*YÜCE ATATÜRK Tişörtüyle çıktılar diye, Fethiyespor Pfdk'ya sevk edildi.

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
[h=1]Fethiyespor PFDK'da![/h][h=2]Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında oynanan Fenerbahçe maçının seremonisine "Yüce Atatürk" yazılı tişörtlerle çıkan Fethiyespor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.[/h]

TFF’den yapılan açıklamada, futbol sahalarının tüm dünyada yalnızca futbol oynanan ve izlenen alanlar olmasının hedeflendiği ve TFF’nin de bağlı olduğu uluslararası spor örgütlerinin, bu hedefe ulaşmak için evrensel mahiyette çeşitli ilke ve kurallar benimsediği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Bununla birlikte, Fethiyespor Kulübü’nün Fenerbahçe ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında uluslararası futbol oyun kurallarına aykırı şekilde saha içinde hepimizin milletçe sahiplendiği değerleri, sadece kendilerine mal ederek tartışma yaratmak için kullandıkları görülmüştür. Bu tarz eylemlerin spor alanlarında tasvip edilmesi mümkün olmadığından, konuyla ilgili dosya PFDK’ya sevk edilmiştir. Bu konuda kulüplerimizin gerekli hassasiyet ve özeni göstereceğinden emin olmakla birlikte, yukarıda anılan ilke ve kurallara aykırı davranılması halinde disiplin sürecinin başlatılacağını belirtmek isteriz."

Fethiyespor'un PFDK'ya sevk edilmesi, sosyal medyada büyük yanku uyandırdı. İşte sosyal medya kullanıcılarının Fethiyespor'a verdikleri destek tweetleri:

*#Fethiyespor "Yüce Atatürk" tişörtleri nedeniyle PFDK'ya sevkedildi!!!!! Yazıklar olsun #YanındayızFethiyespor !!!

*YÜCE ATATÜRK Tişörtüyle çıktılar diye, Fethiyespor Pfdk'ya sevk edilmis. Yazıklar olsun be! Başka soylenecek laf bulamıyorum ben. Yazık...!

*Fenerbahçe maçına 'YÜCE ATATÜRK' yazılı t-shirtlerle çıkan Fethiyespor'u PFDK'ya sevk eden TFF yi KINIYORUZ

*Beşiktaşlıyım. Ama bünyesinde Atatürk sevgisi taşıyan her takım benim için özeldir. Fethiyespor bundan böyle ikinci takımımdır.

*Fethiyesporun Yanındayız Fethiyespor Sahipsiz Değildir

*Fenerbahçe maçına "Yüce Atatürk" yazılı tişörtlerle çıkan Fethiyespor, PFDK'ya sevk edildi." Şaka değil gerçek..

*Bir millete can veren aziz ellerin hergün bin kez öpülüyor Yüce ATATÜRK yüce TÜRK yanındayız @Fethiyespor

*"Yüce Atatürk" tişörtleriyle Fenerbahçe maçına çıkan Fethiyespor'u bu nedenle disiplin kuruluna sevk eden TFF'yi şiddetle kınıyorum!

*Gonullerin takimisin sen artik! #direnfethiyespor #fethiyespor

*Van'a gönderilen atkılar sebebiyle ceza alan Beşiktaş'a şaşıramıyorsak Fethiyespor'un ceza alma olasılığına da şaşırmamak lazım.

*Kış günü Van için soyundugumuzda da atkilar için ceza yemedik mi?
Fethiyespor için şaşırmak anlamsız.

*Bir FB taraftarı olarak Fethiyespor'a ceza kesmenizi kınıyorum! #YanındayızFethiyespor

*#Fethiyespor onurumuzdur...

*Sonuna kadar #YanındayızFethiyespor

*@Fethiyespor Savunma verin veya vermeyin İstanbul'u fehtettiniz:)Kalbimizde FETHİYE.sonuna kadar arkanızdayız

*Fethiyespor'lu oyuncuların YÜCE ATATÜRK yazılı t-shirtleri Pfdk'lık olmuş.Yorum sizin..

*Fethiyespor Yüce Atatürk pankartı yüzünden ceza yemis.. Vayy ülkemin haline! #YuceAtaturk

*Van için sahaya atkı atan çArşı'ya ceza veren onursuzlar şimdide gözünü sahaya 'Yüce Atatürk' yazısıyla çıkan Fethiyespor'a dikti.

