kadar nişanlı kalsaydın diycem ama olmuş bitmiş..okulun bitmesine ne kadar kaldı ki, çocuk yaparsan tezi zor verirsin walla, azıcık daha sık dişini sona yaklaşmışsındır diye tahmin ediyorum..önemli olan iş bulman ve bir an önce çalışma hayatına atılman..masterını hazır sona yaklaşmışken tamamla ve çocuk olayını ertele bence azcık..bir taraftan da iş ara, çocuktan önce iş tecrüben olsun..işine karışmış gibi olmamışımdır inşallah..görüşmek üzere..

siz bırakmayı düşünüyorsunuz, bense hiç başlamamayı düşünüyorum :))
bu sene mezun oluyorum. bütün arkadaşlarım ales çalışıyorlar hepsinin hedefinde var yüksek lisans. ben kesinlikle akademik kariyer istemiyorum. ama ailem de yüksek lisans yapmamı istiyor. (özellikle babam)
ama benim bölümüm öğretmenlik. Milli eğitimde çalışmak istiyorum. Y. lisans ne işime yarasın ki..
nefret ediyorum zaten makaleler, araştırmalar, akademik çalışmalardan!

arkadaşlar bende doktoraya başladım aynı zamanda çalışıyorum ilk dönem işim gereği dondurmak zorunda kaldım şimdi ilk dönemime başladım ama hamileyim ve benim için çok zor oluyor
tekrar ders çalışmak bana çok zor geliyor işime konsantre olamıyorum hamileliğimin tadını çıkaramıyorum ve başladığım günden beri şikayet ediyorum keşke başlamasaydım diye biliyorum ki bana hiçbir faydası yok şuan doktora yapmanın sadece kendime eziyet edeceğim yok sınavlar yok seminer yok yeterlilik sınavı en en zorlu kısım tez aşaması
bazen diyorum rahat rahat oturup işimi yapıyorum paramı kazanıyorum niye başldaımki diyorum doktoraya
zaten başlamamda sırf başlayabildiğimi kabul ettirmekti çokta hevesli değildim başlamaya akademik kariyer düşünmüyorum normalde eee o zaman neden doktora yapıyorum ki yol yakınken dönmek istiyorum ve bırakacağım kesin karar verdim hamileliğimin tadını çıkaracağım stresle çocuk bakmak istemiyorum hayattan zevk alarak yaşamak istiyorum ve kesin kararlıyım ders çalışmak istemiyorum
ve bana sonra pişman olursun felan diyorlar ama sonradan keşke başlayıp kendime bu kadar eziyet etmeseydim diyeceğime keşke başlasaydım ne olurdum acaba demek daha mantıklı geliyor olsun hayatta bir pişmanlığım olur böylece ileride pişman olacaksam şayet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…