• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöneticim sorunu cözmek yerine, is arkadasimla kavga etmemi istiyor. Bana bir akil verin?!

Selam arkadaslar,

Elimden geldigince kisa anlatmaya calisicam.

Bir yildan beridir suanki isimde calisiyorum. Performansimdan yana bir sikayet almadim, hatta cogunlukla ovgu aldim. Ancak is ortamimda pek mutlu degilim.

Bundan bir kac ay once 2 yeni arkadas katildi aramiza. Bu arkadaslarla sistem hakkinda oturup bir karara vardik. Cunku aralarindan biri yaptigimiz hic birseyi begenmiyor ve hep bir devrim yapma pesinde. Derken bu vardigimiz karardan kendisi pek memnun kalmadi ve uymamaya basladi. Once sozlu uyardim, sallamadi. Yine uyardim, hatta bilmiyorsan gosteriyim dedim, agiz ucuyla tamam dedi. Derken yine uymadi. Oturup toplu bir mail yazdim, cc ye yoneticimizi de aldim. Inanir misiniz ayni bu sekilde uc mail yazdim belli araliklarla ve kadin resmen sallamadi.

En sonunda yoneticime yazip, benim konuyu cozemedigimi, lutfen kendisinin cozmesini rica ettim.

Ve siki durun; yoneticim bugun gelip beni resmen tehdit etti?! Aynen sunlari soyledi;

- bu konu yonetici tarafindan cozulmesi gereken bir konu degil, sen konusmayi denedin mi? —> bir 3537262 kere uyarmisimdir herhalde kendisini, yoksa niye sana geliyim degil mi?

- neden her seyi mail yoluyla cozmeye calisiyorsun? —> soylediginiz seyleri isinize gelmedigi zaman inkar etmeyin diye.

- eger bu konuyu konusursa diger arkadasim bana darilirmis ve calisma ortami baltalanirmis😂😂 sanki kresteyiz de ver misketimi al misketlerini yapicaz. Ayrica bana boyle yaparak zaten calisma ortamini kendisi baltalamiyor mu? Dusunsenize mail ustune mail atiyorsunuz, uyariyorsunuz karsidan ses yok? Ben bunu yasiyorum cunku.

- daha once de arkadaslarinla takistin; buraya lutfen dikkat: takistin dedigi kadin(farkli bir kadin) bana ilk haftamda “sen neye inaniyorsun? Sizin Allahiniz o kadar buyuk mu? Muslumanlardan korkuyorum ben” diyip sonrasinda da boyuma hakaret eden bir moron. Kendisiyle muhattap olmayip, direkt yoneticime olayi tasidim ve bugun nedense bu konu masaya geldi tekrar. Niye kadini paylamamisim da ona getirmisim konuyu? Pardon da su kadinin seviyesine inip de ne diyecektim? Ayyy tipki …. Benziyorsun mu?

Ben dayanamadim ve aglamaya basladim. Toparlayabildigim kadariyla yoneticim oldugu icin ve sorunu zaten kendim cozemedigim icin ona basvurdugumu soyledim. Ha bir de boyle bir olay daha yasarsam( mobbing tarzi) sendikaya gidecegimi soyledim.

Bunun haricinde de digerleriyle ayni muameleyi gormedidigimi, haksizliga ugradigimi dusunuyorum. Yarin ofiste karsilasicaz ve ne olacak merak ediyorum.