*Bir Fenerbahçeli olarak bizim yapmadığımızı yapan FETHİYESPOR'lu oyuncu ve yöneticilerin #direnfethiyespor #YanındayızFethiyespor

*Fethiyespor pfdkya sefkedılmıs bence tum takımların bu hafta Yüce Atatürk tişörtüyle saha cıkması gerek koyun tepkınızı

*Seni PFDK'ye sevk eden TFF'ye inat; yüreğine teşekkürler!

*Fethiyespor maca boyle ciktigi icin Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilmis. Yanindayiz Fethiyespor.

*Van için sahaya atkı atan çArşı'ya ceza veren onursuzlar şimdide gözünü sahaya 'Yüce Atatürk' yazısıyla çıkan Fethiyespor'a dikti.

*#YanındayızFethiyespor Renksiz ve Ruhsuz Söylemler Yerine Yazılı Eylem Yapan Fethiyespor'a TEŞEKKÜRLER...

*Fethiyespor yalnız değildir !

*Ben doğma büyüme Galatasaraylıyım. İkinci takımım artık FETHİYESPOR! #direnfethiyespor

*Fethiyespor, "Yüce Atatürk" yazısı nedeniyle PFDK'ya sevk edilmiş... BU YİĞİTLERİN YANINDAYIZ !

*Fethiyespor YÜCE ATATÜRK yazılı tişörtle sahaya çıktı diye disiplin kuruluna sevk edilmiş. AYIP !!

radikal

Bayrak asmak gibi, arabaların arkasına Atatürk imzası taşımak gibi suç ve soruşturma sebebi sayılan ülkemde,
vatandaşlarımızın bile 'bu kadar bayrak hangi ülkede var?'' demesi normal sayılırken,
kürdistan denen ve bizi gün be gün yemiş bizim topraklarımıza seneler boyu göz koymuş ve bu uğurda binlerce çocuğumuzu gün yüzü görmeden toprağa verilmesi 'askerlik yan gelme yeri değildir' diyen başbakan alkışlanırken,
kürdistan denen bu ABD sömürgeli bölgenin kendi ülkemizin başbakanı tarafından tanınması karşılıklı gülüşüp konuşması, onların ağıt adı altında yaktıkları düşmanlık kokan ezgiye ağlaması horgörü hareketi sayılırken,
.
.
.
Kimse beni Atatürk sevgilerini 'formada gösterdikleri için' soruşturma açılan futbolcular yüzünden şaşırtamaz... Teşekkürler Türkiye!

Maçların 34. dakikasında " her yer taksim her yer direniş" sloganları duyulmasın diye sesi kısan bi yayıncı kuruluş var. Aynı yayıncı kuruluş Rabia işaretlerini Mısıra destek pankartlarını gözümüze sokuyordu. Böyle bir ortamda sorusturma acilmazsa asıl sasirirdim.

atatürk milletçe sahiplendiğimiz bir değermiş, paralel evrende başka bir türkiyede herhale

özrü kabahatinden büyük, dürüstçe gerçek nedeni söyleselerdi en azından

Takım tutmuyodum an itibariyle fethiyesporluyum arkadaş.

Yüce Atatürk olur mu yarebbim haşa çok günah. Allahın kuluna yüce denir mi hiç.

Atatürk kelimesi rahatsız etmiştir bazılarını yoksa yüce den sonra başka bi isim gelseydi bunlar olmazdı. evet Atamız yüce bir insandır var mı ötesi!

beni nereye sevk edecekler acaba

Atatürk kelimesi rahatsız etmiştir bazılarını yoksa yüce den sonra başka bi isim gelseydi bunlar olmazdı. evet Atamız yüce bir insandır var mı ötesi!

zindanlara. ben sana çamaşır hazırlarım giderken. arada uğraımda

zindanlara. ben sana çamaşır hazırlarım giderken. arada uğraımda

bi de kadın doğumcu olursa tam olur

iki başlık altta apo denilen pisliğin siyasete girebileceği içerikli konu var ve üstte bu konu.vallahi utanıyorum artık.

Saydırsam banlanıcam sussam gönül razı değil..Yüreciğime bi sıkışma girdi...

Her gün üreyip çığ gibi büyüyen bu nankör zihniyetle aynı topraklarda nefes almaktan utanıyorum.

Çok haklısınız ablacım.

