Yüksek lisans ve bunu desteklemeyen ailem

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
kızlar yorumlarınıza ihtiyacım var...bilen arkadaşlarım vardır elbet ama bilmeyen ler için kısaca yazayım...evliyim evlendikten sonra üniversiteyi kazandım..bu sene de son senem....bu okul için; eşimin başka ile tayini çıktı ben gitmedim ailemle kaldım sırf okulumu bitirmek için iki yıl eşimden ayrı kaldım...eşimle problemler yaşadım ayrılık öneminde ama yinede bırakmadım okulumu. şükür ki geldi...ben bölüm okuduğum için yüksek lisans yapmak istiyordum alese de girdim yeterli puanı aldım hem tezsiz hem tezli için..ben tezli düşünmüyordum iki gün öncesine kadar bölüm başkanımızla ales puanımı paylaştım..lisede çift yabancı dil gördüğümü anlattım...oda sakın tezsiz yapma tezli yap yabancı dil sınavını geçen hem ales ten yüksek alan ve ortalaması yüksek olan çok çok az kişi var dedi...Kpds sınavına girmem için ısrar etti..kpds den yüksek alırmıyım alamazmıyım boş yere para harcamayayım derken,gittim bir hocamla daha konuştum o da beni destekledi...eşim daha ben demeden gitmiş formumu almış parasını yatırmış...gittim neyse sınav başvurumu yaptım.Aileme durumu açtım...buğune kadar tabiki okumamı desteklediler haklarını yiyemem ama..telefonda babam sanırım anneme kızıyor başvurmasın gibilerinden annemde hocası söylemiş diye ara bulmaya çalışıyordu....sonra telefonu aldım babama durumu anlattım..normalde böyle durumlarda benden önce gider form alır babam ama şaşılacak derecede eşim almış baba bende artık gireyim dedim..annem ne kadar yatırdın ki dedi bende soyledım su mıktar dıye..hım cokmus dedi.aılem ıclerınde oldugum ıcın bılıyorum desteklemedıklerı bır durum oldugunda bu sekılde yaklasırlar telefondada tepkısız kaldılar ..ve annemın zaten hocası soylemıs demesı babamın kızdıgını anlamama yettı......
butun hevesım gıttı.....eşim gitmiş maddi durumu hiç olmadıgı halde formumu yatırmıs kı bılenler vardır esımle de cok ıyı bır evlılıgımız yok cok kere bosanma asamasına geldık sabrettım en zor durumlara bıle ama esım bıle destek olurken aılemın tavrını cozemedım....
sımdı gıderım yanlarına bınbır surat asarlar.....ne yapmamı beklıyorlar anlamıyorum.....bunca yıl okuudum bölümlerin ataması yok anlatıyorum aman atanan nasıl atanıyor atanırsın dıyorlar anlatıyorum durumu bole bır durum var formasyon alınması lazım dıyorum yok atanılırmıs ....okumama destek oldular ama bu tutunlarını anlamıyorum .........
babam pek anlamaz zaten bu yuksek lısan s vs durumlarından daha oncede cok kez bahsetmıstım bızım aılemızde halamdan ızınsız bırseye yapılamaz...halam ne derse o olur ...babamm halamın yanında dunya ıyısıdır halamaın her ısını yapar copune kadar doker bıze karsı hep sınırlı hep bagırarak yaklasır..amcalarımında aynı sekılde evlerınde huzur yok dıyebılırım ..ama babam hala aılesını bır kalemde sıler ablası ıcın ama bızı es gecer.....benım okumam konusu da daha once madem evlendın neden okuyorsun madem okuyacaktın neden evlendın seklınde ıtham lara tabı olmustu hala kızım evlı doktora bıle yaptı bende anlatmıstım tezsız yuksek lısansı sanırım hala kzııma ..sanırım her zaman kı gıbı babama benım okumamla ılgılı bır ultımatom gelmıs halamdan yoksa babam asla okumam ıcın su unıversıteyı bıtırmem ıcın destek olurdu......
evlılıgım cok ıyı gıtmıyor malum aıleme tavır alıp ıllede ben yuksek lısans yapıcam dersem onlarda bana tavır alır anında......kafam cok karısık

Son düzenleme:
çok enteresan bölesine başarılısın bölesine akıllısın çırpınıyorsun biyerlere gelebilmek adına ve ailen artık yeter diyor ölemi?? sakın ama sakın pes etmee..kendi ayaklarının üstünde durabilmen için hep savaş hep çabala'ki sende bu azim bu başarı varken herşeyin üstesinden geleceğine ben eminim.. unutma yarın öbür gün ailemizin bireyleri teker teker vefaat ettiğinde yalnız başımıza kalıcaz ve çevreden 1 2 bilemedin 3 ay destek görürüz ama daha sonra hep kendi çabalarımız kendi ayaklarımızın üstünde durmayı öğrenicez.. bunun içinde çok sağlam bir zeminin olması lazım sen bu zemini yavaş yavaş kurmuşsun temeli atmışsın ve son aşamadasın ha gayret arkadaşım hagayret... BAŞARILAR

evliliğin çok iyi gitmiyosa yarın bugün ne olcağını kimse bilemez....bi mesleğin olsun...ayakların üzerinde dur cnm...hem başarılısında.....

