yolk sac var bebeği henüz göremedik

whitechicken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2016
12
3
36
38
Arkadaşlar en son 30 Ocak'ta adet oldum.Benim adetim düzensizdir.Bazen 35 gün sürer bazen 28 bazen 58. 18-21 şubatta ilişkimiz oldu.
7 Mart günü tesadüfen hamile olduğumu öğrendim.Bu ilk gebeliğim.5 yıllık evliyiz.Geçen sene tüp bebek bile yaptık tutmadı.Bu kendiliğinden oldu.Geçen hafta kese 13-14 mm yolksac 3 mm idi.Doktor henüz bebek görünmez dedi.Ama gittiğim diğer doktor benim psikolojimi alt üst etti.Görünmesi lazımdı.Olmazsa haftaya da görünmezse boş gebelik dedi.Kafayı yiyeceğim . Bu boş gebelik diyen doktora göre 7 haftalık gebeyim.Henüz erken diyen ise haftanı şimdi söylemek doğru olmaz dedi.Arada kaldım.Yolk sac görünse dahi boş gebelik olur mu? Siz bebeği kaçıncı haftada gördünüz?

oncelikle umarim gonlune gore olur ve hamilesindir. Adet tarihine gore evet bebegin gorunmesi lazim ama umarim gec donllenme olmustur. Bazen mucizeler gerceklesiyor dua et ve cok stres yapmamaya calis.

adetlerin düzensiz ise geç döllenme olmuştur sıkmayın canınızı üzülmeyin bende de geç döllenmeydi 5 nci haftada bebek görünmüyordu sanırım..ilk doktora devam edin derim

umudunu hiç bir zaman kırma Rabbimin mucizeleri bitmez. ocak ayında transfer oldum 2 tane embriyo sonuç pozitif o mutluluk anlatılmaz. 1 hafta sonra kanamam oldu beta düşmeye başladı düşük yapıyorsun dediler ama kanam durdu beklemeye başladım umudum bitmemişti 5 gün sonra tekrar gittim betaya bakıldı beta yükselmişti şok olduk 2 embriyodan biri düşmüş diğeri tutunmuştu dünyalar benim oldu ama oda kısa sürdü yolk var ama bebek yoktu 9 haftalıktı kanamayla beraber düşük yaptım yine. bu sana umutsuzluk vermesin ben umut ettim diğer embriyo tutundu ama çok sıkıntı çektiğim için onuda tutamadım

hiç kanamam olmaması tek mutluluğum.Hersey Allahtan tabii.5 yıl sonra verdiyse vardır bir hikmeti.Henüz sevinemedim tabiki.. Bu cuma günü tekrar kontrolüm var Rabbim hakkımda hayırlısını versin diye dua ediyorum

inşallah canım her işte bir hayır vardır. kendini çok fazla sıkma çokta sevinme herşeye hazırlıklı olu bu dünyada herşey bizim için Rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah. ultrason sonucunda kaç haftalık görünüyor

İşte olumsuz konuşan doktora göre 7+4 hamileyim.Ama olumlu yaklaşana göre daha haftam belli değil.tek tesellim şu 22 martta kese göründü.29 martta yolksac göründü.işte cumaya doktor bebeği görürüz diye cağırdı.

başka bir doktora daha görünseydin. ben kaç tane doktora gittim

başka bir doktora daha görünseydin. ben kaç tane doktora gittim
Öyle mi dersin ? Çevremde gitme bekle diyor.Acele ediyorsun diyor.Şaştım kaldım ne yapacağımı.Bu gittiğim iki doktorda özel hastanede.Devlet hastanesine gitmedim hiç.Bir de oraya mı gitsem aceba?

İki hafta önce yokl kese göründü kese büyüdü bebek oluşamadınız için kürtaj oldum inşaşşah sende bebek oluşur sağlıkla kucağına alırsın

Evet bir 3. doktor daha görsün ona göre beklersin derim. inşallah geç döllenmiştir küçüktür görünmemiştir. iyi düşün iyi olsun..

Öyle mi dersin ? Çevremde gitme bekle diyor.Acele ediyorsun diyor.Şaştım kaldım ne yapacağımı.Bu gittiğim iki doktorda özel hastanede.Devlet hastanesine gitmedim hiç.Bir de oraya mı gitsem aceba?
bence git. beklemek çok yoruyor insanı ne yapacağını bilmiyorsun ve en son artık nolacaksa olsun bitsin diyosun ben en son devlete gittim farklı bişey söylemediler ama doktor sağolsun çok ilgiliydi özelde bile yapılmayan tahliller istedi özellikle progesteron hormonu onu çok önemsedi oda zaten pek yükselmedi. devamlı beta ya baktı indi çıktı en son dedi kürtaj edelim 25 marta gün verdi ben 23 martta yoğun kanamayla düşük sonra kürtaj edildim

