• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüksek fsh ve yumurta yetmezliğine rağmen kendiliğimden hamile kaldım arkadaşlar!!!!

denizimizvebiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2013
159
46
28
Antalya
Merhaba arkadaşlar.. Ben de yaklaşık 2 senedir sürekli bu sayfalarda yazılanları okuyup sizlerden birşeyler öğrenmeye çalışan bir arkadaşınızım. Üye bile olmadım ama sizlere umut olmayı bir borç bildiğimden hemen üye olup yaşadıklarımı paylaşmak istedim..

Evliliğimin ikinci ayında bir doktor kontrolü olayım diye hayatımda ilk defa jinekoloğa gittim ve o gün öğrendim yumurtalıklarımda bir sorun olduğunu.. Doktor acilen fsh testi istedi ve şüphelerinde haklı çıktı. Erken menapoz.. Hemen anlaşmalı çalıştığı bir tüp bebek merkezine yönlendirdi bizi. Ordaki doktor bey güzelce açıkladı ama kabul etmek çok zor geldi durumumuzu. Zaten kabul etsek de yeni evli boğazına kadar borca batmış bir çifttik. Yeni evlilere devletin bu konuda hiçbir desteği de yok malesef. Tüp bebek denememiz için yaza kadar beklemek zorunda kaldık.

Yazın başka bir tüp bebek merkezinde (daha doğrusu tüp bebek merkeziyle ortaklığı bulunan kadın doğum hastahanesinde) çalışan bir doktorun methini duyup ona gittik.

Ve durumumuz bize güzelce anlatıldı. Yumurtalıkların nasıl çalıştığını, bazı kadınların rezervlerinin yetersiz olabileceğini ve benim yumurtalıklarımın çok da umut vaat etmediği bize anlatıldı. Çok küçük bir şansımız da olsa denemek istedik.

Bir sürü iğne ve muayeneden sonra yumurta gelişmediğinden tedavi yarıda kesildi. Doktorumun bitmeyen sabrı neticesinde birdahaki ay bir deneme daha yapmaya karar verdik. Ve aynı sonuç... 3. deneme ve yine aynı sonuç...

Doktorum artık durumumuzu kabullenmemiz gerektiğini, 1000de 1 bile umudumuz olmadığını bize anlattı. Ama istersek kıbrısta dönorlama yapabilirdik. Bunu düşünmeye karar verip hastaneden ayrıldık. Bu arada adet düzenim için bir ilaç verdi doktorum.

1. ay o ilaçla adet oldum ve 2. kutuyu alıp içmeye başladım. İlacın bitmesine 4 gün kala birazcık midem kazındı. Alışık olmadığım türden bir açlık hissettim. E tabi hepimiz biliriz ne kadar imkansız olsa da bizlerin aklına ilk gelen şey "Hamile miyim??" sorusu olur. Eşimden en hassas olanlarında test almasını istedim. Ve eve gelince yaptığımda silik de olsa ikinci bir çizgiyle karşılaştım. Kan testimizde de yüksek değerler çıkınca soluğu doktorumuzun yanında aldık. Ve 5 haftalık hamile olduğumu öğrendik. Duruma doktorum bile çok şaşırdı.

Şimdilik bebeğimin durumu iyi gözüküyor arkadaşlar. Umarım herşey yolunda gider. Ayrıca cinsiyetimiz de kızmış. :))

Biraz uzattım galiba ama buralarda derman arayan arkadaşlarımın ruh halini iyi anladığımdan olabildiğince ayrıntılı yazmaya çalıştım. Farkettiyseniz hiç ilaç ya da ot çöp karışımdan bahsetmedim çünkü neredeyse hiç bir kür uygulamadım (Kısa bir arısütü-bal-polen deneyimini saymazsak)

Burdan sizlere tavsiye edebileceğim tek formül pozitif düşünce arkadaşlar. Umudunuzu lütfen kaybetmeyin. Bana çocuğum olamayacağı söylendiğinde bile hep biliyordum olacağını. LÜTFEN ÖNCE SİZ KENDİNİZE İNANIN. Allah hepimizin kucağına sağlıklı, hayırlı evlatlar versin inşallah...

