• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Yorumlarınızı bekliyorum...

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

zenlikzenlik12

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2012
21
0
16
Ankara
Merhaba arkadaşlar, Aslı ben Ankara'dan...

Sizlerin fikrini merak ettiğim bir konu var, yorumlarınızı benimle paylaşırsanız çok sevineceğim... ŞİMDİDEN YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER!

ARKADAŞLAR BU HAZIRLIK SÜRECİNDE ALINAN ŞEYLERLE İLGİLİ SİZLERİN FİKİRLERİNİ MERAK EDİYORUM... YANLIŞ BİR HAMLEDE BULUNMAK İSTEMİYORUM, BİLİYORSUNUZ BU İŞLER HAYATTA BİR DEFA YAŞANIYOR...

Arkadaşlar benim temmuzda nişanım olacak ve ben salonda yemekli nişan yapacağım. Öncelikle nişan için takıdan bahsediyim... Sözlüm ve ailesi nişan için bana bunları aldı :

1 TEKTAŞ PIRLANTA ( 2.000 TL )
1 SET (küpe-kolye-bileklik) (4.500 TL)
1 BİLEZİK ( 1.600 TL ) ( sözde de bir tane takılmıştı...)
ve ALYANSLARIMIZ ( 500 TL ) Yani nişan için toplamda takıya giden masraf 8.500 TL oldu arkadaşlar...

Ayrıca sözlüm benim nişan kıyafetimi ve ayakkabımı da aldı... (500 TL) Bir de nişan bohçası hazırladılar(elbise,ayakkabı,çanta,pijama vs...)... (2.000TL)

ÖNCELİKLE SİZCE BU MASRAF NASIL?... UYGUN MU OLDU, FAZLA MI YAPILDI BİR NİŞAN İÇİN?... SÖZLÜMÜ ZORLAMAK DA İSTEMİYORUM... ONLARI DA ZOR DURUMDA BIRAKMAM İSTEMEM... SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?...

Bunun haricinde de düğün için TRABZON HASIRI istiyorum, ama nişanda set takıldı diye, düğünde takılmaz mı? Fazla mı kaçar isteklerim bilemedim... BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRM...

Canım, öncelikle hayırlı olsun.
Bende şuan aynı dönemden geçiyorum. Benim nişanımda mart ayında oldu. Bende burdaki arkadaşların fikirlerini öğrenmek için biraz gezinmiştim forumda. O yüzden şimdiki yorumlarım sadece kendi düşüncelerimi taşımıyor, onu da belirteyim.

Maddi durumlarda her ailenin imkanı farklıdır. Senin nişanlınınkiyle bi başkasınınki aynı olmaz. O nedenle bu saydıklarını aldıklarına göre onlar için en münasip olan buymuş demektir. Azdır çoktur diye bi kriter koyamayız. Bence gayet normal bir alışveriş olmuş.

Onları zor durumda mı bıraktım demişsin. Sen illa bu olcak olmazsa olmaz demediysen onlar kendileri istedikleri için aldılarsa zaten problem yok.

Nişan için set aldılar demişsin. Nasıll bir set olduğunu bilmiyorum. Gündelik mi yoksa ağır bişey mi? Eğer gündelik hafif bi modelse zaten daha ağır bi set alacakları için trabzon hasırı istemen problem olarak görülmez. Ancak alınan ağır bi setse bunu düğünde de takarsın biz ek olarak bilezik alırız diyebilirler. Zamanı geldiğinde alışverişe çıkınca duruma göre ne istediğini söylersin, canım.

He bide bunları kafanda büyütme, çok düşünmemeye çalış, daha neler olcak neler :))

Yeniden merhaba :)) Öncelikle yorum ve yardımın için teşekkürler. BU arada sizin de nişan hayırlı olsun, umarım her şey gönlünüzce olur.

Bu hazırlıklara gelince de, evet bu süreçten geçiyor her evlilik yolundaki çiftler.

Maddi duruma gelince, yani sözlümün ailesi memur. Çok güçlü sayılmaz, ama ellerinden geleni yapıyorlar.

Nişanda aldığım set 4.500 tl değerinde, taşlı, zarif bir set... Düğün için aslında dediğim gibi aklımda TRABZON HASIRI var, ama HASIR da bozulurken falan çok değer kaybediyor. Bir de sürekli takabilir miyim acaba? Bu konuda da endişelerim var biraz... Yoksa diyorum, hiç hasır istemesem de bilezik mi aldırsam(İLERİDE NASIL OLSA YATIRIM OLUR)

Neyse, durumlar böyle işte :)) TEŞEKKÜRLER YENİDEN!

