Yüksek Lisans Yapmama Eşim İzin Vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Söylediğiniz yapı "izin almak" olmamali. Biz de evliligimizde kafamızın dikine gitmiyoruz ama izin de almıyoruz. Kapan gibi bir his olmalı.
Kapan gibi bir his değil rahat olun :KK70: biz karşılıklı izin çıkmazsa yapmıyoruz 😁daha doğrusu gönül rızası olmadan diyelim eşimin gönlü istemedi beni işe yollamaya çünkü görüşemeyecektik ben hep gündüz o vardiyeli maddi durum da iyi olunca hak verdim eşime ve gitmedim işe pişman mıyım hayır

Torpil ne alaka yahu bunca yüksek lisans mezunlarını zan altında bırakıyorsunuz sanki herkes torpille okumuş yerleşmiş gibi. Cehaletiniz her bir heceden akıyor. Yazık kafanıza

:KK70: yüksek lisans mezunları niye zan altında olsun öğretim görevlileri deseniz neyse de :) bilmiyorsanız araştırın öğretim görevlisi olmak gerçekten zor çünkü referans ile olunuyor ha ben hiç bu işlere girmedim zaten yani kuyruk acım falan yok

:KK70: yüksek lisans mezunları niye zan altında olsun öğretim görevlileri deseniz neyse de :) bilmiyorsanız araştırın öğretim görevlisi olmak gerçekten zor çünkü referans ile olunuyor ha ben hiç bu işlere girmedim zaten yani kuyruk acım falan yok
Eşim araştırma görevlisi yeterince konuyla alakalı bilgim var bence battıkça batmayın

Eşinizin tavrı oldukça itici ama tezsiz yüksek lisans içinde 2.5 saat gidip gelmekte pek mantıklı gelmedi ama.

Tezsiz yüksek lisans için bu kdr sıkıntıya değmez uzaktan eğitimle yüksek lisans yapın bence çok iyi bir alternatif eşinizin tavrını da hiç hoş bulmadım o da ayrı mevzu

Kapan gibi bir his değil rahat olun :KK70: biz karşılıklı izin çıkmazsa yapmıyoruz 😁daha doğrusu gönül rızası olmadan diyelim eşimin gönlü istemedi beni işe yollamaya çünkü görüşemeyecektik ben hep gündüz o vardiyeli maddi durum da iyi olunca hak verdim eşime ve gitmedim işe pişman mıyım hayır
Alakasız ama size bir örnek vereyim.bir yakınım durumları iyi diye calısmadı torunları olduktan sonra adam her şeyi kadından habersiz satıp sevgilisine evler alıp kadını boşamak istedi 60 kusur yasında.kadın boşansa adamın emekli maasından kalan komik bir nafakayla nasıl gecinecek. 60 yaşlarında teyzeden bahsediyoruz bu arada tabi calısma sansı da yok.umarım hiç pişman olmazsınız ama ben pişman değilim demek için cok erken yaştasınız.

Alakasız ama size bir örnek vereyim.bir yakınım durumları iyi diye calısmadı torunları olduktan sonra adam her şeyi kadından habersiz satıp sevgilisine evler alıp kadını boşamak istedi 60 kusur yasında.kadın boşansa adamın emekli maasından kalan komik bir nafakayla nasıl gecinecek. 60 yaşlarında teyzeden bahsediyoruz bu arada tabi calısma sansı da yok.umarım hiç pişman olmazsınız ama ben pişman değilim demek için cok erken yaştasınız.
Evet haklısınız Allah elimizden almazsa şayet ailemin de durumu iyi çok şükür umarım öyle şeyler yaşamak durumunda kalmam

Evet haklısınız Allah elimizden almazsa şayet ailemin de durumu iyi çok şükür umarım öyle şeyler yaşamak durumunda kalmam
Hayatın ne getirceği malın mülkün anında ucabilceğini cok gördüm ben.asgari ücretle bile olsa her kadının kendi geleceğini alması gerekli .umarım hiç bir kimse zor durumlarda kalmaz

Hayatın ne getirceği malın mülkün anında ucabilceğini cok gördüm ben.asgari ücretle bile olsa her kadının kendi geleceğini alması gerekli .umarım hiç bir kimse zor durumlarda kalmaz
Evet haklısınız inşallah kimse o durumları yaşamaz ama şuan kızım küçük annem bel fıtığı ameliyatlı kv dem yaşlı bakıcıya baktırmaktansa kendim bakmam daha doğru değil mi sizce?