çok ama çok sevindim Allah hayırlı etsin merakettim acaba FSH ınız ve yaşınız kaçtı benide fsh 12 civarında ve over rezervlerinde azalma var nisan da 2 . tüp bebk denememiz var moralim çok kötü hergün kabuslarla uyanıyorum ..:(

Canım senin adına çok sevindim inşallah allah kollarına aldığın günüde gösterir:)) Bende yeni okudum yazdıklarını allahtan herşey ve umut bizim en büyük desteğimiz...Benimde çikolata kistim vardı ameliyat oldum yumurta rezervim 0,5 çıktı . Çok istiyorum bende anne olabilmek o duyguyu tadabilmek ... Senin yumurta rezervinin sonucu neydi yazarsan banada belki bi umut olur..

çok ama çok sevindim Allah hayırlı etsin merakettim acaba FSH ınız ve yaşınız kaçtı benide fsh 12 civarında ve over rezervlerinde azalma var nisan da 2 . tüp bebk denememiz var moralim çok kötü hergün kabuslarla uyanıyorum ..:(

Canım Fsh'ım 30 un altına hiç düşmedi. Ve 3 tüp bebek denememde de hiç yumurta geliştiremedim Bir tane oluşacak gibi oluyordu ama oluşmuyordu. 12 çok iyi bir değer bana göre. Senin umudun bana göre çok daha yüksek. Sakın olumsuz düşünme ve herşeyin hayırlısını iste. Senin için de dua edeceğim. Müjdeli haberini bana da söyle ama bak bekliyorum.. :))

Canım senin adına çok sevindim inşallah allah kollarına aldığın günüde gösterir:)) Bende yeni okudum yazdıklarını allahtan herşey ve umut bizim en büyük desteğimiz...Benimde çikolata kistim vardı ameliyat oldum yumurta rezervim 0,5 çıktı . Çok istiyorum bende anne olabilmek o duyguyu tadabilmek ... Senin yumurta rezervinin sonucu neydi yazarsan banada belki bi umut olur..

Canım çok teşekkür ederim. İnşallah Allah sana da bu duyguları yaşatsın. Canım rezervime o şekilde bakılmadı sadece ultrasonla bakıldı. 3 deneme yaptım üçünde de hiç yumurta gelişmedi. Yani sıfır diyebiliriz. :)) Ben artık çok da inanmıyorum yumurtalıkların yumurta üretmeyip var olanı kullandığına. Bence üretiyor ve bunu da olumlu düşünce tetikliyor. Ben de bunun en büyük kanıtıyım. Doktoruma göre kenarda köşede kalmış bir yumurtayı tesadüf eseri döllemeyi başarmışız. Ama normal bir kadında bile hamile kalma şansı çok düşükken bu bana biraz imkansız geliyor. Zaten tüp bebek tedavisi sırasında bana 4-5 kat fazla ilaç verildi. Hiç yumurta gelişmediğinden yarıda kesildi. imkansız diye birşey yok buna inan. Bir de sana Meleklerle Yaşamak kitabını öneriyorum. Mutlaka oku.

Allah herşeyin en hayırlısını versin inşallah..

Denizimive biz canım sen ilaçlamı adet oluyordun .doktor hangi ilacı verdi sana. Düzenleyici olarak merak ettim yazabilir misin.

Benimde fsh yüksek ve yumurta gelişmiyor çok üzülüyorum allahım sen yardım et :(

arkadaşlar ben de fsh ve amh sorunuyla mücadele ediyorum. bir tüp bebek denemesine başladık, yumurta olmaz, mucize bile olmaz demişti doktor, sonra tüm ilaçları yarıda kestim. 1 hafta sonra tekrar doktora gittiğimde yumurta oluştu ama döllenme olmadığından transfer yapılamadı.. sonra ikinci denemeyi yaptık ama bu defa hiç yumurta oluşmadı.. ben diyorum ilk denememde doktor imkansız deidğinde büyük yıkım yaşayıp pes etmiştim, belki üstümdeki baskı kalkmıştı, öylece oluşmuştu.. ama şimdi umut etmeye çalışıyorum, kafam karışıyor.. umut etmeyim pes edeyim diyorum (ilk denemede olduğu gibi, sonra umut başlıyor) o arada tabii kafa karışıklıkları beni harap etti. artık tatile gitmek istiyorum.. tek istediğim buu...

Merhaba arkadaşlar.. Ben de yaklaşık 2 senedir sürekli bu sayfalarda yazılanları okuyup sizlerden birşeyler öğrenmeye çalışan bir arkadaşınızım. Üye bile olmadım ama sizlere umut olmayı bir borç bildiğimden hemen üye olup yaşadıklarımı paylaşmak istedim..