2010 ekimde

1 bilezik 1100 lira
1 inci set 500 civarı
1 tek taş 150 lira (pırlanta değil tabi)
alyans onlar bana ben nişanlıma aldım. benim aldığım daha pahalı tuttu.
nişan elbise 300
nişan bohçası bilmiyorum ne kadar ama bizim yaptığımız bohça daha fazla tutmuştur bence

düğünde de uyduruktan bir set 2000 lira yoktur

sen düşün işte. bence gayet iyi yaptıkları. İyi günlerde kullanın inşallah.

Anlıyorum seni. Yatırım amaçlı bilezik almak ta iyi olur. Ancak içinde kalıcaksa gene de bu fikrini annesiyle paylaşmanı tavsiye ederim.
Zaten o zamana kadar öyle çok alışveriş olcak ve fikirlerin öyle hızlı değişcek ki duruma göre neler gelişeceğini şimdiden kestirmek mümkün değil. Umarım herşey gönlünce olur.

set yerine biraz daha fazla bilezik takabilirlerdi diye düşünüyorum. genelde nişanda set takılmaz bu konuda şanslısın sanırım. umarım düğündede takarlar. nişanda taktık diye yırtmaya kalkmasınlarda:17:

canımm bnmde temmuzda nısanım hayırlı olsun ıns tabı arkadasların da dedıgı gbı herkesın maddı durumu farklıdır bızımkı kendı ımkanlaryla yaptı nısanı ve herseyımız tam sımdı sukur
1tane set 4.200
4bıllezık 8.100
tektas pırlant degıl 425
alyans 670
ve elbıse ayakkanılarım 800
bohça 2.300cıvarı canım

ha bıde demıssınkı set aldırım duugunde sahsen ben bı tane daha set almayı dusunmuorum cunku bozdrdunda degerı klamıo onun yerıne bızk al bence .dugunde zarıf ınce bı set alırısn bence

Merhaba arkadaşlar, Aslı ben Ankara'dan...

Sizlerin fikrini merak ettiğim bir konu var, yorumlarınızı benimle paylaşırsanız çok sevineceğim... ŞİMDİDEN YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER!

ARKADAŞLAR BU HAZIRLIK SÜRECİNDE ALINAN ŞEYLERLE İLGİLİ SİZLERİN FİKİRLERİNİ MERAK EDİYORUM... YANLIŞ BİR HAMLEDE BULUNMAK İSTEMİYORUM, BİLİYORSUNUZ BU İŞLER HAYATTA BİR DEFA YAŞANIYOR...

Arkadaşlar benim temmuzda nişanım olacak ve ben salonda yemekli nişan yapacağım. Öncelikle nişan için takıdan bahsediyim... Sözlüm ve ailesi nişan için bana bunları aldı :

1 TEKTAŞ PIRLANTA ( 2.000 TL )
1 SET (küpe-kolye-bileklik) (4.500 TL)
1 BİLEZİK ( 1.600 TL ) ( sözde de bir tane takılmıştı...)
ve ALYANSLARIMIZ ( 500 TL ) Yani nişan için toplamda takıya giden masraf 8.500 TL oldu arkadaşlar...

Ayrıca sözlüm benim nişan kıyafetimi ve ayakkabımı da aldı... (500 TL) Bir de nişan bohçası hazırladılar(elbise,ayakkabı,çanta,pijama vs...)... (2.000TL)

ÖNCELİKLE SİZCE BU MASRAF NASIL?... UYGUN MU OLDU, FAZLA MI YAPILDI BİR NİŞAN İÇİN?... SÖZLÜMÜ ZORLAMAK DA İSTEMİYORUM... ONLARI DA ZOR DURUMDA BIRAKMAM İSTEMEM... SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?...

Bunun haricinde de düğün için TRABZON HASIRI istiyorum, ama nişanda set takıldı diye, düğünde takılmaz mı? Fazla mı kaçar isteklerim bilemedim... BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRM...

canım az ble olmş bz geçen çrşamba alşveriş yaptık kqrşı taraf br tek set almayalm dedi kabl ettik mseti annmler düğüne alcklr benm çeyiizm naşn kıygeti çamaşırlar faln 760 tuttu bohça içindekiler alyans bilezk falan tektaş pahalı bşi almadım sade ve şık tektaş alyansım falan öyle hhoşlanıorm naşnda 2 blezk takcklar dğündedd iki bilezk k
pe aldık bded ek olarak nişn tepsimizi kuyumcu verdi hediye olark çok güzel uğraşmaya değmez tepsi için ama altınlar baya tutmştu bnmde 8 mlyara yakın altınlar tuttu kıyafetleri ayakkabları çantalar saymıım ztan tekbrden 220tlye çıktık diğerlride pahalıydı olsun okadr canı m ;) br kere oluor çokta memnunum )