Pek çok kişinin yapmak isteyip de eline geçemeyen fırsat. Ben de çok istiyorum. Ama ortalamam yüksek değil, ales puanım da. Eğitimini bırakma bence de arkadaşım, kulaklarını başkalarına tıka.

Allah yardımcın olsun...eşin destek veriyor okumana,sen oku önüne bak ablacım elindeki fırsatı değerlendir.

daha öncede eşinle ilgili sorunun olmuştu...acaba aılen şöylemi düşünüyor...okumaya devem ederek yine eşinden ayrı kalacağını ve aranıza soğukluk oluşmasından ve ayrılmanızdan mı korkuyorlar.....sanırım ünıv. bitince eşinin yanında daha birbirinize kenetlenmiş belkide çocuk sahibi olmuş olarak düşünmşlerdir..yani okulun bitmesini evliliğinizin krtarıcısı olarak görmüş olabilir...dahanönceki konunu okuyunca aklıma ilk bu geldi.....ailenim tavrına doğru veya yanlış demıyorum...sanırım onlarında endişieri var...ama okumak eğitime devam etmek gibiside yok....

gayet belli ki baban anlamıyo bu yüksek lisans, atanma vs. işlerinden.. e babadır tabii ayrı ama, hiçbi bilgisi olmadığı bi konuda fikr beyan ettiğinde onu dinlemen anlamına gelmiyor bu öle diil mi? bence vazgeçme,iyi fırsatlar yakalamışsın kesinlikle harcama derim..

daha öncede eşinle ilgili sorunun olmuştu...acaba aılen şöylemi düşünüyor...okumaya devem ederek yine eşinden ayrı kalacağını ve aranıza soğukluk oluşmasından ve ayrılmanızdan mı korkuyorlar.....sanırım ünıv. bitince eşinin yanında daha birbirinize kenetlenmiş belkide çocuk sahibi olmuş olarak düşünmşlerdir..yani okulun bitmesini evliliğinizin krtarıcısı olarak görmüş olabilir...dahanönceki konunu okuyunca aklıma ilk bu geldi.....ailenim tavrına doğru veya yanlış demıyorum...sanırım onlarında endişieri var...ama okumak eğitime devam etmek gibiside yok....

merhaba öncelikle canım değerli yorumun için teşekkür ederimm...eşim su an yanıma geldi bulundugum ile..okulum evıme o kadar yakın ki...aksine evliliğim çok iyi gitmediğinden çocuk sahibi olmamı istemiyorlar pek...haklılarda bir yerde..ama nedense üniversite okumama destek olan babam şu an tavır almış durumda tekrar aradım ailemi ne oldu sesiniz kötü geliyor dedim ama yoo deyip geçiştiriyorlar anlıyorum ama sanki başladım yüksek lisansa daha sınava girmedim nedir bu tavır anlamıyorum eşimin buğün gözlerinin içi gülüyordu...ilk defa bana bu kadar destek olduğunu hissettim ...ya gir sınava kazanamazsanda hiç önemi yok dene sansını ben ınanıyorum kazanırsın dedi....hocalarım eşim desteklerken ailemse destek olmadıgı gıbı bu tavırlarıyla benı sogutuyorlar...ıssız kalıp evde otursam ınanıyorum ki o zamanda okudun ne oldu dıyecekler burda sızlerınde destegınızle nasip olursa alırsam yeterlı kpds puanını da araştırma görevlisi olmak için elimden geleni yapacagım.....evıme okulum cok yakın calısma sartları guzel.....atanıcam dıye yıllarca beklemeyecegım....yada kendı meslegımın dısında bır ısle mesgul olmak zorunda kalmayacagım....eskıden asla tezlı yuksek lısans dusunmezken artık dusunuyorum.......

