• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yol yordam bilmemek..

Coconutoil

lucky i like feeling shit, my stamina can take it
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2016
3.335
10.503
208
Merhaba herkese, iyisinizdir umarım.
Derdim öyle büyük değil ama sık sık beni huzursuz eden, nasıl idare edeceğimi bilmediğim bir durum.

Ben iletişimi kuvvetli olan bir aileden geliyorum. Örneğin annemle günde en az 2 defa konuşurum. Abimle de öyle. Kim nerede ne yapıyor, hayatında neler olup bitiyor herkesin haberi olur.

Eşim bunun tam tersi. Anne babasını aramaz sormaz, kardeşiyle yılda 1, bilemedin 2 kez konuşur.

Hem benim ailem, hem de kendi ailesiyle olan iletişimsizliği, dayanışma gerektiren durumlardaki pasifliği ve ilgisizliği beni sinir ediyor. Yol yordam bilmeyen 35 yaşındaki bir adam düşünün. Biri mi öldü, başsağlığı dilenir. Hastalık mı oldu, geçmiş olsun de! Ama yok, her zaman hatırlatmak lazım çocuk gibi. Ben hiç sevmiyorum bu durumu, sanki zorluyormuşum gibi oluyor.

Konunun aslı da şu, bugün zaten çok uzun zamandır bitkisel hayatta olan anneannemi kaybettim. Nur içinde yatsın benim güzelim. Eşimin kendi anne babasına haber vermesi, onların da annemi aramaları gerekir. Annem bunu bekleyecek tipte bir kadın. Yani herkes bekler herhalde ama annem 10 katı bekler. Aranmadığı her saat kafasında bu konunun yer edeceğine eminim.

Bu tip konularda kendi ailem ve eşimin arasında köprü vazifesi görmekten bıktım :KK43: Zaten moralim bozuk, üstüne bir de bunu düşünmek zorunda kalıyorum. Bazen umursamayayım diyorum, bazen kavga edesim geliyor. Siz bu durumu nasıl idare ediyorsunuz? Objektif bakış açısı lazım bana :KK43:

Sevgiler..

Eğer aranız iyiyse belki eşinizin yerine kayınvalide ve kayınpederinizle siz konuşsanız, anneannenizin vefatını bildirseniz onu aradan çıkarmış topu ailesine atmış olursunuz. Onun kendi ailesiyle iletişimsizliği sizi etkilediği noktada müdahil olun bence, onun dışında ilgilenmeyin ailesi de alışmıştır zaten. Bu arada başınız sağ olsun.

Evet bazı insanlar hatta evliliklerde aileler bu konularda daha pasif...
size düşen sürekli eşinizi uyarmak , törpülemek yavaş yavaş öğrenecektir.Bu durumda iki aileyi idare etmek size düşüyor gibi görünüyor , eşiniz anlayışlı bir tipse uyarılardan sonra size hak verecektir diye düşünüyorum.
8 yıllık evliliğimde aynı durumda olmakla birlikte son 2-3 yıldır biraz daha odundan insana dönen bir pinokyoyla evliyim :)

Başınız sağolsun

Eşiniz böyle durumlarda ailesini arayıp haber etmiyorsa siz arayabilirsiniz

basiniz sagolsun , mekani cennet olsun
bence takilmayin bu mevzuya , bende esime hatirlatirim hep
o ben soylemesem de arar ama zamanlamasini yapamiyor , benim ailem erkrn saatlerde bekler bende onlarin huyunu bildigim icin bu tarz konularda sabah hatirlatirim hatta arayana kadar surekli hatirlatirim
insanlari oldugu gibi kabul edin :) sizin hassasiyetinizin herkeste olmasini beklemeyin , sizin icin 9nemli bir mevzuysa hatirlatacaksiniz baska yolu yok bunun

başın sağolsun.

ama anlamsız bu tavrın. sen eşine söyliycen o kendi ailesine vs. ne gerek var bunlara. sen ara söyle. olmuyo mu?

bana göre her gün iki kere anne ile konuşmak da normal değil. kocan için de normal olmasa ve sana annenle her gün konuşma dese ne hissederdin? aynı hesap. adamı zorlamayı bırak.

Eğer aranız iyiyse belki eşinizin yerine kayınvalide ve kayınpederinizle siz konuşsanız, anneannenizin vefatını bildirseniz onu aradan çıkarmış topu ailesine atmış olursunuz. Onun kendi ailesiyle iletişimsizliği sizi etkilediği noktada müdahil olun bence, onun dışında ilgilenmeyin ailesi de alışmıştır zaten. Bu arada başınız sağ olsun.
Onun ailesiyle olan konularda bazen uyarma gereği hissediyorum ama genelde ses etmiyorum, kendi aralarındaki ilişki beni ilgilendirmez. Şu anda onları aramak istemiyorum, aramız iyi aslında ama bu tip konularla ilgili kırgınlıklarım var. Aramam o yüzden.