Valla 8.500 takı için baya iyi para gitmiş canım ya bnm erkek arkadaşımın durumu yok nişanda takı bile olmucak bizim :) bohça nişanlıktan fazla tuttuysa abartılmış biraz, nişanda takılanla dügünde takılanın yeri ayrı dügünde zaten takı olur fazla kaçmaz ama özel olarak şunu istiyorum diyebiliyosan bravo ben diyemem öyle çünkü :) Birde öyle diyince aklıma şu geldi nişan takılarınıda mı sen istedin ? o yüzden mi acıdın bi an nişanlına fazla mı oldu gibilerinden :) durumu iyiyse sıkıntı zaten olmaz ama normal gelirli bir aileyse bu masraflar biraz yüklü olmuş arkadaşım Allah tamamına erdirsin inşallah :) Birde ailesi memur demişsin onu yeni okudum , memur aile için gereginden iyi harcamışlar :)

Valla 8.500 takı için baya iyi para gitmiş canım ya bnm erkek arkadaşımın durumu yok nişanda takı bile olmucak bizim :) bohça nişanlıktan fazla tuttuysa abartılmış biraz, nişanda takılanla dügünde takılanın yeri ayrı dügünde zaten takı olur fazla kaçmaz ama özel olarak şunu istiyorum diyebiliyosan bravo ben diyemem öyle çünkü :) Birde öyle diyince aklıma şu geldi nişan takılarınıda mı sen istedin ? o yüzden mi acıdın bi an nişanlına fazla mı oldu gibilerinden :) durumu iyiyse sıkıntı zaten olmaz ama normal gelirli bir aileyse bu masraflar biraz yüklü olmuş arkadaşım Allah tamamına erdirsin inşallah :) Birde ailesi memur demişsin onu yeni okudum , memur aile için gereginden iyi harcamışlar :)

Öncelikle HERKESE YORUMLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM ARKADAŞLAR.

Aslında evet, nişan için 8.500 TL altın parası bence de biraz fazla oldu gibi... Daha doğrusu iş biraz benim süsüme harcandı gibi oldu.(TEKTAŞ 2000 ve SET 4.500) Bunlar yerine aslında bilezik aldırabilirdim; ama ben biraz gösterişe meraklıyım gibi :)) Nişan için set istediğimi ben söyledim... Tektaşı da ben istedim... Onlar bunların yanına bileziği eklediler. Durum böyle yani...

Düğün için de çok kalın olmayan orta boylardan HASIR SET istiyorum. Fakat çok yüzsüz mü olurum diye de çekinmiyor değilim... Ayrıca bana takılan bilezikleri de bozdurup; en irisinden bir bilezikle birleştirmek istiyorum(artan para yatırım olabilir tabi)... Eee ne de olsa yeni gelin takılı olmalı bence(en kalınından güzel desenli bir bilezik) :)

Durumlar böyle kızlar... Yorumlarınızı bekliyorum, beni biraz daha aydınlatırsanız sevineceğim... Kararsızım halen, ne yapmalıyım???

Öncelikle HERKESE YORUMLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM ARKADAŞLAR.

Aslında evet, nişan için 8.500 TL altın parası bence de biraz fazla oldu gibi... Daha doğrusu iş biraz benim süsüme harcandı gibi oldu.(TEKTAŞ 2000 ve SET 4.500) Bunlar yerine aslında bilezik aldırabilirdim; ama ben biraz gösterişe meraklıyım gibi :)) Nişan için set istediğimi ben söyledim... Tektaşı da ben istedim... Onlar bunların yanına bileziği eklediler. Durum böyle yani...

Düğün için de çok kalın olmayan orta boylardan HASIR SET istiyorum. Fakat çok yüzsüz mü olurum diye de çekinmiyor değilim... Ayrıca bana takılan bilezikleri de bozdurup; en irisinden bir bilezikle birleştirmek istiyorum(artan para yatırım olabilir tabi)... Eee ne de olsa yeni gelin takılı olmalı bence(en kalınından güzel desenli bir bilezik) :)

Durumlar böyle kızlar... Yorumlarınızı bekliyorum, beni biraz daha aydınlatırsanız sevineceğim... Kararsızım halen, ne yapmalıyım???

Cnm öncelikle Allah tamamına erdirsin İnşallah. Mühim olan kuracağınız yuvada huzur ve mutluluğunuz...

Ben 11.11.11'de evlendim.