Sakın strese girme arkadaşım.
Benim de tarihlerim 30 ile 35 gun hatta bazen 38 bile oluyordu.
Hamile kaldığım ay geç döllenme olmuş dedi doktorum.
Ilk gittigim de yolk sac vardi bebekte yakinda gözükür dedi oyle de oldu cok şükür.
Su an 16 haftalık hamileyim kızım karnımda dört dönüyor çok şükür
Yolk ve sac varsa boş gebelik olmaz Allah korusun bebek gelişmez diyebilirler sadece.
Sabırla dua ile bekle canim insallah mucizeni göreceksin kısa sürede.
Bu arada bizde kimyasal gebelikle sonuclanan bir tüp bebek deneyiminden sonra Rabbimin izni ile normal yolla hamile kaldim cok şükür

Nasıl mutlu oldum yazını okuyunca anlatamam.Allah kucağına almayı nasip etsin kızını inşallah darısı başıma.Ben hiç yaşamadım ne düşük ne kimyasal ne boş nede başka birşey.5 yıldır istiyorduk olmadı.Geçen sene tüp bebek yaptık.9 embriyo elde ettik.7 sini dondurduk ikisi koyuldu.Ama tutmadılar işte.Bizde hep erteledik ikinci denemeyi maddi imkansızlıkta eklendi .Allahın hikmetidir bende kendiliğinden kaldım.İnşallah bu hafta bebeği görürüz kalbini duyarız.Ömrümden ömür gitti öğrendiğimden beri.Göğsümü gere gere ben hamileyim diyemiyorum.Bakalım neler olacak .Benim için dua edin ne olur.

Annelik sabır işi derler ya hamilelik oluşmasında itibaren sabırlı olmayı mecburen öğreniyoruz, dilerim bebişini sağlıklı bir şekilde ultrasonda görürsün annesi,dualarım sizinle..

Annelik sabır işi derler ya hamilelik oluşmasında itibaren sabırlı olmayı mecburen öğreniyoruz, dilerim bebişini sağlıklı bir şekilde ultrasonda görürsün annesi,dualarım sizinle..
çok teşekkür ederim.Allah razı olsun .Sabırla bekleyeceğim .Allah isteyen herkese bu duyguyu tattırsın.

Sağ canım Allah razı olsun hepimize sağ sağ sağlıklı kavuşmalar nasip etsin inşallah Rabbim.
Benimde 4 sene bitecek ay sonunda evleneli eşimde varikosel vardi sayısı morfolojisi cok düşüktü bize asilama tutmaz direk tüp bebek dedikleri icin tupbebek denedik bir umut ama kimyasal oldu. 21 yumurtadan 5embriyo elde edildi 2si koyulmustu 3unu doldurmuştuk. Tam olmuyor borç harc tekrar deneyelim derken Rabbimin hikmeti kendiliğinden oldu canim. Sakin pes etme sakın umutsuzluğa ümitsizliğe kapılma Rabbim oyle büyük ki hikmeti sonsuz. Duani et sabirla bekle bacım inşallah hersey cok güzel olacak inan buna.

Bak birsey daha anlatayim sana; 14.haftada doktora gittim 18haftada gel dedi. Neyse geldik 15haftaya benim bütün belirtiler gitti cok şişerdi karnım göğüslerim ağrırdı yok 3 4 gün hicbirsey olmadı aldı beni bir telaş icim icimi yiyor birsey mi oldu diye bir yandan da kendimi telkin ediyorum ki birsey yok yavas yavaş normale dönmesi normal ama yok aklim gidip geliyor kimseye birsey diyemiyorum eşime çınlattım yok sen boşuna kuruntu yapıyorsun iyi düşün dedi ama gelde icime anlat bunu.gece yatatken dua ettim korkarak Rabbim bana bir isaret ver ne olur iyi ya da kötü bebegim iyi olsun lutfen diye yoksa salı günü doktora gidecegim kimseye demeden. Neyse cumartesi sabahi eşim 7de işe gitti bende o gittikten sonra uyuyamadim yatakta tlfla video izliyordum birden karnımda bir sertlik hissettim elledim hemen cok değişik birşeydi sanki karnimin küçük kısmı tas gibi oldu çıkıntı oldu şaştım kaldım korktum diğer yerleri kontrol ettim yumuşaktı o bolgeyi tekrar elledim oynuyor birsey yavas yavaş geri gitti duzeldi o an anladım ki bebeğim ya tekme attı ya poposunu dayadi ya kafasi o an nasil kalbim atti hickira hickira agladim şükür ettim rabbime anlatamam sana dünyanın en güzel duygularından bir diğeriydi kalp atışını duyduktan sonra
Şimdi sık sık yaşıyorum bu güzelliği elhamdülillah Rabbime
Sende kalbini gönlünü ferah tut duanı et ve iyi düşün iyi olsun inşallah güzel arkadaşım, Rabbimin hikmeti cok büyük çünkü.

Geç döllenmeden dolayı bebiş geç gözükebilir miniktir daha.. Stres yapma kendine..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…