Evet haklısınız inşallah kimse o durumları yaşamaz ama şuan kızım küçük annem bel fıtığı ameliyatlı kv dem yaşlı bakıcıya baktırmaktansa kendim bakmam daha doğru değil mi sizce?
Bu gibi durumlar cok öznel aslında ama kres yası gelince baslardım ben olsam.şimdiki cocuklara evde yetemiyoruz artık hem onlar krese biz işe derken hayatın döngüsüne uymus oluruz.ben 27 aylıkken işe dönmek zorundayım ama imkanım olsa 36 ayı beklerdim sanırım

Bu gibi durumlar cok öznel aslında ama kres yası gelince baslardım ben olsam.şimdiki cocuklara evde yetemiyoruz artık hem onlar krese biz işe derken hayatın döngüsüne uymus oluruz.ben 27 aylıkken işe dönmek zorundayım ama imkanım olsa 36 ayı beklerdim sanırım
Aslında ben çalışıyorum İnternet üzerinden satış yapıyorum da o da şu sıralar pek yok

Valla yaşınızı bilmiyorum ama Türkiye şartlarında 1 çocukla çalışma hayatına dönmek için kritik yaşlardasınız. Benim eğitimli bir çok aradaşım ya yaş barajına takılıyor ya çocuklardan dolayı istenmiyor ya da iş verenin beklenti listesi her geçen yıl uzadığı için o donanıma sahip olmuyor. Aktif iş hayatıyla evde oturup sonra iş aramak çok başka. Allah pişman etmesin inşallah ama ben herkese söylerim size de söyleme ihtiyacı hissediyorum eşinizin bilmediği kenarda köşede acil paranız bir ufak biriminiz olsun. Biliyorum herkes eşine çok güveniyor ama sonuçta bu kadar aldatan, döven koca da bunların arasından çıkıyor. Uzakta eğitime gelince, bence eşiniz sizi başka şehirde okumaya gönderip aklı kalsın istememiş olabilir. Amaç eğitimse yaşadığınız şehirde gidin olmuyor mu? Ya da özel bir üni yüksek lisansına yazılın. Eşiniz maddi sıkıntınız yoksa buna daha sıcak bakacaktır muhtemelen. Çocuklu bir kadınsınız ve kadınsınız ( yanlış anlaşılmasın genel kanıya göre yapıyorum yorumu eşitilik olmadığını ve evli kadınların genel psikolojisini deneyimlediğimden) sonuçta eşinizle kavganın sonunda bu sebeple boşanmaya gitmeyeceğinize göre uzakta okumaktan vazgeçeceksiniz en azından yakındaki seçenekle hayallerinizi kenara atmayın yakında okuyun derim ben. Yine ikinci üni bir diğer seçenek ve eşinizin teklifini değerlendirebilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı diyorum

Senin aynisi durumunu bende yasadim. 4.5 sene baska bir okula gittim. 4 saat uzaklikdaydi. Tip fakultesinden sonra en iyi bolumdu okudugum bolum.kazanarak gittim. Ama keske gitmeseymisim.Yorgunlugum, kendimi yipratisim, evliligimin tehkikeye girmesi de cabasi.keske zamani geri alabilsem.ama alinmiyor iste.okuk var diye cocuk meslsini de erteledik.gec kalinmisliklar, pismanlilar...

Arkadaşlar acill
bulundugum sehirden farklı bir sehirde olan universitenin tezsiz yüksek lisans sinavini kazandim.
( Eşim işi dolayısıyla Turkiye nin cogu sehrine gidiyor her ay en az 6-8 kere)
Rast gelirse beni derse birakabilir, birakmasa da mesafe 2,5 saat uzaklikta bir şehir.
yani kendim de gidebilirim.

