bence yolculuk öncesi epey bi uykusuz kal..yoluda uyuyarak geçirrisin..bende yolda çoook sıkılıyorum o yüzden uykusuz biniyorum otobüse..
hahaha harikasn =)) eczaneye gidiym de bseler istym bari bi de bugun mercanköşkünü kesfettm harika bse mideye bagırsaktaki gaza sinire strese oksuruge hepsne iyi geliyomus yola cıkmadan bda iccem bakalım sze de twsye ederm tskklerrgeçmiş olsun canım inş.burdaki tavsiyeler işine yarar ve rahat bi yolculuk geçirirsin...ben hiç uzun yola çıkmadım kısmetse bu yaz malatyaya kaynanamlara gidecem dur bende yolda eşimin üstüne çıkarayımda beni götürdüğüne pişman olsun...
ay cok kotu allh yardmcn olsun zor bse bn hic saknlestrci falan kullnmadm ama bn de denycem baska turlu gecmez sen dursan cocuk durmaz fisfisfisaynı dert bendede var canım şimdi bile yazılanları okuyunca midem bulanmaya başladı:bbo:7 yaşındaki kızımda bu konuda aynı bana benziyor kendi derdim çok zaten otobüse binince birde kızımla ilgilenmek çok zor oluyor şimdi birde hamileyim bir aya kadar anneme gitmeyi istiyorum şimdiden başladım düşünmeyemafoldumbenotobüse binince gülüp konuşanlara çok özeniyorum inşallah birgün bizde öyle oluruzkafamçokkarıştı
yolculuk yaparken hemen kendıme uykusuz - lemanyak tarzı kafamı oyalacak ama çok okumam da gerekmeyecek dergıler alırım. okuyunca mıdem bulanıyor çunku, bol resımlı magazın dergılerı falan da kafamı dagıtıyor. yolculuk yapmadan 1 gun once cok az yerım çunku yolda cır cır oluyorum. otobusle gıdeceksem boyun yastıgımı alırım ve cam kenarı secerım, bakınırım gecer gıder stresım. ama uçaktaysam hele ıkı kışının ortasındaysam bıttım demektır. hıç durmadan kıpırdarım yanımda ki sınırden çatlar. her sarsıntıda rengım falan atıyor, bır kaç kere kustum ama mecburum en azından kısa suruyor otekı turlu saatlerce otobus. merak etme canım yalnız degılsın. benım tum ailem böyle. gezmeyı cok severım ama sadece kendı aracımla. ıstedıgım yerde durabılırsem stres olmuyorum. sevgıler
aynısı bendede var ya.. 4bucuk saat sürüyo memleketle okulumun oldugu yer ama yok ya.. yapamıyorum.. senede 2 kez 3 kez gidebiliorum ancak..Benim size danışmak istediğim bir konu var.. Ben yolculuk yapmayı hiç sevmiyorum.. Tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum ama daha yola çıkmadan bile midem bulanmaya başlıyor.. Akşama otobüsüm var mesela.. 10 saat yol gideceğim, ama 2 gün önceden stres yapmaya başladım bile.. Bir şey olacağından korkmuyorum sadece kendimi çok rahatsız hissediyorum.. Daha önce panik atak geçirmiştim ancak tedavisini oldum.. Şu anda böyle bir problemim yok.. Ama otobüse bindiğimde sanki ruhum daralıyor, nefes alamıyorum ve şiddetli bir mide bulantım oluyor.. Bunu yaşayan ya da aşabilen arkadaşlar var mı aramızda? Psikoloğa da gittim bunun için ama bir çözümü olmadı.. Artık hayatımı etkilemeye başladı bu problem.. Sık sık eve gidemediğim için ailem onları görmek istemediğimi düşünmeye başladı.. Halbuki anlatıyorum böyle böyle diye ama sanırım anlamıyorlar.. Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.. a.s.
canım ben bunu derste görmüştüm ismi seyahat ishali diye geçiyo yolculuk sırasında psikolojiye bağlı olarak mide bulantısı,daralma,kusma ve daha ileri ishal olarak kendini gösteriyovereliniortakbence çözümü yolculuk boyunca müzik dinle yola çıkmadan bitkisel bir sakinleştirici,kulağında müzik olsun,sevdiğin bir kitabı okukaydirigubbakcemile5inşallah işe yarar bunlar ve atlatırsın canıma.s.