• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yorgunum

Sadece temizlik yapmamaktan bahsetmiyorum yemek de yapma eşin sorarsa hastaydım yapamadım annen de yapmamış deyiver acitasyon yaptır eşine anlasın anasını
Galiba eşinin tepkisinden korkuyor konu sahibi itiraf edemesede istemiyorum yoruldum gitsinler dese yada kayinvalideyi terslese eşi sinirle tepki verir bırakıp gider kovar gibi korkuları var galiba (olmasa iyi ama çoğu kadında bu korkular oluyor gidecek yeri düzeni yoksa)

Bende ilk evliligimde çok sorunlar yaşadım ortada kalırım korkusu ile çünkü ailemin destek vermeyeceğini biliyordum ama değişen birşey olmadı yine aldatıldım vs boşanma oldu

Bu evliliğimde de korkularım var ama artık eskisi kadar değil çünkü boşanmanın ne olduğunu yaşadım tek bırakılmış olmak ne öğrendim artık susmuyorum bazı şeylere

Hele ki kv görümce vs konularında
Evet korkmuyorum desem yalan olur çünkü mesleğim ve diplomam yok ailem destek olmaz yaşım durumum ortada

Ama yine mümkün mertebe ezilmemeye çalışıyorum
En son ki kayinvalide bize yerleşmek istediği mevzuda diğer kayın görümce elti vs hepsini toplayıp gerekirse boşanirim ama bakmam annenize tek evladı eşim değil tek gelini de ben değilim ben 2 3 yıldır ailedeyim bu sorun benden öncede vardı ve aile kardeşler arasında halledilmeli dedim ve bana vicdansız merhametsiz deyip tepki koyup konuşmayı kestiler
Hâlâ ara ara bu konuyu gündeme getiriyorlar ama ben aynı kararimda duruyorum

Malesef sorun eşinizde
Benim kayınvalide bir iki defa geldi kaldı bende televizyona laf etti yok kitap okumama laf etti vs bir gün TV ye bakıyorum yorum yaptı saçma bir şekilde kalktım TV nin kablosunu çektim eşim gelene kadar takmadım kabloyu eşim niye TV çalışmıyor dedi annen benim baktığım şeylerden rahatsız oldu kapat dedi bende kapattım dedim
Mutfakta iş yapıyorum geldi yorum yaptı o öylemi yıkanır diye yıkadığım şeyi bıraktım öylece siz yıkayın çok istiyorsanız dedim yıkamadim
En son yapmadığım birşeyi yapmışım gibi yansıtinca bende sartel attı artık eskisi gibi gelip gidemiyor yine laf sokuyor vs ama uzaktan uzağa
Malesef insanın içindeki tüm iyi niyeti tüketip öldürüp sonra sizi sorunlu ilan ediyor insanlar (eşimin ailesi benimle küsler 😅🥲)
Ama bu raddeye nasıl geldi demiyorlar
İlk 1 2 yıl hep alttan aldım ikinci evlilik sorun olmasın sonradan geldi düzenimizi bozdu denmesin vs vs hep sustum ama bir yerde olay patladı
Onlara da dedim keçinin karnına çok bastinız olacağı buydu diye :)
Evet yalnız kaldım arayip sormuyorlar gelmiyorlar ama bu yalnızlık bana da evliligime de iyi geldi
AA vllahi aynı benim kvyi anlatmışsın ve sorunlu gelin ben oldum milletide gazlıyorlar katına kadar karışıyor ben yapmak zorundaymısım iyi geçinmek zorundaymısım full hepsi bana düşman anasına laf söyledim diye karşılık verdim diye ha umrumda mı degil

AA vllahi aynı benim kvyi anlatmışsın ve sorunlu gelin ben oldum milletide gazlıyorlar katına kadar karışıyor ben yapmak zorundaymısım iyi geçinmek zorundaymısım full hepsi bana düşman anasına laf söyledim diye karşılık verdim diye ha umrumda mı degil
Yok sanki tek gelin benmişim gibi eltilerde bana sen en küçük gelinsin gençsin sana düşer dediler bende şartel attı hepsini toplu halde yakalayınca açtım ağzımı yumdum gözümü
Ben vicdansız merhametsiz oldum
Abileri yengeleri yeğenleri eşime biz artık senin evine gelip gitmeyiz dediler
Zannedersin adam öldürdüm eşimle boşanma eşiğine getirdiler gittim adliyeye dava acacakken eşim engel oldu
Sonra hepsini tek tek aradım bosaniyoruz artık yeni gelen baksın rahat rahat gelip oturun diye
Ne istiyorlar bilmiyorum 1 1.5 yıldır görüşmüyorum onda bile lafımı ediyorlar düğünde cenaze de bir araya gelince

