• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yörükler nasıldır ? Mersin yörükleri hakkında bilgi

Mersinli yörüğüm. Problem nedir? Neyimiz kabaymış? Geldiğin yeri unutmadan başka memleketlere yorum yap, en azından bizim soyumuz sopumuz gerçek Türk. Müge Anlı'ya çıkan kendi hemşerilerini yadırga önce.
Kadin yoruklere hakaret etmemis ki esimin ailesi böyle hepsi mi böyledir bilmeden mi evlendim demis niye üstünüze alındınız ayrica muge anli ne alaka

Örneğin evlerine gittiğinizde hoşgeldin demiyorlar ya da giderken güle güle demiyorlar biri bi şey anlatırken bi anda onun sözü kesilip başka şeyler söylüyorlar ya hadi neyse haydi sus diyip bi anda konuyu kendilerine çeviriyorlar ve bunu gencinden yaşlısına yapıyor belkide ben başka yörük tanımadım sadece eşimin köyü bilemiyorum
bu yörüklükle alakalı değil ki ama aile kültürü böyle bence çünkü bu tarz arkadaşım tanıdığım cok var ve hicbiri yörük değil

haydaa hakkaten nasıl bir savunma bu asgajaj
Ama Yörükler olsun Anadolu su lazi cerkesi alevi Sünni ya hepimizin tek vatani var binlerce yil birleşip savasmisiz ben bile esimle ayni ilçeden yakin köylerden evliyim ailr yapimiz aşırı farklı bizler çok bireysel insanlarız onlar cok ic ice gibi gibi uzar gider konu sahibi bence hakaret etmedi sadece hepsinin yasam tarzi aynı mi demek istedi öyle umuyorum ama yapilan yorum da çok sert muge anli falan gecen senelerde çadırda yasayan Yörük bir ailenin babalari geline tecavüz ediyor ondan olan çocuğu da öldürüyor vs bu tür olaylar maalesef her yörede var doğusu ici batısı değişmiyor ki neler görüyoruz üzülüyorum yurdum insaninin bunca zaman neler yaşayıp hala birbirine karsi bir üstünlük kurma cabasina

Kadin yoruklere hakaret etmemis ki esimin ailesi böyle hepsi mi böyledir bilmeden mi evlendim demis niye üstünüze alındınız ayrica muge anli ne alaka

Birilerine ''para düşkünü mü, kaba insanlar'' demek ne zamandan beri hakaret değil? Asilzade gibi davranan birinin en azından İstanbul'un yerlisi ve eski semtlerinden gelmesini beklerim, iç anadoludan değil.

Birilerine ''para düşkünü mü, kaba insanlar'' demek ne zamandan beri hakaret değil? Asilzade gibi davranan birinin en azından İstanbul'un yerlisi ve eski semtlerinden gelmesini beklerim, iç anadoludan değil.
Senin sorgulamaları aşağılama olarak algılaman zaten ne kadar kompleksli olduğunun göstergesi. Aynen Türkiye’de sadece İstanbul yerlileri asil gerisi varoş :) :)

Kızlar eşim ve ailesi yörük ben iç anadoluluyum biz evleneli 6 ay oldu öncesinde 1.5 yıllık sevgililik 1 yıllık nişanlılık var. Ben eşimin ailesinin kültürüne henüz ayak uyduramadım o benimkine alıştı çünkü dümdüz Türk aile yapısı ama onların hayvanları var bağları var kendilerine has yemekleri içmekleri davranışları giyinişleri var ve ben bunlarla ilk kez tanışıyorum anlayamıyorum sudan çıkmış balığa dönüyorum böyle oluncada eşimle tartışıyorum neden böyle davranıyorlar diye çünkü bana göre çok ayıp kaba davranış oluyor nasıl uyum sağlayabilirim ? Ya da eşimle bunu sorun yapmayacak hale nasıl gelebilirim düğün sürecinde bize çok ettikleri için şuan evime bile alaşım gelmiyor ve bu durum bizim aramızda sorun olacak gibi hissediyorum inanın bu konular yordu beni nasıllardır yörükler paraya düşkün mü ahlakları yemekleri davranışları geline damada bakış açıları ?
Yörük bir adamı sevip evlendiyseniz bi zahmet kültürünü YouTube gibi mecralardan öğrenseydiniz.. yani ben olsam öğrenir hemde en çok sevdiği yemeği yapar esimin önüne koyardım.. Yörük diyince 2 şey geliyor aklıma
1. Canım bebek 2 yaşında cani kanı bozuk insan müsveddesi tarafından öldürülen kız Müslüme Y. 🥺
2. Yörük kızı Özgül harika bir kişilik örneği tahsilinizi bilmiyorum ama sizi 2 ye 3 katlar diye düşünüyorum..

Yörük bir adamı sevip evlendiyseniz bi zahmet kültürünü YouTube gibi mecralardan öğrenseydiniz.. yani ben olsam öğrenir hemde en çok sevdiği yemeği yapar esimin önüne koyardım.. Yörük diyince 2 şey geliyor aklıma
1. Canım bebek 2 yaşında cani kanı bozuk insan müsveddesi tarafından öldürülen kız Müslüme Y. 🥺
2. Yörük kızı Özgül harika bir kişilik örneği tahsilinizi bilmiyorum ama sizi 2 ye 3 katlar diye düşünüyorum..
Beni yine 2-3 seni sonsuz diye düşünüyorum :)

Aman koca tarafı İngiliz kraliyet ailesi olsa yine kulp buluruz 😁😁😁

Benim koca da Arnavut Ailesinin hoş olmayan özelliklerini kimliklerine bağlamak bana saçma geldi .

Ben egenin yoruklerindenim Akrabalarım hala köyde yaşar , Tarık ve hayvancılıkla uğraşır eğitim seviyeleri ortalamanın altındadır ama Türkiye’de ki köylü kısmın çoğu böyle değil mi ?
Ben arikstokrat bir köylü aile görmedim , sizin iç Anadolu’nun köyleri öyleyse bilemeyeceğim 😁

Ay başka bir örnek daha vereyim dün gittiğimizde çeyizimden iğne oyası çok güzel ağır bir model baş örtüsü götürdüm bu da ramazan hediyen diye hani bunları gerçekten kendi aile görgümden dolayı yapıyorum ne yaptı biliyor musunuz? :) iyi iyi hadi neyse koy şuraya yazmasıda iyi değilimiş dedi ben hiçbir şey demedim elbette yukarıda bir arkadaş sitcom karakteri olarak düşün demişti cidden öyle düşündüm güldüm eşim bu duruma bozuldu aman boşver dedim. Sizce hoş bir davranış mı ? Herkes öyledir demiyorum ben zaten herkes böyle midir diye soruyorum.
Bunlar kabalığn ötesinde sevgisizler.. Emin ol o kadın oğlunu da aman aman sevmiyordur..

Siz yine ne yapıyorsanız eşinizin hatırına yapın.Ailesinden şansı yokmuş bari yüzü sizden gülsün.

Kars ve Muğla evliliğini yıllardır sürdürüyoruz. Kültür farklılığı gırla . Sonuçta önemli olan eşim ve biz onunla böyle bir sorun k yaşamadık . Yani iç Anadolu mu mersin mi deseniz iç Anadolulu birçok tanıdığım kesinlikle çok daha kaba .

Back