Bu olay turkiyede yasanmadi, beni tanimayanlar icin dipnot geceyim.
Dediğiniz gibi kreş değil ki böyle şeyleri öğretmene söyler gibi yöneticiye şikayet edin? Niye maile cevap gelmediği halde ısrarla mail attığınızı anlamadım, gidin yüz yüze konuşun. Kabul etmiyorsa yöneticiye şikayet etmek yerine bu arkadaş bizim programımıza uymadığı için işler bu şekilde yürüyor diye bilgi verirsiniz. Diğer olayda da kadın manyakmış, yöneticiye bahsederek iyi yapmışsınız ancak iş yerlerinde bu tarz şeyleri genelde içimizde hallederiz. Yöneticiniz destekleyici bir adam da olabilirdi, o zaman yardımcı olurdu ama belli ki değil. Ben de sanırım bu tarz şeyleri aranızda hallerin derdim, işle ilgili bir durum olursa bana ulaşın. Her anlaşmazlığa yönetici bakamaz psikolog veya ara bulucu değil sonuçta🥲 olaylarda siz haklısınız ancak yöneticiye taşımayın ve yöneticinin dediklerini de kişisel algılamayın bence. Bana iş çıkarma demeye çalışmış kısaca dizlik bir şey yok

Dediğiniz gibi kreş değil ki böyle şeyleri öğretmene söyler gibi yöneticiye şikayet edin? Niye maile cevap gelmediği halde ısrarla mail attığınızı anlamadım, gidin yüz yüze konuşun. Kabul etmiyorsa yöneticiye şikayet etmek yerine bu arkadaş bizim programımıza uymadığı için işler bu şekilde yürüyor diye bilgi verirsiniz. Diğer olayda da kadın manyakmış, yöneticiye bahsederek iyi yapmışsınız ancak iş yerlerinde bu tarz şeyleri genelde içimizde hallederiz. Yöneticiniz destekleyici bir adam da olabilirdi, o zaman yardımcı olurdu ama belli ki değil. Ben de sanırım bu tarz şeyleri aranızda hallerin derdim, işle ilgili bir durum olursa bana ulaşın. Her anlaşmazlığa yönetici bakamaz psikolog veya ara bulucu değil sonuçta🥲 olaylarda siz haklısınız ancak yöneticiye taşımayın ve yöneticinin dediklerini de kişisel algılamayın bence. Bana iş çıkarma demeye çalışmış kısaca dizlik bir şey yok

Direkt olarak bu arkadas uymuyor ve bu sekilde yapiyoruz diyebilecegim bir durum degil. Arkadas benim maillerimi kurcaliyor ve benim isimi zorlastiriyor, yoneticiye giden ve onu rahatsiz eden bir durum degil yani.

Yonetici el koymayip cozmeyecekse neden var ozaman diye dusunuyorum. O daha ust bir pozisyondan oldugu icin en son raddede ne derse o olur ve haliyle bu gerginlige ancak o son verebilir cunku karsimdaki arkadas laftan anlamiyor🤷🏻‍♀️

Sali gunune ikimiz icin bir toplanti koymus bakalim ne diyecek.

Kararlara uyulmadığını söylemek icin bir sonraki değerlendirme toplantısını beklemeliydiniz. Mail listesine cc ekleyerek yapmamalıydınız. Mail yoluyla yaptiginizda, jest yok, mimik yok, tepeden emir veriyor muhatap olmak istemiyor gibi bir izlenim uyandiriyor. Ama toplanti zninda yuzyüzeyken dilegetirseniz, herkes cevap vermek zorunda kalirdi.

Bunu bugun konustugum arkadasim da soyledi. Keske toplantiyi bekleyip orada soyleseydin dedi ama simdilik bu sekilde bir yola girmis oldum.

Siz yönetici misiniz? Sizle eşit seviyede bir çalışanın işi nasıl yapacağına neden siz karar veriyosunuz? Benle aynı seviyede bir çalışan benim fikirlerimi beğenmeyip kendi söylediğinde diretse bunu yaptırmak için de yöneticiyi cclese ciddi sorun çıkardı.

Siz yönetici misiniz? Sizle eşit seviyede bir çalışanın işi nasıl yapacağına neden siz karar veriyosunuz? Benle aynı seviyede bir çalışan benim fikirlerimi beğenmeyip kendi söylediğinde diretse bunu yaptırmak için de yöneticiyi cclese ciddi sorun çıkardı.

Benim karar verdigimi nerden cikardiniz??? Ortak verdigimiz karara uymayan arkadasimiz soz konusu. Kendi istedigini yapmak da direten de kendisi.

