• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yüksek lisans?doktora?

scallywag

catmania
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2008
1.498
17
158
Diğer
merhaba arkadaşlar ben bu sene dokuz eylül iktisat fak.mezun oldum..yaş 25...inşallah martta işe başlayacağım..gönlümde yüksek lisans hatta doktora da vardı ama yüksek lisans yapan arkadaşlar dünyadan soyutlanınca beynim sulandıkafamçokkarıştısakın bulaşma akademik kariyer amacın yoksa diye uyardılar ki böyle bir niyetim yok..bende doktora seçeneğini eledim..şimdi muhakkak yüksek lisans diyorum hatta ingilizce mba falan diyorum ilerisi için ama yaş ilerledi..bu sevdadan vazmı geçeyimsenağlama

merhaba arkadaşlar ben bu sene dokuz eylül iktisat fak.mezun oldum..yaş 25...inşallah martta işe başlayacağım..gönlümde yüksek lisans hatta doktora da vardı ama yüksek lisans yapan arkadaşlar dünyadan soyutlanınca beynim sulandıkafamçokkarıştısakın bulaşma akademik kariyer amacın yoksa diye uyardılar ki böyle bir niyetim yok..bende doktora seçeneğini eledim..şimdi muhakkak yüksek lisans diyorum hatta ingilizce mba falan diyorum ilerisi için ama yaş ilerledi..bu sevdadan vazmı geçeyimsenağlama

hemen müdahale etme isteğim uyandı....

ben de akademik kariyer istemiyorum ama doktora için hazırlanmaya başladım bile....sonuçta eğitim bir amaç için evet ama yükseklisans ve doktoranın akademik kariyer amacından daha ziyade insanın içindeki gelişme isteğine hizmet ettiğini düşünüyorum....ayrıca klasik laflardan hoşlanmam ama okumanın yaşı yok....ayrıca beyinde ufak bir sulanma olduğu doğrukaydirigubbakcemile3 ama okul bitince çok hoş oluyor....

Yüksek lisans,doktora ciddi emek istiyor.Ben okulum biter bitmez hemen başladım ve çok zorlanıyorum.Hem çalışıyorum hem yüksek lisans falan.Tabi bu bende böyle...Eğer gerçekten istiyorsan yaştı şuydu takma yap.Arkadaşın da dediği gibi okumanın yaşı yoktur ve inan zarar gelmez...

Son düzenleme:
kız hemşeri ben başka bir siteye baktım doktora ya b.ktora demişler bulaşanlar..bi de dört sene yani ..bi de okumanın yaşı yok ama malum kadın sadece öğrenci değil çalışan ev hanımı...kaç parçaya bölünücem diye düşünüyorum..çok emek isterse diye..çünkü bırakanları dayanamayanları okudum..bir de izmirde okumak istemem..

ben 22 yaşında kazandım üniversiteyi 26 da yüksek lisansa başladım
fakat yüksek lisans çok daha kolay geldi bana 4ders alıyorum 2.dönemde 3
fakat ben çalışmıyorum tabi o açıdan bi problem yok

yani işe başlarsam diyorum az ders var ama meşgul olduğumda devamsızlık problemi sorun olur mu

Valla canım benim bu yıl ders dönemi ilk dönemim yani ve hocaların hepsi devam zorunluluğu istiyor yani normal lisans döneminde nasılsa öyle devam zorunluluğun var.Ben öğretmenlik yapıyorum zorlanıyorum kendi derslerim falan.Ama bu senin için de öyle olacak anlamını taşımıyor.yerimseniben

Tezsiz yükseklisansta ales puanı dışında istenen şartlar neler arkadaşlar benim zamanımda les vardı şu anda süreç nasıl gelişti neler değişti bilemiyorum:(

bende 25 yaşındayım alese hazırlanıyorum :CüvCüv:
akademik kariyer amacın olmasa bile ben yüksek lisansı yap derim hihoyyyt
zaten y.lisansa başlayanlar hep bizim yaşlarımızda
yenide mezun olmuşsun zaten fırsatın varken kaçırma derim yerimseniben
ben geçen sene mezun oldum keşke mezun olur olmaz kafaya koysaydım şu y.lisans işini kaydirigubbakcemile4

ben de y.lisans gönüllüsüyüm dil sınavına giricem inşallah:utangac :
malesf geç kaldım yoksa ales ve diplomayla olacaktı :bbo:
y.lisans bence de kişinin kendni geliştirme isteğiyle alakalı ama her sıkıntının ardında bi haz bi mutluluk söz konusu:kahve:

canım,ben 30 yaşındayım,yüksek lisansa bu yıl başladım..üstelik 7 aylık bir bebeğim var..bilmem anlatabiliyomuyum...yükseği yapmasaydım hepiçimde uhde kalacaktı...tümzorluklara,bebeğimin ve eşimin sorumluluklarına karşın haftada 2 gün de yükseğe gidiyorum...aslında geçen yıl kazanmıştım ama hamile kalınca dondurmuştum,şimdi tekrar devam.....yaşmı? 25 büyük bi yaşmı sence???? hı,,ayrıca annem 53 yaşında,,,lisans tamamlıyor şu an....;)

tabi yaşı yok canım benim..benimde içimde ukde..benim babam 40 kusurunda tamamladı üniv..hem okul hem iş hemde ev..idolumdur..ama inşallah iş durumları olursa okuyo olsam bile bırakmak zorunda kalabilirim..ozaman emeklerim heba olur diye üzülürüm...tezsiz yapsam yada işe başladıktan sonra mba vs....devam sorunu olmasa diye düşünüyorum