Yok sanki tek gelin benmişim gibi eltilerde bana sen en küçük gelinsin gençsin sana düşer dediler bende şartel attı hepsini toplu halde yakalayınca açtım ağzımı yumdum gözümü
Ben vicdansız merhametsiz oldum
Abileri yengeleri yeğenleri eşime biz artık senin evine gelip gitmeyiz dediler
Desinler sen başkasının anasıyla dadısıyla aynı evde yaşamaya mahkum musun evlendin diye birde geçinemedigın kişiyle bu büyük bir haksızlık banada aynısını yapıyorlar bende tepkimi koydum şuan küçük kardesi eşimle küs karın anama sahip çıkmıyor diye sagda solda ağlıyor

oğluna açıyor yanımda evi supurmus diye söyleniyor oğlum nereye yetişsin diye
Oğluna acır tabii, o yavrusu siz el kızısınız her türlü eziyete layık olan kişi sizsiniz kayınvalideniz için.
Suç eşinizde ve siz de hatalısınız, neden mi? Eşiniz anasına babasına hiç laf etmiyor, bu kız her işe yetişemez kalkın bir işin ucundan tutun demiyor, siz de kayınvalide oğluna acıyıp oğlum nereye yetişsin deyince lafı yapıştırmıyorsunuz, kayınvalidenize “Ne demek nereye yetişsin ben nereye yetişeyim? Bu ev onun da evi elbette yapacak, yatağınızı yorganınızı bile kaldırmıyor yayılıyorsunuz, küçücük evde her yer birbirine girdi, ben çocukla mı ilgileneyim sizi mi memnun etmeye çalışayım ev işi mi yapayım şaşırdım, bir işin ucundan tutmuyorsunuz dilinize sahip çıkın bari” diyeceksiniz.

Sessizce tavır almak işe yaramaz, ses çıkaracaksınız.

Desinler sen başkasının anasıyla dadısıyla aynı evde yaşamaya mahkum musun evlendin diye birde geçinemedigın kişiyle bu büyük bir haksızlık banada aynısını yapıyorlar bende tepkimi koydum şuan küçük kardesi eşimle küs karın anama sahip çıkmıyor diye sagda solda ağlıyor
Vallahi bu yaştan sonra kafa kaldırmıyor kim be derse desin iyi bile oldu konuşmadıklari

Galiba eşinin tepkisinden korkuyor konu sahibi itiraf edemesede istemiyorum yoruldum gitsinler dese yada kayinvalideyi terslese eşi sinirle tepki verir bırakıp gider kovar gibi korkuları var galiba (olmasa iyi ama çoğu kadında bu korkular oluyor gidecek yeri düzeni yoksa)

Bende ilk evliligimde çok sorunlar yaşadım ortada kalırım korkusu ile çünkü ailemin destek vermeyeceğini biliyordum ama değişen birşey olmadı yine aldatıldım vs boşanma oldu

Bu evliliğimde de korkularım var ama artık eskisi kadar değil çünkü boşanmanın ne olduğunu yaşadım tek bırakılmış olmak ne öğrendim artık susmuyorum bazı şeylere

Hele ki kv görümce vs konularında
Evet korkmuyorum desem yalan olur çünkü mesleğim ve diplomam yok ailem destek olmaz yaşım durumum ortada

Ama yine mümkün mertebe ezilmemeye çalışıyorum
En son ki kayinvalide bize yerleşmek istediği mevzuda diğer kayın görümce elti vs hepsini toplayıp gerekirse boşanirim ama bakmam annenize tek evladı eşim değil tek gelini de ben değilim ben 2 3 yıldır ailedeyim bu sorun benden öncede vardı ve aile kardeşler arasında halledilmeli dedim ve bana vicdansız merhametsiz deyip tepki koyup konuşmayı kestiler
Hâlâ ara ara bu konuyu gündeme getiriyorlar ama ben aynı kararimda duruyorum
Böyle konularda iş boşanmaya kadar gitmez iki kavga olur olay biter gider belki kusluk olur bunlardan korkmamak lazım
Ha boşanmaya kadar gidiyorsa da gitsin zaten