Sözüm 2009'da oldu. Bir bilezik, altın bir yüzük, ucu yonca olan altın bir kolye taktılar.
Nişanım ise 2010'da oldu. Arada zaman olduğu için bayram vardı bayram kıyafetlerimi onlar aldı. Diğer bayramda da bilezik taktılar. Nişanımızda ise 3 bilezik takıldı. Nişan bohçam, aldıkları nişan sandıkları ile birlikte 1000 Tl tuttu. Kıyafetim ve ayakkabılarım da toplam 900 TL tuttu.
Düğünümde ise 4 bilezik ve bir set takıldı. Setimi en ucuzundan istedim çünkü işçilik olduğu için yatırım amaçlı kullanılmıyor daha sonra.
Diğer düğün masrafları hariç takılanlar bu kadar...

Nişanlının maddi durumuna göre yapacakları farklılaşır tabi... Ama en başta da dediğim gibi önemli olan huzurunuz. Mutluluklar dilerim cnm.:16:

benim şaşırdığım nokta nasıl isteyebiliryorsunuz:1: misal bende nişanlıyım düğünde elbetteki istediğim şeyler var ama söyleyemem ki bana şunu alın diyemem utanırım:17: sadece seti bensiz almayın ben seçeceğim dedim. ama bilezikti kelepçeydi vs ne takarlarsa artık:ssz:

benim şaşırdığım nokta nasıl isteyebiliryorsunuz:1: misal bende nişanlıyım düğünde elbetteki istediğim şeyler var ama söyleyemem ki bana şunu alın diyemem utanırım:17: sadece seti bensiz almayın ben seçeceğim dedim. ama bilezikti kelepçeydi vs ne takarlarsa artık:ssz:

Benimde şaşırdığım nokta bu :1: Hadi bnm sevgilim sadece bi takıya 8500 verck drumda degil en azından nişanda, ama olsa bile bizde şu söylenir, sizin gelininiz sizin şerefiniz ne uygun görüyosanız o şekilde yapın , tabiki gelinde biraz takı olucak ama zaten takan takısnı takar ama düğünde ama nişanda eşşek değil ya bu insanlar :34: Bence düğünde hasır set istiyorum deme direk söyleme en azından , gösterişi sevdiginden zaten belli etmişsindir nişanlına oda almak istiyosa alır .

Benimde şaşırdığım nokta bu :1: Hadi bnm sevgilim sadece bi takıya 8500 verck drumda degil en azından nişanda, ama olsa bile bizde şu söylenir, sizin gelininiz sizin şerefiniz ne uygun görüyosanız o şekilde yapın , tabiki gelinde biraz takı olucak ama zaten takan takısnı takar ama düğünde ama nişanda eşşek değil ya bu insanlar :34: Bence düğünde hasır set istiyorum deme direk söyleme en azından , gösterişi sevdiginden zaten belli etmişsindir nişanlına oda almak istiyosa alır .

Ben istemedim, eşimden önce iki abisine ne yapıldıysa onu yapacaklarını söylediler kabul ettim. Hatta seti kayınvalidem sağolsun daha pahalı beğendi ama ben en ucuzu olsun dedim... Zaten bu tarz şeylerin kız tarafından talep edilmesi biraz abes kaçabiliyor. Antipatik oluyor.

Ben istemedim, eşimden önce iki abisine ne yapıldıysa onu yapacaklarını söylediler kabul ettim. Hatta seti kayınvalidem sağolsun daha pahalı beğendi ama ben en ucuzu olsun dedim... Zaten bu tarz şeylerin kız tarafından talep edilmesi biraz abes kaçabiliyor. Antipatik oluyor.
Kesinlikle öyle canım

aslında kişiye göre değişiyoo bende hiçbişey istemiycem zatn sevgilimle kendimiz para biriktirdikk eğer ki ne kadar çok şey istersem evlendikten sonra o kadar çok borç ödüycem içinn ahh ahh :)

Aynen aynen, benim kısmetse düğünüm 22.09.12
Şaşırdım topiği görünce, ben çok ucuza gitmişim yahu... :53:

tatlım bızden ne beklıosun onu anlamadım kı hala sölemşşsn ıste ne takacakalrın azlıgı coklugu aılsının durumuna göre degısır yanı takı bu kadar öenmlı mı kı yanı. aılesının durumu kötuyse bunu alın sunu alın mı dıyeceksın bızım söleıdklerımıze göre canım.dedgm gbı bana 4bıleık bı set takılacak az yada cok dıe yorum yapmak mantıksz bızım durumumz bunu gösterdı sızın durumunz onu

Back