Evliliğimin ikinci ayında bir doktor kontrolü olayım diye hayatımda ilk defa jinekoloğa gittim ve o gün öğrendim yumurtalıklarımda bir sorun olduğunu.. Doktor acilen fsh testi istedi ve şüphelerinde haklı çıktı. Erken menapoz.. Hemen anlaşmalı çalıştığı bir tüp bebek merkezine yönlendirdi bizi. Ordaki doktor bey güzelce açıkladı ama kabul etmek çok zor geldi durumumuzu. Zaten kabul etsek de yeni evli boğazına kadar borca batmış bir çifttik. Yeni evlilere devletin bu konuda hiçbir desteği de yok malesef. Tüp bebek denememiz için yaza kadar beklemek zorunda kaldık.

Yazın başka bir tüp bebek merkezinde (daha doğrusu tüp bebek merkeziyle ortaklığı bulunan kadın doğum hastahanesinde) çalışan bir doktorun methini duyup ona gittik.

Ve durumumuz bize güzelce anlatıldı. Yumurtalıkların nasıl çalıştığını, bazı kadınların rezervlerinin yetersiz olabileceğini ve benim yumurtalıklarımın çok da umut vaat etmediği bize anlatıldı. Çok küçük bir şansımız da olsa denemek istedik.

Bir sürü iğne ve muayeneden sonra yumurta gelişmediğinden tedavi yarıda kesildi. Doktorumun bitmeyen sabrı neticesinde birdahaki ay bir deneme daha yapmaya karar verdik. Ve aynı sonuç... 3. deneme ve yine aynı sonuç...

Doktorum artık durumumuzu kabullenmemiz gerektiğini, 1000de 1 bile umudumuz olmadığını bize anlattı. Ama istersek kıbrısta dönorlama yapabilirdik. Bunu düşünmeye karar verip hastaneden ayrıldık. Bu arada adet düzenim için bir ilaç verdi doktorum.

1. ay o ilaçla adet oldum ve 2. kutuyu alıp içmeye başladım. İlacın bitmesine 4 gün kala birazcık midem kazındı. Alışık olmadığım türden bir açlık hissettim. E tabi hepimiz biliriz ne kadar imkansız olsa da bizlerin aklına ilk gelen şey "Hamile miyim??" sorusu olur. Eşimden en hassas olanlarında test almasını istedim. Ve eve gelince yaptığımda silik de olsa ikinci bir çizgiyle karşılaştım. Kan testimizde de yüksek değerler çıkınca soluğu doktorumuzun yanında aldık. Ve 5 haftalık hamile olduğumu öğrendik. Duruma doktorum bile çok şaşırdı.

Şimdilik bebeğimin durumu iyi gözüküyor arkadaşlar. Umarım herşey yolunda gider. Ayrıca cinsiyetimiz de kızmış. :))

Biraz uzattım galiba ama buralarda derman arayan arkadaşlarımın ruh halini iyi anladığımdan olabildiğince ayrıntılı yazmaya çalıştım. Farkettiyseniz hiç ilaç ya da ot çöp karışımdan bahsetmedim çünkü neredeyse hiç bir kür uygulamadım (Kısa bir arısütü-bal-polen deneyimini saymazsak)

Burdan sizlere tavsiye edebileceğim tek formül pozitif düşünce arkadaşlar. Umudunuzu lütfen kaybetmeyin. Bana çocuğum olamayacağı söylendiğinde bile hep biliyordum olacağını. LÜTFEN ÖNCE SİZ KENDİNİZE İNANIN. Allah hepimizin kucağına sağlıklı, hayırlı evlatlar versin inşallah...

mAAŞŞALLAH COK SEVINDIM,
CIDDI BIR UMUT OLDUN BİZİM İÇİN
CUNKU FSH DÜŞMESİNİ BEKLEDİM 1 YIL , GEVŞEK BI DR YUZUNDEN, PEŞİNDEN ŞİMDİ YINE GITMEK ISTEDIGIM MEMORIAL SEMRA HANIM , FSH DÜŞMEDEN TEDAVI OLMYACIGINI SOYLEDI EKBİNDEN DR:( BIRDE TEK TÜPÜM VAR , VE ONDADA HYDROSALPENKS GORULDU HSG FILMINDE, AMA BI UMUT PROF BIRI ULTRASAONDA BAKIP YOK DEDİ, İNŞALLAH DOGRUDURDA, FSH LA UGRASIRKEN BIRDE OLAN BIR UTUPU ALDIRMAYLA UGRASMAM :( ZATEN ALINMASIN
CANIMMM SEN HANGI ILAÇI KULLANIRKEN HAMİLE KALDIN? BIRDEEE 2. SORU KENDILIGINDEN REGLI OLABİLİYOMRUYDUN ?
BIDE MUAYENLERDE KAC YUMURTA CIKIYORDU? FSH IN KACTI SON SORU :)
COK TŞKLER

