- 17 Eylül 2019
- 256
- 164
- 53
- 40
- Konu Sahibi Zehra Betul Sevde
Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar ,hamile kalmadan önce burdaki yazıları o kadar çok okudum ki hamile kalırsam bende yazcam dedim inşallah birilerine faydalı olur. 35 yaşındayım .doktorlar 3 yada 4 yıl önce erken menopoz teşhisi koydu tahmin edersiniz ki dünya başıma yikildi.FSH ve amh hormonum çok çok kötüydü,FSH 26 Amh 0.71 çıktı .Doktorlar yumurtaların var ama hormanlarin kötü bir an önce tüp bebek yaptır zaman kaybetme dediler .Maddi durumum yoktu .Ne duyduysam yaptım yakiyla hamile kalanları duydum iki üç kez denedim hiç bir işe yaramadi tam tersi spermlerin öldüğünü gozlemledim bidaha denemedim .Sicak suyla hamile kalanları duydum sıcak suya oturdum olmadi ,hamamı duydum gittim günlerce kaldım yok olmadı . Tam tersi bunlar erkeğin spermlerini öldürüyo bunlari gözlemledim . Erkeklere sıcak su sıcak hava hiç iyi gelmiyo . Gitmedigim doktor kalmadı diyebilirim, hepsi aynı şeyi söyledi koşarak git tüp bebek yaptır .Bu arada 3 kez aşılama yaptırdım hiçbiri tutmadı tabiki .Hatta çok iyi bir tüp bebek merkezi Doktoru normal gebe kalmayla neredeyse aşılama aynı boşuna yaptirmissin dedi . Senin direk tüp bebek yapman lazım . Gittim tüp Bebek raporu için başvurdum 7 ayda anca raporum çıktı . 4/6 ay sonra sıra gelir dedi . O kadar üzüldüm ki anlatamam . rahim filmini duydum gittim çektirdim çok şükür tuplerim açık çıktı . Çok yakın bir arkadaşımın tavsiyeleri vardı o bu şekilde hamile kalmisti bende denemeye karar verdim ve çok şükür Allah'ın izniyle hamile kaldım . Öncelikle stresten mümkün olduğunca uzak durdum , çocuk olsun diye yapılmamalı o iş oldumu olmadı mı stres oluyosun ister istemez . Bide kayganlastirici ve benzeri bişey kullanmamalı çok ihtiyac varsa sadece kadının tükmügü çünkü kadının parçası olduğu için spermleri öldürmüyomus erkeğin ki öldürebiliyomus . Adetimin 2. Günü başladım 6/7 gün her sabah arisutu bal karışımı içtim ( aktarlarda hazır var ) abur cuburu bıraktım . Kahvaltımı güzel yaptim her gün bir tane yumurta yemeye dikkat ettim . Mümkün olduğunca protein ve kalsiyum ağırlıklı beslendim zaten yumurtam azdı bari dedim kalanları guclendireyim . Saracoglunun testere dişli aslan pençesi çayını kahvaltıdan 2 saat sonra hergun içtim .Gerçekten FSH dusuyo. Hergun hayit suyu ictim öğleden sonraları . Sebze yemeklerini ve özelikle salatayi çok tukettim . Günlük 2 kilo su ictim bir tane limon bı tane tarçın attım icine ,çok dua ettim çok şükür Allah çok büyük . Sonuç hamileyim çok şükür . İnşallah birilerine faydası olur .