Direkt olarak bu arkadas uymuyor ve bu sekilde yapiyoruz diyebilecegim bir durum degil. Arkadas benim maillerimi kurcaliyor ve benim isimi zorlastiriyor, yoneticiye giden ve onu rahatsiz eden bir durum degil yani.

Yonetici el koymayip cozmeyecekse neden var ozaman diye dusunuyorum. O daha ust bir pozisyondan oldugu icin en son raddede ne derse o olur ve haliyle bu gerginlige ancak o son verebilir cunku karsimdaki arkadas laftan anlamiyor🤷🏻‍♀️

Alaninizda belli bir seviyedeymişsiniz ancak şirketiniz sırasında oryantasyon almadınız mı genel çözüm kurallarına dair ya da size mülakat sırasında bu soru gelmedi mi diye dusundum. Çünkü yanıtı belli ki bilmiyor gibisiniz.

Yurt dışında Turkiye'deki şekliyle yöneticilik de hiyerarşi de yoktur özellikle büyük ölçekli şirketler için bu durum bu şekildedir.

Bu nedenle sizin yoneticiniz sizin şikayet merciiniz evet değildir. Bir sorun olduğu zaman önce o kişiyle gidip yüz yüze bunu konusmalisiniz bu sorun çözme yönetimlerinin başında gelir. Hangi ulkedesiniz bilmiyorum ancak yöneticinin kişiyi azarlayacağını sanmanız ya da nasıl yönetici bu diye sasirmaniza ben daha çok şaşırdım asıl.

Benim karar verdigimi nerden cikardiniz??? Ortak verdigimiz karara uymayan arkadasimiz soz konusu. Kendi istedigini yapmak da direten de kendisi.
Fark etmez. Bunu ona söyleyecek kişi siz ya da sizle aynı seviyedeki 2.bir kişi değil. Ortak karar alsanız da değil. Bir kişiye bir işi nasıl yapacağını sadece yöneticisi söyleyebilir bence. Eğer kişi uymuyosa da yöneticiye bildirir çekilirsiniz gerisi sizi ilgilendirmez.

Alaninizda belli bir seviyedeymişsiniz ancak şirketiniz sırasında oryantasyon almadınız mı genel çözüm kurallarına dair ya da size mülakat sırasında bu soru gelmedi mi diye dusundum. Çünkü yanıtı belli ki bilmiyor gibisiniz.

Yurt dışında Turkiye'deki şekliyle yöneticilik de hiyerarşi de yoktur özellikle büyük ölçekli şirketler için bu durum bu şekildedir.

Bu nedenle sizin yoneticiniz sizin şikayet merciiniz evet değildir. Bir sorun olduğu zaman önce o kişiyle gidip yüz yüze bunu konusmalisiniz bu sorun çözme yönetimlerinin başında gelir. Hangi ulkedesiniz bilmiyorum ancak yöneticinin kişiyi azarlayacağını sanmanız ya da nasıl yönetici bu diye sasirmaniza ben daha çok şaşırdım asıl.

Ilk is tecrubem degil, daha once dunyaca unlu bir teknoloji devinde calistim. Ve inanir misiniz ayni bu sekilde cozuluyordu problemler. Catismayi cozmek yoneticinin en ala gorevidir diye dusunuyorum, hala.

Konumu okumadiniz ya da anlamadiniz sanirim. Soz konusu arkadas gerek yuz yuze gerekse yaziyla bildirdim ancak anlamak istemedi.

Bu durumda ne yapmami onerirdiniz? Yuz yuze konusup anlamayinca kafasina vurmami falan mi? Ya da elinden tutup yaptirmami mi?🥲🥲🥲

Fark etmez. Bunu ona söyleyecek kişi siz ya da sizle aynı seviyedeki 2.bir kişi değil. Ortak karar alsanız da değil. Bir kişiye bir işi nasıl yapacağını sadece yöneticisi söyleyebilir bence. Eğer kişi uymuyosa da yöneticiye bildirir çekilirsiniz gerisi sizi ilgilendirmez.