Kesinlikle; 'Atatürk' hele hele de başında 'Yüce' olması epeyce rahatsız etmiştir.

ama chloen ablasının kuzusu (verdiğin oyu hala unutmadım) şimdi burada bahsi geçn şahıs başka,ne siyaseti başbakana sevgi gösterisi sadece lütfen iyi niyetli olalım

Son düzenleme:
ama chloen ablasının kuzusu (verdiğin oyu hala unutmadım) şimdi burada bahsi geçn şahıs başka,ne siyaseti başbakana sevgi gösterisi sadece lütfen iyi niyetli olalım

yine iyi niyetimle resmin zaytung haberi veya photoshop olabileceğini umarak resmi koydum buraya, en azından "spora siyaset karışırsa cezayı alırlar" tarzı yorum yapacaklar, önce koyduğum fotograf hakkında bir kaç yorum yaparlar diye düşündüm

bir de söyledikleri gerekçe çok komik "milletçe sahiplenen değeri, kendilerininmiş gibi gösterdiler"

aman bayrakta asmayalım, hepimizin bayrağı, sen ben kim oluyoruz ki bayrağı sahiplenicez.

Atatürk ne zaman siyasi simge oldu ya, ona şaşırıyorum

eee o zaman paralarıda kaldıralım, ne de olsa üstünde Atatürk resmi var, euro ya mı geçsek ne, cebimde siyasi simge taşımak istemiyorum

Suat Kılıç, Fethiyesporlu futbolcuların, 'Yüce Atatürk' yazılı tişörtleriyle maça çıkmalarının ardından PFDK’ya sevk edilmesi konusunda Federasyonu eleştirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ziraat Türkiye Kupası'nda Fethiyesporlu futbolcuların, "Yüce Atatürk" yazılı tişörtleriyle maça çıkmalarının ardından PFDK'ya sevk edilmesi konusunda Federasyonu eleştirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Termal ilçesinde gerçekleştirilen yurt açılışının ardından Yalova Valiliği'ni ziyaret etti. Burada Ziraat Türkiye Kupası'nda statü değişikliği tartışmalarını ve Fethiyespor'un Fenerbahçe karşısına üzerinde, "Yüce Atatürk" yazılı tişörtleriyle çıkmaları sonrasında PDDK'ya sevk edilmelerinin gündeme gelmesi konularında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"YAŞASIN ANADOLU KULÜPLERİ"

Süper Lig'de ki büyük kulüplerin Türkiye Kupası'nı önemsizleştirdiğine vurgu yapan Bakan Suat Kılıç, "Büyük Ziraat Türkiye Kupası ile ilgili kulüplerin tepkisi nedir, kaynağı nedir onu bilmiyorum. Hedef ve beklentileri nelerdir, onu da bilmiyorum. Bize ulaşan bir hedef ve beklenti vizyonu ortaya koymuş değiller. Ama eğer sorun PTT 1. Lig takımlarının, Süper Lig'in dev takımlarını kupadan elemesi ise doğrusu o zaman başka türlü yaklaşmak lazım. Büyük takımların futbol mücadelesinde de büyük performanslar ortaya koyması lazım. Eğer bugün bir Balıkesirspor, Fethiyespor bir Bucaspor çok sürpriz başarılara imza atıp Süper Lig'in defalarca şampiyonluk kupasını kaldırmış takımlarını kupanın dışına itebiliyorsa bu Anadolu'da futbolun kazandığı kalitenin ve geldiği yerin göstergesidir. Öncelikle, Anadolu'nun devleşen takımlarının ortaya koydukları futbol, disiplini, azimi ve iradesinden dolayı tebrik ediyorum. Allah gayretlerini artırsın. Çok küçük bütçeli takımlarla, dev bütçeli büyük kulüpleri yenebiliyorlarsa bu onların inanmışlığının 90 dakikalık mücadeleye bağlanmışlığının, adanmışlığının göstergesidir. Helal olsun diyorum. Zaten kupa bunun için anlamlı. En alt liglerden itibaren takımların kupa mücadelesine girmesi zaten bundan dolayı anlamlı. Yoksa Trabzonspor'un PTT Ligi'nde ki Balıkesirspor'la, Beşiktaş'ın Bucaspor ile Fenerbahçe'nin PTT Ligi'ndeki Fethiyespor ile eşleşmesinin bir anlamı olmazdı. Görüyorum ki Galatasaray'da, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u penaltılarla eleyebildi. Dolayısıyla bu tabloya bakıldığı zaman yaşasın Anadolu kulüpleri diyorum. Anadolu kulüplerimizin arkasındayız diyoruz. Onları desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

"TÜRKİYE KUPASI ÖNEMSİZ DEĞİLDİR"

