Selam arkadaslar,
Elimden geldigince kisa anlatmaya calisicam.
Bir yildan beridir suanki isimde calisiyorum. Performansimdan yana bir sikayet almadim, hatta cogunlukla ovgu aldim. Ancak is ortamimda pek mutlu degilim.
Bundan bir kac ay once 2 yeni arkadas katildi aramiza. Bu arkadaslarla sistem hakkinda oturup bir karara vardik. Cunku aralarindan biri yaptigimiz hic birseyi begenmiyor ve hep bir devrim yapma pesinde. Derken bu vardigimiz karardan kendisi pek memnun kalmadi ve uymamaya basladi. Once sozlu uyardim, sallamadi. Yine uyardim, hatta bilmiyorsan gosteriyim dedim, agiz ucuyla tamam dedi. Derken yine uymadi. Oturup toplu bir mail yazdim, cc ye yoneticimizi de aldim. Inanir misiniz ayni bu sekilde uc mail yazdim belli araliklarla ve kadin resmen sallamadi.
En sonunda yoneticime yazip, benim konuyu cozemedigimi, lutfen kendisinin cozmesini rica ettim.
Ve siki durun; yoneticim bugun gelip beni resmen tehdit etti?! Aynen sunlari soyledi;
- bu konu yonetici tarafindan cozulmesi gereken bir konu degil, sen konusmayi denedin mi? —> bir 3537262 kere uyarmisimdir herhalde kendisini, yoksa niye sana geliyim degil mi?
- neden her seyi mail yoluyla cozmeye calisiyorsun? —> soylediginiz seyleri isinize gelmedigi zaman inkar etmeyin diye.
- eger bu konuyu konusursa diger arkadasim bana darilirmis ve calisma ortami baltalanirmis

sanki kresteyiz de ver misketimi al misketlerini yapicaz. Ayrica bana boyle yaparak zaten calisma ortamini kendisi baltalamiyor mu? Dusunsenize mail ustune mail atiyorsunuz, uyariyorsunuz karsidan ses yok? Ben bunu yasiyorum cunku.
- daha once de arkadaslarinla takistin; buraya lutfen dikkat: takistin dedigi kadin(farkli bir kadin) bana ilk haftamda “sen neye inaniyorsun? Sizin Allahiniz o kadar buyuk mu? Muslumanlardan korkuyorum ben” diyip sonrasinda da boyuma hakaret eden bir moron. Kendisiyle muhattap olmayip, direkt yoneticime olayi tasidim ve bugun nedense bu konu masaya geldi tekrar. Niye kadini paylamamisim da ona getirmisim konuyu? Pardon da su kadinin seviyesine inip de ne diyecektim? Ayyy tipki …. Benziyorsun mu?
Ben dayanamadim ve aglamaya basladim. Toparlayabildigim kadariyla yoneticim oldugu icin ve sorunu zaten kendim cozemedigim icin ona basvurdugumu soyledim. Ha bir de boyle bir olay daha yasarsam( mobbing tarzi) sendikaya gidecegimi soyledim.
Bunun haricinde de digerleriyle ayni muameleyi gormedidigimi, haksizliga ugradigimi dusunuyorum. Yarin ofiste karsilasicaz ve ne olacak merak ediyorum.
Bu olay turkiyede yasanmadi, beni tanimayanlar icin dipnot geceyim.