Esim kendisi turkiye nin en iyi universitelerinden birini kazanip 1-2 yil okumuş, ticaret yaparak daha cok para kazanirim diye okulu birakmis. Yani egitime sicak bakmayan birisi.
Ben ise ne olursa olsun okuyabildigin kadar oku, emeklerin illa ki karşılığıni alirsn er gec . Gelecekte esimin sagligina sıhhatine bi sey oldigunda egitimimle daha iyi is daha uygun ve konforlu ise girerek destek olurum kafasindayim.
cok kötü tartistik. Sen para icin gondermiyorsun dedim. O da hayir onun yerine bayanla ilgili dukkan acalim sana diyor.

-Baska sehire erkeksiz gitmen caiz degil diyor. -

Ama sermayemiz yok elden borc aliriz. Kurariz is diyor. Bense borclu yasamayi hic sevmem. Esim de aksine borc alir, oder durur.
Yuksek lisans yapmana razi degilim diyor. Oysa benim ailemde de gelinlere okusun diye her hafta oğlanlar 3 4 saatlik yola götürür oyle arkasında durulur egitim alanin.

arkadaslar inanin ilerisi için sermayemiz maddiyatimiz olsa miras vs olsa ben de bu kadar zorlamam okulu. ama bi de cok istedigim bolum ve Turkiyenin ilk universitelerinden iyi de bi okul. Cok istiyordum icimde kalir.

annem yuksegini yap oyle evlen dedi. Ben de anlasarak evlendigim için yok anne ya konusr cozeriz okunur 2 yil degil mi dedim.
meger kayinvalide dunur geldiginde demis ki okulsa okul ikisi anlasir bi ortak noktaya varir.

yani okuturuz diye konusmamis. Zaten anlasrak vardigim icin annem böyle bi begenmezlik icinde. Bana dedi ki bunlar seni okutmaz gör bak seçtiğin kişiyi. - zaten annemle anlasamam-
annemin hakli cikmasina mi üzüleyim universitenin icimde kalmasina mi. Esimde biriktirdigi bikac ceyrek altini geldi yuzume carpti al bunlari senin icin biriktiriyorum bozdur oku. Demek para için diyomusum dedi. Cekti gitti evden.
Lutfen fikir verin yuvamin huzurunu okul yüzünden kaçırıyorum. Ama bu bölümu okumak icin de cok özeniyorum. Sınavını kazaninca cok sevinmistim. Cok zor durumdayım. Asla destek olmuyor. Sizce napmaliyim?

Niye hep bi erkek okutmak zorunda ben anlamadım. Yl yapacak biri de bi zahmet kocadan izin alacak pozisyonda olmasın, öyle bir durumdaysanız da yapmayın. Eğitim hakkınızı devlet bile engelleyemiyorken kocanız başarmış tebrikler

Tezsizden tezliye geçme hakkı vs. veriyor bazı üniversiteler. Eğer konu sahibi de bu kadar yorum sonrasında aklı karıştıysa böyle bir şey var söyleyim dedim belki araştırır. Bende 1.5 saatlik başka bir şehirde yaptım y.lisansımı. Zaten çoğu çalışan olduğu için bir en fazla iki güne sıkıştırılıyor dersler. Tabii her üni. farklıdır bunu da göz önünde bulundurmak gerekir. Bir de bu dönemlerde pandemiden dolayı dersler online oluyor diye biliyorum. Ayrıca bazı arkadaşlar derslerin geç saatte olduğunu yazmış. Benim dersler öğleden sonra 16.00 gibi biterdi. Ben yerinizde olsam ders saatleri, online olup olmadığı, haftanın kaç günü gidileceği, nasıl gidileceği vs gibi durumları planlar eşimin karşısına o şekilde çıkardım. Ben her şeyi planladım diyerek. Hayallerinizden vazgeçmeyin. Hayat öyle daha güzel🙂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X