"Büyük takımların, Avrupa Ligi'ne ağırlık verirken, anadolu ligine, Türkiye Kupası'na ağırlık vermemek bizim kabullenebileceğimiz bir durum değildir" diyen Bakan Kılıç sözlerine şöyle devam etti: "Avrupa kupası çok önemli olabilir. Türkiye Kupası önemsiz değildir. Türkiye Kupası da çok önemlidir. Avrupa kupasını önemseyen kulüplerin Türkiye Kupasını daha da fazla önemsemesi lazım. Milliyetçililik sadece lafla olmuyor. Türkiye'nin adına, kupasına, vizyonuna sahip çıkılması lazım. Geçmiş senelerde süper kupa olarak adlandırılan kupa ne kadar önemli ise lig şampiyonluğu Türkiye Kupası o kadar önemli bir kupaydı. Ama zaman içerisinde büyük kulüpler maalesef parasal getirisi az olduğundan dolayı bu kupayı günden güne önemsizleştirdiler. Adında Türkiye olan her şey bu coğrafyada önemlidir. Çok ama çok önemlidir. Büyük kulüplerimizi Türkiye'nin büyük adına yakışan büyük mücadele içinde olmaya davet ediyorum."

"TFF, FETHİYESPOR KONUSUNU GÜNDEMİNDEN ÇIKARMALI"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Fethiyespor konusunu gündeminden çıkarması gerektiğine de vurgu yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Net olarak söyleyebilirim ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur. Ulu önderdir. Türk toplumu için müşterek ve çok büyük bir değerdir. Atatürk'ün adı her hangi bir şekilde toplumda siyasi bir mesaj olarak adlandırılamaz, değerlendirilemez. Atatürk'ün adı bizi ötekileştirecek ya da başkalaştıracak bir yaklaşım olarak görülemez, değerlendirilemez. Türkiye Futbol Federasyonu ne kadar alacak onu bilemiyorum. Ama nihayetinde Atatürk gibi ortak bir değer ve toplumun tamamının saygı duyduğu bir devlet adamı konusunda daha özenli daha dikkatli adımlarının atılması, daha hassas kararların alınması gerektiğini düşünüyorum. Aksi taktirde Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilecek olan bir karar bir toplumda ayrışmaya sebep olabilecektir. İki bu karar sanki siyaseten ülkeyi yönetenler tarafından alınmış bir karar ya da atılmış bir adım gibi değerlendirecek ve başka mecralara çekilebilecektir. Atatürk'ün adı bu toplum için çok önemli bir addır. Ulu önderdir, cumhuriyetimizin kurucusudur. Dolayısıyla Atatürk adının hiçbir siyasi yada benzer polemiğe konu edilmesine rıza göstermeyiz. Türkiye bu konuyu tartışmamalı. Türkiye Futbol Federasyonu da bu konuyu gündeminden dışarıya çıkarmalıdır" şeklinde konuştu.

Kaynak.Suat Kılıç'tan TFF?ye 'Yüce Atatürk' eleştirisi - Sabah Spor - 07 Aralık 2013

Atatürk ne zaman siyasi simge oldu ya, ona şaşırıyorum

eee o zaman paralarıda kaldıralım, ne de olsa üstünde Atatürk resmi var, euro ya mı geçsek ne, cebimde siyasi simge taşımak istemiyorum

Ben kendi paramı kendim tasarlayabilir miyim :26: her kıyafetime farklı renk para olsa, üstünde sırıttığım fotolarım olan parayı hayal ettimde ne güzel olurdu

Drogba ve Eboue ' de disiplin kuruluna sevk edildiler .

Forma üzerine giyilen ikinci bir forma , maça çıkmadan önce futbolcuların ellerindeki pankartlar hep izne tabiidir.

Maç öncesinde bildirilir ve o şekilde çıkılır . BJK bu izni atlamamıştır pek tabii ve dolayısıyla pankartları ile çıkmışlardır .

Fethiyesporsa izin almadığı için ceza almıştır . Kurallar her yerde kuraldır , PFDK ne yazdığına değil , alınıp alınmayan izne bakar yani.

Not: Ahh Fethiyespor bunlar hep Fenerbahçeyi elediğin için geldi başına

Tff nin gsli futbolcuları disiplene sevketmesi tamamen eyyam. Çok sıkı bir futbol izleyicisiyimdir bu olay çok olmuştur sahalarda ceza verilenleri az. Yüce Ataturke ceza vermek de vicdana sığmıyor be ausencia
Not: Elendiğimiz iyi oldu yav şampiyonluk garanti diyerek züğürt tesellisindeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…