• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yola gelmek yada tükenmek...

toredo

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2008
3.001
350
688
İstanbul
Arkadaşlar ..

Benim burda bir arkadaşım var...zamanında kendisi iyi biriydi halende iyi lakin ailesinden biri ölünce ruh hali değişti isyanlarda..allaha çok yakın biri..ama kötü yola gidiyor..bana herşeyi anlatır...önceden kimseylen çıkmazken..bir ayda 4 kişiylen oldu..sonra ağlıyorr kan kusuyor..günahkarım zaten allah beni artık sildi.dıyor..ben yok dyorum allah affeder tövbe et diyorum..yola gel diyorum..tamam diyor...dün kuran okuduk el bastırdım..tel.hattını değiştircek fakat bana diyor yapayanlız kaldım diyor..bunalıma gircem diyor..içki içerdi onada töbe etti..hayyatta içmem diyor..şu anda tövbeli ama...gene msn de knuşuyor..bana diyr ben yatıp kalkmıcam die tövbe ettim diyor..çocukların birbirinden haberi yok..2 tanesi çok iyi insan..bunun saflığına inanmışlar..arkadaş gerçekten çok iyi biri ama namazda kılıyor ama bu yaptıkları beni deli ediyor..bu aradaşa ne yaptırmak lazım kızlar ..yardım lütfenn..

Ailesinden sanirim yakin birini kaybetti? Allah rahmet eylesin öncelikle. Ama bu duruma nasil geldi onu anlayamiyorum. Dinine bagli bi insan ölümünde hayatin bir parcasi oldugunu bilir. Herkes ölümü tadacak. Tabi ki ruhen cöküs yasayabilir insanlar yakinini kaybettigi zaman. Ama bahs ettiginiz arkadasinizin bu yöne gitmesi bir ayda onca kisiyle beraber olmasi? Yani bunun ardinda bana öyle geliyor ki baska sebebler var? :44: Gönülden tövbe etmemisse her an yine ayni hatayi isleyebilir. Siz elinizden geldigi kadar ona dini boyutlarini aciklayabilirsiniz. Yada yaninda olup ona göz kulak olmaya calisabilirsiniz. Ama kendi istegi olmadigi sürece kimse onu bu durumdan kurtaramaz sanirim. Allah yardimcisi olsun. Nerden nereye...

Evet arkadaşım..inanın benden daha dini bütün insan..sanırım erkeklerden baba sevgisi arıyor..diyorum evlen biriylen.oda diyorki evliliğe uygun olsa tam manasıylan zaen evlenirim..seytan resmen ele almış gibi.çok üzülüyorum..kötübiride değil..ve vicdan azabından geberiyor..ama tövbesini etti bakalım..

Bence dini boyutu önemli değil şu anda. Çünkü psikolojik olarak ciddi bir bunalım geçiriyor. Ve uzman bir yardım alması gerekir. Birini kaybetmek ölüm gibi hadiseleri herkes aynı olgunlukta karşılayamayabilir. İnsanda ciddi bunalımlara yol açabilir. Evet, dini olarak çok ibadet eden dinine düşkün bir insan olabilir normalde insan ama psikolojisini ciddi manada sarsan bir olayda aklı selim düşünmeyebilir. Bu yüzden şu haliyle zaten Allah katında birinci derecede sorumlu olduğunu da düşünmüyorum sadece ciddi bir psikolojik desteğe ihtiyacı var ve bunu aldığında zaten kendisi yapmaz. Arkadaşınıza öncelikle şu anda yardım almasını ve suçluluk duygularından ve ümitsizlikten kurtulması yönünde tavsiyelerde bulunun bence.

çok kötü durumdaa..doktor hap verdi..zaten kullanıyor..ama daha ruh gibi oldu herkese herşeye evet diyor..daha beter benceee..ele geçirilmiş gibi

Olayi sürekli dinle bagdaslastirmayin siz arkadasiniza sürekli tövbe et falan dedikce sucluluk psikolojisi onu iyice icinden cikilamaz yollara ceker.icine seytan girmis,elegecirilmis falan okudukca benim icime fenalik geliyo valla.

Insanlar kayiplardan sonra yasam enerjilerini yitirebilir,kisilik degistirebilir yasadiklari bunu gösteriyor kimbilir ruhunda ne yaralar actiki kaybi böyle oldu psikolojik destegin yaninda güzel vakit gecirmesini saglamak onunla ilgilenmek lazim .gecmis olsun umarim kisa zamanda atlatir..

çok kötü durumdaa..doktor hap verdi..zaten kullanıyor..ama daha ruh gibi oldu herkese herşeye evet diyor..daha beter benceee..ele geçirilmiş gibi

Tedaviye olumlu yanıt vermemiş demekki doktora tekrar görünmesi gerek. Tedavinin şeklini değiştirsin ya da başka bir bu alanda uzman psikyatriste gitsin çünkü önemli. Ayrıca herhangi bir nedenden ötürü insan akli melekelerini tam kullanamıyorsa dinende bir dereceye kadar vebali yoktur. Hepimiz insanız ve herkesin başına gelebilir durum anlayış ve sabır göstermek gerek. Kendisine de suçluluk duygusu, kendini değersiz görme vs duygulardan da özellikle uzaklaştıracak telkinlerde bulunmak gerek. Şeytanın en büyük silahı umutsuzluktur o yüzden hep iyi şeylerden bahsetmek en güzeli olacaktır.

Herkese herseye evet diyor daha cok kötü oldu diyorsaniz. O zaman yatili olarak bir yerde tedavi görmesini saglayin. Baska bir cözüm aklima gelmiyor. InsaAllah tekrar düzelir :44:

Ne yaparsanız yapın, bence mutlaka ilaçla tedavinin yanında bir de terapi almasını sağlayın... Madem ki bu kadar yakın arkadaşınız, ona yapacağınız en faydalı şey bu olur... Ve bu konuyla ilgili kendisi istemezse onunla konuşmayın, konuşursa dinleyin ve kesinlikle yorum yapmayın... Anladığım o ki iyilik edeyim derken daha fazla dibe vuruyor arkadaşınız "yardım çabanızla"...
Sizi de anlıyorum sevdiğiniz bir arkadaşınız ve yardım etmek istiyorsunuz ama ..... olayı dinsel boyuttan çıkarıp onun ruhsal çöküntü içinde olduğunu kabul ederseniz yaklaşımınız da değişecektir...
Kolaylıklar ve ferahlıklar dilerim...

sağol arkadaşım yorumun için..söyle birşey daha var arkadaşım yakınını kaybetiikten sonra içkiye alıştı baktı kötüye gidiyor elini kurana koyup tövbe etti ve ogün bugündür kullanmıyor..kendini dinle dizginliyor..şimdi bu durum içinde yemin etti..bakalım ne kadar duracak..diyorki ben şeytana uyduğumda çok mutluydum şimdi yapayanlız kaldım diyor..bende dedim ya sen gene gez toz arkadaşlarından kopma ama zina işleme bunu yapma dedi..herşeyin farkında aslında..

Back