Yüksek Lisans,ardından Doktora ve sonra da Öğretim Görevlisi olmak!

PrincesaDeLosCielos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
2.648
71
0
Diğer
İyi akşamlar herkese
Size ufacık bir sorum olacak.

Ben üniversitede İktisat okuyordum ama Okul Öncesi Öğretmenliği'ni çok istediğim için ara verdim okuluma,sınava hazırlanıyorum tekrardan.
Forumda açtığım konularda gelen yorumlar,çevremdeki insanlardan gelen yorumlar ''Öğretmenlik bitti,işsiz kalabilirsin!'' tarzında hep.
Evet belki öğretmenlik ülkemizde bitmez üzere ama ben çocukluk hayalimin peşinden gitmek istiyorum ne olursa olsun!
Eğitim Fakültesi'nden mezun olmak en çok istediğim şey.
Belki ben okulumu bitirene kadar tamamen bitecek öğretmenlik ama ben okumayı istiyorum.
Tabi bu yorumlar benim biraz farklı düşünmeye başlamama neden oldu.
Düşüncem şu;
Bölümümde çok çalışıp,başarılı bir öğrenci olup,Yüksek Lisans ve ardından Doktora yapıp öğretim görevlisi olmak.
Bu düşüncem bana gelen olumsuz yorumlardan sonra gelişti ama mecburiyetten değil gerçekten içimden geldiği için istiyorum bunu.
Yüksek Lisans ve Doktora'nın nasıl yapıldığıyla ilgili bilgi almak istiyorum sizden.
ALES'e girmek gerekiyor diye biliyordum ama biraz araştırdım,çoğu üniversite ALES'e gerek duymadan öğrenci kabul ediyormuş.
Bu nasıl oluyor?
Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Öyp düşünebilirsin canım. Ben Öyp için hazırlanıyorum. Öğretim görevlisi yetiştirme programı. Ben de bu sene Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldum. Şu anda Yds için kursa yazıldım bakalım başlayacak kurs... İlk Yds deneyimim facia idi =) Ales'e bu Kasım ayında da gireceğim inşallah bu defa istediğim notu alırım. Öyp ile bir üniversiteye araştırma görevlisi olarak atanıyorsun şayet yüksek lisansını yapmadınsa yüksek lisans + doktora olmak üzere eğitim görüyorsun ve 2.700 civarı ücret alıyorsun. Bu arada yüksek lisans için de baya ana bilim dalında çalışman gerek ben bu yıl girdim; ancak hiç çalışmamıştım sonuçta olmadı =) Öyp de Ales'in etkisi %60 Mezuniyet notu %25 Yds ise %15 =)

canım benim öncelikle hayalini tercih ettiğin için kutluyorum seni.
belki alımlarda azalma var ancak akademisyenlik bu alanda en çok ihtiyaç olan bölüm. yükseklisansını çocuk gelişiminde yapmanı tavsiye ederim. tezli yükseklisans akademisyen olman için şart. yükseklisansa başvurabilmen içinde ALES ve YDS puanlarına sahip olman lazım.. ALEs yılda 2 kez yapılıyor ve türkçe matematik soruları birazda mantıkla desteklenmiş sorular mevcut. 70 ve üzeri olması senin için her zaman avantaj. YDS'de yılda 2 kez yapılıyor. ingilizcen pek iyi değilse kurs ya da özel derslerle destekle kendini derim. YDS puan barajı üniden üniye değişir. kimi 50 kimi 55 şartı koyar. ancak hem ALES hemde YDS'den ne kadar yüksek alırsan okadar iyi. çünkü bu iki puan ve lisans mezuniyeti(yükseklisansa başvurabilmen için 2.50 üstü olman lazım) puanlarının belli yüzdeleri alınarak tek bir puan ortaya çıkacak ve en yüksekten düşüğe doğru sıralama olacak sen baraja girersen mülakata ya da yazılı sınava çağırılacaksın... :)) uzun stresli bir süreç.. ÖYP'de bir seçenek ancak iyi düşün derim. iki ucu keskin bıçak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…