Kadından donkişot olmaz diye bir kitap vardı, o kitap da kadının kariyer yaparken evde birinin de şehriye çorbası yapması gerekiyor diyordu. Gerçekten de böyle, çoğu akademisyen ya bekar ya da geç evlenmiş. Malesef, ev işinin sadece kadınların yapması gereken bir şey olduğu düşünüldüğünden, hayatın bunca yükü ile baş edemeyen çoğu kadın gerçekten istese bile vazgeçiyor doktoradan falan. Benim tavsiyem eğer evli iseniz ya da evlenmeyi planlıyorsanız, bunları eşinizle iyice konuşmanız. Eşinizin gerçekten çok ama çok anlayışlı olması ve sizden desteğini esirgememesi lazım

insanin okumasi, kendini gelistirmesi mutlaka ki cok guzel ama neyi ne icin yaptigimizi da bilmemiz, beklentilerimizi ona gore ayarlamamiz acisindan onemli birsey. ben hem master hem doktora yaptim ve sunu gordum: doktora sadece ve sadece sizi akademik kariyere hazirlayan ve cok ciddi sabir ve emek isteyen bir surec. master ise bir konuyu daha derinlemesine ogrenmenize yardimci olan, cogu zaman baska bir isle ugrasirken de yapabileceginiz birsey. yani bir konudaki merakinizi gidermek icin master yapabilirsiniz ama doktora bundan cok farklidir; kendi kendinizin ogretmenisinizdir, kimse size birsey ogretmez artik doktorada... yalniz basiniza senelerce, bircok kimsenin -hatta bazen danismaninizin bile- hakkinda hic fikir sahibi olmadigi ve cogu zaman anlatsaniz da anlamayacagi konularda okumaniz, dusunmeniz, yazmaniz gerekir. o yuzden sonrasinda akademik kariyer dusuncesi olmayanlara sahsen doktorayi tavsiye etmem.

ay evet tezsiz yüksek lisans ın farkı ne.. kimi önermiyor ne gerek var diye..

Tezsiz yükseklisansta ales puanı dışında istenen şartlar neler arkadaşlar benim zamanımda les vardı şu anda süreç nasıl gelişti neler değişti bilemiyorum:(
acıkcası benım bıldıgım..
tezsizde ingilizce sartı yok.. kpds ye girmiyosun yada giriyosun ama puan olarak barajı tezliye gore daha dusuk.. not ortalamasına bakılmıyor bıldıgım kadarıyla cunku bi akadasım alttan derslerını verip oyle tezsiz yapmıstı yani.
tezsizin iş hayatında ne gibi atrısı veya eksısı var bunu bende bılmıyorum..

tezli yapacaksan eger.. her unıvım puan barajı farklıdır.. mesela anadolu unıv 70 barajı , maramara unıvın 60 gibi.. zaten bu tur seylerı arastırmıssındır sanırım.

bu başlığa ilk defa giriyorum.kafamda bişeyler var.sizlerin mesajlarınızı okuyup azmini görünce açıkçası daha da bi heveslendim.sizlere bişey danışmak istiyorum:)
yıllardan beri hayalim psikoloji okumaktı.geçen sene tercihlerimi bunun üzerine yaptım yerleşemeyip yeniden hazırlandım.bu senede pdr olmadı sınıf öğrt.ine yerleştim.okul bittikten sonra eğitim fakültesi çıkışlı biri olarak pdr'de yüksek lisans yapma hakkım var mı?

akademik kariyer düşünmüyorsanız bence yük. lisans gereksiz. ben yaptım ama çok zor bitirdim. şuan devletteyim ve hiçbir faydasını göremiyorum, olan o kötü günlerime oldu. tez aşaması hatımın en kötü günleriydi.

akademik kariyer düşünmüyorsanız bence yük. lisans gereksiz. ben yaptım ama çok zor bitirdim. şuan devletteyim ve hiçbir faydasını göremiyorum, olan o kötü günlerime oldu. tez aşaması hatımın en kötü günleriydi.

akademik kariyer düşünmeden yüksek lisans okumak bana göre kesinlikle gereksiz değildir. insan iş hayatına girer, memur olur, yüksek lisansından oldukça farklı bir işte çalışır, ama hiçbir faydasını görmedim demek bana göre doğru değil.

ufkunu geliştirmenin, öğrenmenin... nerde olursak olalım, kaç yaşımızda olursak olalım, hangi meslekte çalışırsak çalışalım, hangi konuda uzmanlaşırsak uzmanlaşalım.. sınırı yoktur. Ömrümüzün sonuna kadar gelişmeye devam, inanın fark edemesek de o kadar çok faydası var ki, bu illaki elle tutulur maddi olmamalı, hele hele tez aşamaları oldukça heyecan verici, ilim irfan üretmek gibisi var mı :olmaz:

Back