öncelikle duana amin diyorum senide tebrik ediyorum bebeğinde hayırlı olsun
canım benmde fsh 14:((
geçen ay klomenle 4 yumurtam gelişti çatlatma iğnesinden sonra
27 martta ilk aşılamam oldu şimdi bata son 2 gün
inşallah bebeğim benimledir duanızı eksik etmeyn
mevlam herkese hayırlı sağlıklı çocuklar nasip etsn..

Merhaba arkadaşlar. sizlere yazıyorum çünkü inanılmaz suçluluk duyguları içindeyim. bazen diyorum acaba gerçekte bebek istemiyor muyum, kendimden bile şüphe etmeye başladım, çünkü bilinçaltı ile ilgili şeyler okuyorum ve çocukken verdiğimiz kararlar tüm hayatımızı etkiliyormuş.. ben bir de size şunu sormak istiyorum, eşleriniz erken menapoz olduğunuzu söylediğinizde nasıl tepki verdi? ve siz nasıl söyleyebildiniz.. eşim çok istiyor bebek, ve ben ona hala bu durumu açıklayabilimiş bile değilim..

mAAŞŞALLAH COK SEVINDIM,
CIDDI BIR UMUT OLDUN BİZİM İÇİN
CUNKU FSH DÜŞMESİNİ BEKLEDİM 1 YIL , GEVŞEK BI DR YUZUNDEN, PEŞİNDEN ŞİMDİ YINE GITMEK ISTEDIGIM MEMORIAL SEMRA HANIM , FSH DÜŞMEDEN TEDAVI OLMYACIGINI SOYLEDI EKBİNDEN DR:( BIRDE TEK TÜPÜM VAR , VE ONDADA HYDROSALPENKS GORULDU HSG FILMINDE, AMA BI UMUT PROF BIRI ULTRASAONDA BAKIP YOK DEDİ, İNŞALLAH DOGRUDURDA, FSH LA UGRASIRKEN BIRDE OLAN BIR UTUPU ALDIRMAYLA UGRASMAM :( ZATEN ALINMASIN
CANIMMM SEN HANGI ILAÇI KULLANIRKEN HAMİLE KALDIN? BIRDEEE 2. SORU KENDILIGINDEN REGLI OLABİLİYOMRUYDUN ?
BIDE MUAYENLERDE KAC YUMURTA CIKIYORDU? FSH IN KACTI SON SORU :)
COK TŞKLER

merhaba,

fsh kaçtı ki doktorun tedaviye başlamadı canım.. ben fsh 16 ile tedaviye başlayıp 3 yumi oluşmuştu ve üçüde döllenmişti. tabi bana tutunmadı ayrı mesele

arkadaşlar benim fsh de yüksek en son 14 idi..ama benim ultrasonda heray yumurta görülüyor büyüyüp normal ölçülerindeyken çatlıyor kendiliğinden yine de hamile kalma şansım yok mu sizce

arkadaşlar yaşım 32 , benimde fsh önce 18 sonra 24 tü. dünyam başıma yıkıldı , gitmediğim doktor kalmadı tüp bebekle bile %5 şansın var dediler . Amh de 0.2 çıktı. Hiç tedaviye başlamadan önce , sadece saraçoğlunun söylediklerini yaparak kendiliğimden hamile kaldım ama bebeğimi 8 haftalıkken (kan pıhtılaşması nedeniyle) düşürdüm. Sonra aylarca beklemem gerek falan diye düşünürken , düşükten 2 ay kadar sonra doktorum yine kendiliğinden hamile kalırsın ama sen çok stres yapıyorsun olacağı varsa da olmaz gel sana aşılama yapalım dedi. Önce doktorum acaba beni mi kandırıyor , para için mi yapıyo diye düşündüm, bu kadar yüksek fsh ile aşılama mı olur dedim (İnternette yazılanlar malum...) Israr edince doktorum güvendim ve aşılamayı yaptırdım. Ve ilk aşılamada (düşükten 2 ay sonra) hamile kaldım.Şuan allah bağıslasın, 7 aylık bir kızım var. Umudunuzu ve inancınızı kaybetmeyin diye yazıyorum, önce allah sonra iyi bilinçli bir doktor. Allah isteyen herkese bu güzel duyguyu sağlıkla sıhhatle yaşamayı nasip eder inşallah.