Yorumunuz icin tesekkurler, hic gerek yokmus. Bir de hic yoktan oturup yazdigim konuyu tekrar anlatmak zorunda kaldim sayenizde. Hala anlamamissiniz, yorum yapmayin lutfen bir daha.

Ilk is tecrubem degil, daha once dunyaca unlu bir teknoloji devinde calistim. Ve inanir misiniz ayni bu sekilde cozuluyordu problemler. Catismayi cozmek yoneticinin en ala gorevidir diye dusunuyorum, hala.

Konumu okumadiniz ya da anlamadiniz sanirim. Soz konusu arkadas gerek yuz yuze gerekse yaziyla bildirdim ancak anlamak istemedi.

Bu durumda ne yapmami onerirdiniz? Yuz yuze konusup anlamayinca kafasina vurmami falan mi? Ya da elinden tutup yaptirmami mi?🥲🥲🥲
Beraber bir toplantı düzenlenecekmiş diye yazmışsınız. Bunu sizin teklif etmenizi önerirdim. Çünkü yuz yüze konuşma sırasında bir sonuç alinamiyorsa yöneticiye üçümüz için bir toplantı organize edebilir misiniz bu sorunu belli ki sizin gözetiminiz altında hep beraber cozmeliyiz demelisiniz. Çözüm yolları sıralamasında bu var.

Daha önce ihtiyaç duymamanız ya da o dünyaca ünlü devde bu şekilde olmaması diğer yabancı şirketlerde genel geçer bu kuralın olmadığı anlamına gelmiyor maalesef. Şu anda bir şekilde doğru olmuş bu toplantının organize edilecek olması. Bundan da sonuç alamazsanız yoneticiniz ile birebir gorusmelisiniz. Sitem dolu ya da çözün şu sorunu sen yönetici değil misin şeklinde bir yaklasim yurtdisinda söz konusu değildir. Şu anda kadar ogrenmediyseniz de şu andan sonra öğrenebilirsiniz. Kolay gelsin.

Bilemiyorum benim de iş arkadaşlarımla yaşadıklarım olmuştur ama yöneticiye gitmek hiç aklıma gelmedi. Bizim aramızda sonuçta ama aramızdaki durumlardan dolayı iş aksarsa ondan dolayı haberdar ederim. Dediğim gibi yöneticiye şikayet edilebilir mi? Edilebilir elbette. Yönetici bu konuları aranızda hallerin diyebilir mi? Diyebilir😁 yöneticinize göre davranacaksınız siz de işte, adama işini öğretmenize izin vermeyeceklerine göre…

Zora sokmak su sekilde; bizim kullandigimiz ortak bir mail hesabi var ve bu arkadasimiz bana gelen mailleri acip okuyor. Okundu olarak da biraktigi icin ben maillerimi secemiyorum. “Okundu” yapmadan bakmasi gerekirken benim maillerimde ne isi var diye ofkeleniyorum.

Bir de beni sinir eden diger tarafi; asla cevap vermeden bildigini okumasi, ki buna zemin hazirlayan da tabii ki korkak yoneticimiz.
Isyerimde ayni sekilde ortak Mail hesabimiz var. Biz bunun icin harika bir cozum bulduk. Takimdaki herkesin kendi rengi var, gelen mailler ona gore isaretleniyor. Gelen maili ilk gören kisi, bunu yapiyor. Sana gelen maili baskasi okusa da, senin renk isaretli ise, o senin mailin oldugu icin, senin sorumlulugunda. Basit ama muthis bir sistem. Sonra da o is hallolduysa yapan kisi "erledigt" olarak isaretleyerek, konu kapaniyor.