Pek çok kişinin yapmak isteyip de eline geçemeyen fırsat. Ben de çok istiyorum. Ama ortalamam yüksek değil, ales puanım da. Eğitimini bırakma bence de arkadaşım, kulaklarını başkalarına tıka.[/QU
canım ortalamanın sanıyorum kı yuzde 30 u ales puanının yuzden yetmısı alınıyor agırlıklı olarak ales puanın degerlendırılıyor...hangı bolum mezunusun bılemıyorum ama alese bıraz calsıırsan ınan yuksek bır not alabılırsın...öss kpss gibi değil aşılmayacak engel değil ha gayrettt

evli olup başka şehirlerde olmak ve doğru dürüst birarada olunmamış çokta sağlıklı bir evlilik olmaması normal bence..
keşke okulunuzun bitmesini bekleseydiniz
baabanız belkide eşinizden dolayı evlisin kocanın yanına git artık diye düşünüyor olamazmı

Son düzenleyen: Moderatör:
:1hug: Canım benim çok teşekkürler. Aslında öyle ama benim de yaşadığım bazı şeyler soğuttu uğraşamayacak kadar okul vs. Sen de ayağına gelen bu fırsatı sakın tepme, artık karar verdin sanırsam zaten. Herşey gönlünce olsun:içelim:

Okumanın ne gıbı bır sıkıntısı olabılır kı babanıza.. Belkı eşinizle ılgılı sıkıntılardan dolayı artık oturup evının hanımı ol ıstıyordur ya da halanız !?
Aslında artık bu eşinizle sizin aranızda olan birsey..
Eşinizde size tam destek verıyorsa gerısını düşünmeyın..
Okumanın kime ne zararı olmuş ki..
Bende cabalıyorum ales kpss ama olmayınca olmuyor..
Coğu kişinin elde edemediği bir fırsat kapısı acılmış kacırmayın bence,kafanızı cok vurursunuz sonra..

bende basligi görünce aileniz kesinlikle hayir dediler sandim benneyaptımki

esiniz bile destek cikmisken ,babanizda net bi sekilde hayir dememisken bu kadar icerlemesene guzelim :teselli:

bekle bakalim daha sinava giricende alicanda gün dogmadan neler dogar yerimseniben

merhaba öncelikle canım değerli yorumun için teşekkür ederimm...eşim su an yanıma geldi bulundugum ile..okulum evıme o kadar yakın ki...aksine evliliğim çok iyi gitmediğinden çocuk sahibi olmamı istemiyorlar pek...haklılarda bir yerde..ama nedense üniversite okumama destek olan babam şu an tavır almış durumda tekrar aradım ailemi ne oldu sesiniz kötü geliyor dedim ama yoo deyip geçiştiriyorlar anlıyorum ama sanki başladım yüksek lisansa daha sınava girmedim nedir bu tavır anlamıyorum eşimin buğün gözlerinin içi gülüyordu...ilk defa bana bu kadar destek olduğunu hissettim ...ya gir sınava kazanamazsanda hiç önemi yok dene sansını ben ınanıyorum kazanırsın dedi....hocalarım eşim desteklerken ailemse destek olmadıgı gıbı bu tavırlarıyla benı sogutuyorlar...ıssız kalıp evde otursam ınanıyorum ki o zamanda okudun ne oldu dıyecekler burda sızlerınde destegınızle nasip olursa alırsam yeterlı kpds puanını da araştırma görevlisi olmak için elimden geleni yapacagım.....evıme okulum cok yakın calısma sartları guzel.....atanıcam dıye yıllarca beklemeyecegım....yada kendı meslegımın dısında bır ısle mesgul olmak zorunda kalmayacagım....eskıden asla tezlı yuksek lısans dusunmezken artık dusunuyorum.......

canim bir telefon konusmasin agore degerlendirme hemen. baban cok isteyebilir ama esinin sabrinin tasmasindan cekiniyor olabilir. yani daha onceki meseleleri de bildiginden dolayi, oyle bir tepki vermis olabilir ilk basta. ama sakin onceki islerin gibi bundan da kocan yuzunden, baban yuzunden vazgecme. hem ortada fol yok yumurta yok daha. dur bakalim baskalari da girebilir hem yuksek lisans yaparken asistan olarak vs de girebilirsin akademk kariyer yaparsin. maasin da olur esine de destek olursun.

canm bende unierste bitirmis biriyim. profilime yaziordum ama bazi kiskanc sahsiyetler inanmadi gerci umrumdada degil. kendini evine verip sacini süprge eden ve kendini harcayan biri olma. kariyerini gelecegini düsün. neyse bak sana uni okumus biri olarak tavsiyem söyle: pes etme. yol senin yolun. kötü bir sey yapmyiorsun

hımm ben okudum tamamını senın halan ortalıgı bulandırmıs, aılen baban hep destek olmus sımdı evlendın ama hala okumaaya calısıyosun dıye belkı halan bbana laf atmıstır sen okutmadın el adamı okutuyo gıbısınden laf etmıstır o da öyle ondan okuma dıyodur sen oku okucaksan cunku baska turlu atanamcaksın onu ben de duydum dıl sınavına da ayrı gırmelıymıssın. öle dusunme baban o senın okutmus adam ıstemse ortaokuldan sonra okutmazdı . esın de desteklıo ne guzel dah a ne ıste

X