Nişan Yorumlarınızı bekliyorum...

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Abimin 2 gün sonra söz ve nişanını birarada yapıyoruz Adana'da.
Müstakbel Gelin adayı hanım bir set beğendi 15binküsür TL. 7-8 binlik setlere dönüp bakmıyor bile. Kuaför için çıkacak masraf 1000 e yakın. Nişan ve tek taş pırlanta da 3000 civarı tutuyor.
Elbiseler ayakkabı çanta 1100TL. Bu kadar insafsız olunur mu? Abimin evi var arabası var ev tadilat görecek ona göre kendisini ayarlarken sadece 2 saatlik gösteriş için 15 binlik set aldırmak israf ve günah değil mi Allah aşkına.
 

Arkadasım yazdıklarını ağzım bir karış açık okudum. Bu nedir ya yazık günah sanırım bu kadar takı isteyen bir kisi para nasıl kazanılır bilmiyor. Ben çalışıyorum kendi parami kazanıyorum, para kazanmanin da ne kadar zor bir şey olduğunu çok iyi biliyorum. Her şeyi geçtim sokakta ac yaşayan okumak isteyip para bulamayan birçok insan var altına vereceğime onlara yardım ederim. Onu da geçtim madem çok bencil bir ınsanım o paraya kendime araba alırım, is kurarım. Neyse sinirlendim. Allah sabır versin canım size.
 
altını şunu bunu bir şekilde anlayabliyorum çünkü altın hezaman para demektir başı sıkışştığında bozar paraya çevirir de o kuaför masrafı nasıl 1000 tl ye çıkıyor ben onu çözemedim. abla kendini baştan mı yarattıracak ne yapacak
 

Bu daha söz nişan dügününü düşünemiyorum yahu Ona insafsız olduğunu söylücek kişi abin canım abin kendine acımıyorsa gelin hanım kuaföre 1000 tl verirken ( hakkaten 1000 tl bulmayı nasıl başardı)sen niye acıyosunki ? Sizde 15 binlik set almayın abin desin yani benim durumum bu diye ,bence sessiz bulmuş sizi biraz
 
Çıtçıt (400TL) yaptırıyor. 2 kız kardeşi ve kuzeni de işin içine girince o civarda bir fiyat çıkıyor.

Set işi için örnek olarak da erkek kardeşini verdi . Kendi ailesi gelinlerine almış ama nasıl almış muamma. Adana'da çiftçilik yapıyorlar. Mahsul bu sene iyi olursa ev alacaklarmış. İhtimaller üzerinden giden belirsiz bir şey.

Biz 7-8 binlik bişey düşünsen diyince istemediğim bir şeyi takacağım bu hoşunuza mı gidecek diyor. Bunlar konu ve problem olmamalıymış. Evlendikten sonra karşısına borç çıksa daha mutlu olacak herhalde.
 

Ooooh maşallaah durdu durdu çıtçıtı eşime yaptırayım dedi desene :) Gelin çok biliyo desem beni yanlış anlarmısııııııın :) Hani böyle erkek evini bastırıyo biraz ,bence onlar mutluysa boşver üzülme canım :)
 

Ben 2 yıl, erkek kardeşim 3 yıl önce evlendi. Borçsuz harçsız evlendik takılanlar da bizlere kaldı. Abimin de aynı şekilde olmasını istiyoruz.

Gelin hanım babası ile küs olduğu için kendi üzerine düşeni borç ile yapacak dolayısı ile evlendikten sonra borç ödeyecekler. Abim buna da tamam demiş. Hanımefendi çalışıyor öğretmen. Biz bu duruma kızdık. Babasının durumu var üzerine düşeni yapsın bu ne gereksiz gurur!

Geline takılacak takılar bu zamanda az mı problem biz de mi anlayamadık.

22 ayar altın set (yaklaşık 8 bin tl)
5 adet 3 lü burma (toplamda 15 bini geçiyor)
alyanslar
tek taş yüzük (1500 civarı)
İnci kolye (altın)
erkek kardeşim ve ben 1000'er liralık 2 bilezik takacağız.

Ve bunlar dahil düğündeki takılar hepsi evlendikten sonra onlara kalacak.

Abimin evi arabası zaten var. Gelin hanım beyaz eşyayı da Bosch'dan şart koştu. Şu set yüzünden suratı bi asıldı daha da düzelmedi. Bugün abime sadece alyans olsun başka da bir şey istemem demiş.
 

Allah herkesin hakkında hayırlısını nasip etsin , her zaman bu konulara bayan olarak bayanların yanınıda olsamda bu tarz bayanlara gıcık kapıyorum yani ne yalan söyliyim yok şu kadar altın yok illa ş u eşya biraz argo olucak ta bırakın abi bu ayakları yani, fazlasını bile yapmışsınız ne insanlar var herşeye razı 2 tabak ile evleniyor onlar kadın degilmi ?
 
Son düzenleme:

cok haklısın canım abın ne ıs yapıo ya öğretmense öğretmen kı ne olmş hepmzn allah a sukur eı yuzu duzgun ınsanlarız ne bu yanı bu kadar kaprısın ne anlamı var böle ınsanlar hıc mutlu olamz cunku yetınmeyı bılmezler ve elındekının hep ama hep fazlasnı ısterler yanı ne kadar cok sey alsanzda o bayan hıc bı zaman yetınmez tatlım hep bı ezıklık yasar uzuldum senın adına
 

cnm maşallah bence düşünmen için çok geç yazık etmişsin ne gerek vardı desek gerimi verecen boşver alacaklar tabi sizin gelecekteki yatırımınız onlar. bravo valla nişanlının ailesine kıymetlerini bil değer verip yapmışlar ben bi bohçayla bi küçük altına gittim ah ah bende isterdim kollarım boynum dolsun ama durumlarını bile bile kabul ettimdüğündede yapacaklarsa istemem falan deme skın ddiğim gibi senin yatırımın düğünde set yerine bence bilezik aldır düz kalın modellerden olsun bozduracak olursanız değer fazla kaybetmez
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…