Böyle konularda iş boşanmaya kadar gitmez iki kavga olur olay biter gider belki kusluk olur bunlardan korkmamak lazım
Ha boşanmaya kadar gidiyorsa da gitsin zaten
Çok üstüme gelindi o zaman beni sahipsiz buldular nasılsa susar ikinci evliliğini yikmaz diye üzerime geldiler çok yiprattilar o dönem

Arkadaşlar evliyim ve 13 aylık bir bebeğim var . Ama şuan evde eşinle beraber dört çocuk var diyebilirim.esimin anne babası geldi kalmaya. Ve ben daha iki günde yorgun durumdayim. Herşeyi eleştiren bi kusur arayan odama pat diye giren cikan bu kadınla arama mesafe koydum .ilk snanlardaki annecim annecim diye samimi kız olan beni şuan aman yanlarinda bile oturmayayim da bişey sormasın demesin moduna getirdi. Kendi evinde yemek yapan yatağını yorganini toplayankadin burda asla bi seyde ben sana yardimedeyim demez demiyor bu hareketleri daha da soğuttu ve bı an önce gitsinler diye saat sayıyorum. Hastalığı yok gayet yemesi içmesi yerinde aşırı kilodan dolayı yuruyemiyir o derece iyi yiyor yani.gece ayrı gündüz ayrı gece dedigimde saat iki üç yemek yer acıktım diye .kullandığı bı tansiyon şekere ilacı yok .ne bir demir eksikligi ne bir vitamin vs biseyi bile yok.benden daha sağlıklı .
Ama yatağını asla toplamaz ve serkeş kalkıp içinde oturuyorlar karı koca.ya benim dedem kanser hastası tedavi görüyor yaşı onlardan büyük gideriz ki yatağını toplamış.ustunu katlamış .yani çok bişey beklemiyorum eve mi yetiseyim çocuğa mi.suqn evde dört çocuk var sanki. Kendi evinde yemek dahil herşeyi yapıyor. Biraz isin. ucundan tutsa yeter gün boyu oturuyor .teklif ettiğinde ben nasıl yapayım rahatsizim diyor killarim ağrıyor diyor e kendi evinde nasıl yapıyorsun yemeği vs demiyorum artık. Yoksa laf lafı getirecek asla boş durmaz sen bizi istemiyorsun gidelim diyip duruyor zorlanıyorum artık anlayın ya.
Camasirlari ayrı yikaniyor .birde yetmiyor gece yemek yemiş koymuşlar mutfak tezgahı yemek artıkları tabak bardak dolu. Ya kendi evinizde bunları napiyorsunuz bana iş çıkarmayın daha fazla çocuğa mu yemek yapayım o sıra ağlıyor meme meme diye yapışıyor evi bok götürüyor Süpürge bile yapamıyorum. Allah aşkına kendimi kötü insan gibi hissediyorum . Ya ben de misafirperverim misafiri severim ama hizmetçi de değilim .eli iş tutmayan kendi işini yapamayan rahatsızlıkları olan insan olsalar tamam yazıktır yatalaktir dersin ona iş buyrulmaz istenmez.boyle kendimi mal gibi hissediyorum.esim yardımcı oluyor eve geldiğinde mutfağı vs toplar ama o da yetisemiyor şuan çocuğu uyutuyorum ve yemek yok birazdan yemeği yapacam ama çamaşır ütü banyo o kadar
pislenmiski beni bekliyor . Yüzümü asıyorum anlıyorlar çünkü yoruluyorum abi yoksa kötü biri değilim zaten benimde psikolojik problemim var .tedavi görüyorum.ilac kullanmadan.hayattab zevk almadan yaşıyorum .

Ekleme: Hala gitmediler ,gidecekleri de yok ne yapacağım şaşırdım. Sizin de kv biz böyle mi evde kendi yatağını yorganini toplayıp size gelince toplamiyor mu, bı çorba da ben yapayım kızım senin bebeğim var demezni bı insan iki hafta geçti.iki haftada bi kere mutfağa girip sabah yumurtayi da ben yapayım demez mi .yoksa sofrada hem çocuğu yedirip hem de kızım git ekmekleri ısıt güzel olur firinla şunları mi der. Ben o sırada bebekle cebellesirken ağzına iki lokma sokamazken... Hiç mi iş yapmaz bu nasıl iştir ya kendi evinde herşeyi yapabiliyor yemek dahil.
Nedir bizdeki bu kalma meselesi anlamıyorum?Birbirimizin özeline bu kadar balıklama dalmaya ne kadar da meraklıyız?Misafirlik 3 gün.Eşinizle konuşun güzellikle o da annesine babasına söylesin eşinize küsmezler.

Back
X