Bana. Çok büyük bir umut oldunuz
FSH 16 geçen sene bir tüp denemem var
Bu sene tekrar yaptıracam inşallah bende sizin gibi kaavuşurum meleklerime
Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın

Selam kızlar.Nereden başlasam bilmiyorum, şu birkaç gündür allak bullak oldum resmen. Bir yıldır çocuğumuz olmadığından ve ekim 2013 ten beri bir ay adet olup bir diğer ay adet olamadığından doktora gittim. Yapılan kan testine göre FSH 31,48 çıktı, çekilen rahim filminde de rahim agzı dar olduğundan zar zor film çekilebildi, sonuç ise tüplerden biri kapalı. Doktorun dediğine göre, fsh yüksek ve tüp bebek merkezleri bu durumda seni kabul etmezler, fsh yüksek ise normal bir yolla da hamile kalamazsın, zaten rahim agzı neredeyse kapalı ve bir tüp kapalı, bunları açmak için operasyon geçirmen gerek, yani yine hamile kalamazsın.Şimdi ben hiçbir yolla hamile kalamıyorum anlamına mı geliyor bu durumlar?? Fsh 31 ise tüp bebek yapma şansım hiç yok mu, aranızda bu fsh veya daha yüksek fsh ile tüp bebek deneyen veya yapan oldu mu?Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hayatinda hic adet olmayip sonrasindada erken menopoz die siylenen aslinda prematur over yetmezliklik die bisey tani konanlar varmi yardimci olurmusunz :(((

Hayatinda hic adet olmayip sonrasindada erken menopoz die siylenen aslinda prematur over yetmezliklik die bisey tani konanlar varmi yardimci olurmusunz :(((

merhaba bende su 8 ay once amh testı yapıldı ve over yetmezlıgı denıldı sonucumda sonra ege unı versıtesınde hemen tup bebek yaptırdım ve fsh testım ıyı cıktı ve dıger tahlıllerım cok duzenlı adet goruyorum ve hala da.tup bebek tedavımde 4 yumurtam toplandı ve onların bır tanersı 1,5 gun ıcınde dollendı ve transferım oldu 14 gun sonra tahlıl yapmam soylendı ama rahıme tutunamadı nasıp ıkıncı tup bebek yaptıracam bence hıc kafanı takma cunku yumurta bır tane bıle cıksa kalıtelı olduktan sonra bır yumurta bıle yeter benım tup bebek yaptırdıgım zaman ablamın meme kanserı oldugunu ogrenmısıtım cok yıkılmıstım ama yınede yumurtam dollndı bence sende bır unıversıte hastanesıne gıdıp arastırılabılrsın hıc vakıt kaybetme derım unıversıte hastanelerı 3 asılama yapıldıysa ve sonuc alamadıysan rapor karsılıgında devletten yararlanma hakkı verıyor bence gıt derım

Canım Fsh'ım 30 un altına hiç düşmedi. Ve 3 tüp bebek denememde de hiç yumurta geliştiremedim Bir tane oluşacak gibi oluyordu ama oluşmuyordu. 12 çok iyi bir değer bana göre. Senin umudun bana göre çok daha yüksek. Sakın olumsuz düşünme ve herşeyin hayırlısını iste. Senin için de dua edeceğim. Müjdeli haberini bana da söyle ama bak bekliyorum.. :))

merhabalar benim fsh 40 ın altına hiç düşmedi doktor kendi yumurtamla hamile kalamayacağımı söyledi 7 yıldır uğraşıyorum ama olmuyo :(

merhabalar benim fsh 40 ın altına hiç düşmedi doktor kendi yumurtamla hamile kalamayacağımı söyledi 7 yıldır uğraşıyorum ama olmuyo :(

canım fsh yüksek olsada bitanede yumurtan varsa şansın vardır umutsuz olma...benimde fsh çook yüksek bazen fsh 4 bazen fsh 50 iki kere tüp bebek denemem oldu iki denememde de bir emriyom oldu nasip değilmiş tutmadı..canım hayıt cayı yaparak fsh düşürebilirsin..birde biesteron deha çok iyi geliyor kalan yumşları kaliteli olmasını sağlıyo..Allah yardımcımız olsun canım ...bizim gib olup doağl hamile kalanda çook..

Back