haklisin canim ama kimininde gecmisini okuyup gecmiste soyle boyleymis dediginde oda tartismaya dönüveriyor...birde konu sahibinin geçmişini bilmeden sadece okuduğu konuya göre dannn diye insafsızca yorum yapanlar var... halbuki zahmet edip o insanın biraz eski konularına baksalar konu sahibini suçlamayacaklar ve ona yardımcı olabilecekler.. insanlar buraya mutsuz olduklarında yazıyorlar genellikle ,birde üstüne yorum yapanlar o kişiye hakarete varan sözler söyleyince bende dahil olmak üzere daha eski olan ve arkadaşı tanıyan kişiler bazen o arkadaşlara müdahele edebiliyorlar... ben bir kere müdahele ettim ve alacağım cevabıda çok iyi biliyordum kişiden, çünkü müdahele ettiğim kişininde eski yazışmalarını okuyarak yaptım yorumumu hatta son derece uygun ve arkadaşça bir yorumdu ama arkadaş bana çokda hoş olmayan bir cevap yazdı.. buda bir tartışma konusu olacak biliyorum ... çünkü o arkadaş kendini müdafaa etmeden durmaz sanırım....
sana katılıyorum tweetycım.bazen cok gereksız sadece tartısma ortamı cıkarmak ıcın yorum yapılıyor.madem herkes farkında bundan sonrakı konularda karsılasmayız umarım.hatta benım ılk ve tek actıgım konu da asagı yukarı bununla ılgılıydı ve tartısma ortamı yaratır dıye konum kapanmıstı.
Canım ben de kayıt olduğumdan beri bu mantığı anlayamıyorum.Birisini din içerikli konu rahatsız ediyorsa,beni de genital estetik bölümü rahatsız ediyor mesela.Hangi doktor,ne kadara kızlık zarı dikimi yapıyor,sonucu ne vs.vs.Burda 14-15 yaşında üyeler de var onlara örnek olmamız gerekmiyor mu ,ve bahsettiğim bölümde bunlar öyle olağan şeyler gibi anlatılıyor ki,şaşırıp kalıyorum.Din içerikli konu yasaksa,bence bu da olmalı.Yaparım diktiririm mantığı değil de nedir bu ?
Konuya gelince...Maalesef kilitlenmiş konu görmekten,2008den kalma konuları tepelere çıkarıp çıkarıp yorum yapmalarından bıktım gayrı ben de.Fikir alışverişi yok denecek kadar az,resmen mahalle kavgasına dönüyor konu.
Dini içerikli konular üyeleri rahatsız ediyor diye yasak değil,böyle bir şey olabilir mi?Din hassas bir konu biliyorsunuz ve herkes başka bir şeyi kabul ettiği için tartışma çıkıyor,hakaretler havada uçuyor ayrıca yanlış yönlendirmeler yapılıyor.Bu nedenle yasak.Dini,siyasi,millet ayrımcılığı içeren konular forumda yasak.
sayın madamiks herkez her konuda farklı bir şeyi savunuyor, tabki din hassas bir konu din üzerinden atışmaların yapılması engellemek için konulaı kapatıyorsunuz ama böyle yapmak yerine yorum yapan üyeyi konudan men etseniz, nasıl olur bilmiyorum ama belki bi şekilde çözüm üretilebilir.
En güzeli din ve siyaseti sitemizde hiç tartışmamak. Bizler medeni bir tartışma ortamına girecek bir halk değiliz maalesef. Dün gebelik bölümündeki tartışmalı mesajları buraya koysam gözünüzün önüne uzun pazen eteğini bileğine dolamış, ağzında tükürükler saçarak bağıran, küfür eden kadınlar gelir inanın. Sadece dini veya siyasi içerikli forumlar da var. Dileyen din ve siyaset için o forumları kullanabilir
zamanında burda da vardı o bölümler ve kapatıldı. ama bazı arkadaşlar öküz altında buzağ arıyo. ağzınızdan dini bir terim çıksa basıyolar bağırtıyı. hoşgörü diye ortalığı yıkanlar nedense çok hogörüsüz oluyo. dedğin gibi henüz medeni bir tartışma ortamına girecek yetişkinlikte değiliz henüz. inşallah oda olur bir gün ne diyelim.
Çünki bazıları kendini yorum yapma başkanı olarak görüp,kırıcı olma hakkını kendinde buluyor.
arkadaslar kac gündür yoruma yapilan yorum yüzünden cikan tartismalardan konular kapaniyor,
belkide gercekten yardima fikre ihtiyaci olan insanlarin bu yüzden konulari kapaniyor,
ve onlarda konu actiklarina pisman olduklarindan yeni konu acmiyorlar ve bizde yardimci olamiyoruz,
ben kendimede diyorum cünkü bende yoruma yorum yapiyorum bazen...
keske hepimiz kendi fikirlermizi belirtsek kimse kimseye karsi cikmasa,ikili tartismalar olmasa,
gercekten yardima fikre ihtiyaci olan insanlara yardim edilebilse ama nerde...
Yoruma yorum yapıp tartışma çıkması da zaten genelde bir derdim var bölümünde oluyor.
Neden çünkü herkes farklı düşünüyor,öznel yaklaşıyoruz konulara ve bize uymayan düşünceye de direk atlıyoruztabi yapmamak lazım da bazen de insan tutamıyor kendini.
slania isimli üyeden alınıtı:
İnsanları kandırma potansiyeli olan biri sırf günah diye fake konu açmayacağına, açsın daha iyi, böylece kimin ne olduğunu baştan anlamış oluruz. Bir üyenin bu sebepten fake konu açmaması bizim açımızdan daha iyi olur tabi ki, boşuna yorulmayız, üzülmeyiz.. Ama bu o üyeyi güvenilir yapmaz. Bu kandırma potansiyeli illa ki bir yerde çıkar karşımıza, yine üzülen biz oluruz.
Kimseyi bu tip korkularla değiştiremeyiz, bazı huylar kalıcı malesef. Amaç düzen sağlamaksa belki işe yarar ama üyelerin gerçek yüzünü görmemize engel olur.
Benim gözümde günah korkusuyla fake konu açmayan üye değil de, fake konu açmayı aklından bile geçirmeyen dürüst, güvenilir üye daha değerlidir. En iyisi kimin ne olduğunu baştan anlayıp dürüst olmayanları aramızdan uzaklaştırmak.
Bu arada; evet, kk ile dini ayıralım. Çünkü burası kadınlar kulübü, mümineler kulübü değil.
konuma yapılmış bu yorum yüzünden konum kapandı. hem mümineyim hem kadın itirazı olan kendine özkadınlar kulubü diye bir site açsın "kapıyada mümin kadınlar giremez" diye bir tabela assın
ama buranın bir yönetimi var değil mi ? işine gelmedikleri yorumları siliyorlar kırıcı olanları da takip edecek kadar aciz değillerdir ( ? )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?