Yorgan kararsızlığı

-Misk-

Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2020
839
755
Iyi geceler hanımlar..

Yorgan alacağım iyi ısıtan bir yorgana ihtiyacım var.
Yün yorgan düşünüyorum ama daha önce hiç kullanmadım.. Yün yorganlarda da hem marka olanlar var hemde bu klasik yorgancıya yaptırdıklarımız.. Elyaf olanlar zaman zaman çok terletiyor.. Birde deve tüyü elyaf karışık varmış kafam cok karıştı..
Tavsiye ve deneyimlerinizi bekliyorum..

Ben yorgancıya yün pamuk yorgan yaptırdım. Çok memnunum. Dediğin gibi hiç terletme yapmıyor.

Hazır marka yün yorgan kullanmadım klasik ev yapımı yün yorgandan nefret ettim kat kat nevresime rağmen kıl dökülüyordu yatağa yatağın kenarına

Merhaba benim bi kaz tuyu birde klasik elyaf yorganim var eviniz dogalgazliysa kaz tuyu veya yun-pamuk yorganlarla yatilmiyor. Cok sicakta uyuyamadigim icin incecik bi yorgan aldim kendime.
Yeni cikan bambu yorganlara bakabilirsiniz ve eger butceniz uygunsa kaz tuyu tavsiye ediyorum inanilmaz sicak tutar

Yorgan dedigin agir olmali ki isitsin, tabi köylerdeki kadar da degil onlar mahvediyor insani. Elyaf tavsiye etmem agir degil hic isitmiyor. Yün ya da pamuk yorgan cok guzel..

Valla ben el yapımı ince bi yün yorgan kullanıyorum gayet güzel ısıtıyor. Bir de yatastan tamamen pamuk bi yorgan almıştık o da gayet iyi. Yalnız alacağınız yorganın özellikle bir firmadan alıyorsanız Yataş gibi % kaçının pamuk ya da deve tüyü olduğunu sorun. Çünkü biz kaz tüyü alacaktık %30 u kaz tuyuydu vazgeçtik %100 u pamuk olani tercih ettik. Deve tuyude muhtemelen oransal olarak düşüktür yani boşuna paranızı vermiş olmayın

Kaz tüyü bir mont aldım( yüzdesi yüksek sonra üzüldümde ama içinde yazıyordu hayvanlara zarar vermeden tüyler elde edilmiştir diye) o pek ısıtmayınca kaz tüylerine bakmaz oldum
Ben çok üşüyen biriyim o yüzden ne kadar socak bnm için okadar iyi.. Bambu hiç aklıma gelmedi açıkcası... Bide aşırı pahalı almak istemiyorum

Evet baktım dün internetten yüzdelerini yazmış aynen dediğiniz gibi.. Ay ben bu konuda titizim interbetteb kıyafet alırsam bile kumaş özelliklerine bakmadan almam...

Bir yün torgan yapana sormam lazım bakalım ne kadara yapacak bide dışına pamuklu kumaş alacagım o satenleri sevmiyorum

çift katlı battanıyeler var ondan al , yorgan ne kadar ince olsada battaniye seni ısıtır ,

2 sene Yün yorgan kullandım. Hem çok ağır, hemde zaman zaman çok azda olsa kokusu geliyordu (belkide benim burnum fazla hassas. Bilmiyorum).
Ayrıca yün yorgan vücudun şeklini almadığı için dik dik duruyor ve insan o kadar ağır seyin altında cok soğuk havalarda üşüyor.
Ben bir daha kullanmam da tavsiye de etmem ama tabi hersey zevk meselesi.

Yün pamuk karışık yaptırtsam bu yorgancılarınkinden biraz korkuyorum agır olur diye ama sanırım markalı yerlerde ki agır olmaz

Yün pamuk karışık yaptırtsam bu yorgancılarınkinden biraz korkuyorum agır olur diye ama sanırım markalı yerlerde ki agır olmaz
Pamuk karışımlı nasıl olur bilmiyorum ki. Benimkini babaannem 20 sene önce yapmıştı. Daha kaliteli olsun diye çok yün kullandım dediğini duymuştum. Belki de ondan kaynaklanıyor. Eski olmasınin avantajı da, yünde hayvan kokusunun gitmiş olmasıydı.
Markalıları denemedim hiç ama bir daha yün olayına girmeyecegime kesin kararlıyim.
Yün kullanmadan önce elyafa laf atıyordum. Simdi elyaf nasıl güzel bir olay diye hayranlikla bakıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…