En ust yoneticiye, hem kendi yoneticine, takim arkadaslarini ve yoneticini ccye ekleyerek Mail yaz, hem de takim calismanizda isinizi kolaylastiracak fikrinizin oldugunu da bildir (bu mailleri kisiye ozel renkle isaretlemek)

He bu arada, yine kuyunu kazmaya calisan kisi, Sana gelen maili, bilerek ve de isteyerek, kasitli olarak senin rengine degil de kendi rengine isaretlerse, ve Sana isi neden halletmedigin icin hesap sorulursa, ve pislik olsun diye o an kendi rengini kaldirip, seninkini isaretlerse, bunun icin de muthis bir yontem var. Cok buyuk ihtimal her gece yarisi, sirketin tum netzwerki Backup ediliyordur. Bir iftira durumunda bu Backup ile hersey Pat diye ortaya cikar

Çok naif bir insan olduğunuz için insanları yönetecek kafa yapısında olmadığınızı hissettim şahsen. Çünkü insanlar türlü türlü, çevremizdeki herkes bizimle aynı zekada ve aynı terbiyede değil maalesef. Şimdi size şöyle yap böyle konuş desem de faydası olmayacak. Ama şunu söylemem gerekiyor ki sizi zaten altınızdakileri idare edin diye o pozisyona getirmişler. Eşim sizin üstünüzün bulunduğu konumda çalışıyor ve kendisine böyle işler getiren astlarına çok kızıyor. Benim işim bana yetiyor zaten bir de Mustafanın beceriksizliğini kapatmakla uğraşıyorum diyor. Yöneticinizin hissiyatı bu yönde.

Isyerimde ayni sekilde ortak Mail hesabimiz var. Biz bunun icin harika bir cozum bulduk. Takimdaki herkesin kendi rengi var, gelen mailler ona gore isaretleniyor. Gelen maili ilk gören kisi, bunu yapiyor. Sana gelen maili baskasi okusa da, senin renk isaretli ise, o senin mailin oldugu icin, senin sorumlulugunda. Basit ama muthis bir sistem. Sonra da o is hallolduysa yapan kisi "erledigt" olarak isaretleyerek, konu kapaniyor.

En ust yoneticiye, hem kendi yoneticine, takim arkadaslarini ve yoneticini ccye ekleyerek Mail yaz, hem de takim calismanizda isinizi kolaylastiracak fikrinizin oldugunu da bildir (bu mailleri kisiye ozel renkle isaretlemek)

Bizim maillerimiz de ayni bu sekilde renklere gore kategorize ediliyordu, taa ki bu arkadas gelip sistemimizi degistirene kadar.

Simdi haliyle renk ayrimi da yok ve ben bir suru mailin icinde kendi maillerimi bulmak zorunda kaliyorum, neden? Sevgili arkadasimin kolayina bu geldigi icin.

Çok naif bir insan olduğunuz için insanları yönetecek kafa yapısında olmadığınızı hissettim şahsen. Çünkü insanlar türlü türlü, çevremizdeki herkes bizimle aynı zekada ve aynı terbiyede değil maalesef. Şimdi size şöyle yap böyle konuş desem de faydası olmayacak. Ama şunu söylemem gerekiyor ki sizi zaten altınızdakileri idare edin diye o pozisyona getirmişler. Eşim sizin üstünüzün bulunduğu konumda çalışıyor ve kendisine böyle işler getiren astlarına çok kızıyor. Benim işim bana yetiyor zaten bir de Mustafanın beceriksizliğini kapatmakla uğraşıyorum diyor. Yöneticinizin hissiyatı bu yönde.

Ben yoneten pozisyonda degilim ve sorun cikaran arkadasla ayni konumdayiz. Haliyle arayi bulmasi gereken yoneticimiz. Esinizin durumuyla olan benzerligi anlamadim.

Ben yoneten pozisyonda degilim ve sorun cikaran arkadasla ayni konumdayiz. Haliyle arayi bulmasi gereken yoneticimiz. Esinizin durumuyla olan benzerligi anlamadim.
Ben siz o arkadaşın üstüsünüz sandım. O kadınla aranızdaki sorun kişisel. Eski konularınızı da biliyorum bu kadınla ilgili. Yöneticiniz karışmak istememiş belli ki. Mobbing davası açmanızı öneririm bu durumda. Yaptığı ırkçılık çünkü

Back
X