Yorum için teşekkür ederim.

başın sağolsun.

ama anlamsız bu tavrın. sen eşine söyliycen o kendi ailesine vs. ne gerek var bunlara. sen ara söyle. olmuyo mu?

bana göre her gün iki kere anne ile konuşmak da normal değil. kocan için de normal olmasa ve sana annenle her gün konuşma dese ne hissederdin? aynı hesap. adamı zorlamayı bırak.
Annemsiz olmaz :) Babam hayatta değil annem yalnız, aramadan yapamam.

neyse ki bu konuda eşimle çok uyumluyuz. daha bir kere o bana ben ona dememişizdir annemi ara babamı ara şunu bunu ara vs. ararsa arar aramazsa aramaz , küsen küssün banane. annem arada laf sokardı eşin de bir kere aramıyor vs diye aramasın ne işin var onla , ben ona seni aratayım zorla da o da bana anasını mı aratsın derdim. şimdi kendi ailemle de görüşmüyorum zaten.

hele insanlar böyle acı zamanlarında o aradı bu aramadı derdine düşüyor ya inanın çok çok acaip geliyor bana. üzüntüsünü yaşasın, kimler aramışın çetelesinin tutulacağı zaman mı bu?

basiniz sagolsun , mekani cennet olsun
bence takilmayin bu mevzuya , bende esime hatirlatirim hep
o ben soylemesem de arar ama zamanlamasini yapamiyor , benim ailem erkrn saatlerde bekler bende onlarin huyunu bildigim icin bu tarz konularda sabah hatirlatirim hatta arayana kadar surekli hatirlatirim
insanlari oldugu gibi kabul edin :) sizin hassasiyetinizin herkeste olmasini beklemeyin , sizin icin 9nemli bir mevzuysa hatirlatacaksiniz baska yolu yok bunun
Benim gibiler varmış demek. En hoşlanmadığım şey bir insana direktif vermek ama bazen mecbur kalıyorum işte.

Hep şöyle düşünüyorum. Beni bağlayan şey benim davranışlarım. Ben gerekli olduğunu düşündüğüm her şeyi yapıyorum ve içim rahat. Ama evliliklerde maalesef eşin davranışı da seni bağlıyor bi noktada. Seni temsil ediyor gibi saçma bi durum ortaya çıkıyor. Onu sevmiyorum ben işte. Yoksa bana ne koca adam, ben kontrol edemem ki. Hele baskı falan hayatta yapamam. Ama rahatsız ediyor işte :(

Derdim öyle büyük değil ama sık sık beni huzursuz eden, nasıl idare edeceğimi bilmediğim bir durum.

Ben iletişimi kuvvetli olan bir aileden geliyorum. Örneğin annemle günde en az 2 defa konuşurum. Abimle de öyle. Kim nerede ne yapıyor, hayatında neler olup bitiyor herkesin haberi olur.

Eşim bunun tam tersi. Anne babasını aramaz sormaz, kardeşiyle yılda 1, bilemedin 2 kez konuşur.

Hem benim ailem, hem de kendi ailesiyle olan iletişimsizliği, dayanışma gerektiren durumlardaki pasifliği ve ilgisizliği beni sinir ediyor. Yol yordam bilmeyen 35 yaşındaki bir adam düşünün. Biri mi öldü, başsağlığı dilenir. Hastalık mı oldu, geçmiş olsun de! Ama yok, her zaman hatırlatmak lazım çocuk gibi. Ben hiç sevmiyorum bu durumu, sanki zorluyormuşum gibi oluyor.

Konunun aslı da şu, bugün zaten çok uzun zamandır bitkisel hayatta olan anneannemi kaybettim. Nur içinde yatsın benim güzelim. Eşimin kendi anne babasına haber vermesi, onların da annemi aramaları gerekir. Annem bunu bekleyecek tipte bir kadın. Yani herkes bekler herhalde ama annem 10 katı bekler. Aranmadığı her saat kafasında bu konunun yer edeceğine eminim.

Bu tip konularda kendi ailem ve eşimin arasında köprü vazifesi görmekten bıktım :KK43: Zaten moralim bozuk, üstüne bir de bunu düşünmek zorunda kalıyorum. Bazen umursamayayım diyorum, bazen kavga edesim geliyor. Siz bu durumu nasıl idare ediyorsunuz? Objektif bakış açısı lazım bana :KK43:

Sevgiler..
Başınız sağolsun eşiniz bunu bilerek yapmadığı için ben olsam sinirlenmezdim adam ailesinde görmemiş sonuçta kendinin de düşüneceği yok madem böyle köprü olmaya devam edeceksiniz gibi

neyse ki bu konuda eşimle çok uyumluyuz. daha bir kere o bana ben ona dememişizdir annemi ara babamı ara şunu bunu ara vs. ararsa arar aramazsa aramaz , küsen küssün banane. annem arada laf sokardı eşin de bir kere aramıyor vs diye aramasın ne işin var onla , ben ona seni aratayım zorla da o da bana anasını mı aratsın derdim. şimdi kendi ailemle de görüşmüyorum zaten.

hele insanlar böyle acı zamanlarında o aradı bu aramadı derdine düşüyor ya inanın çok çok acaip geliyor bana. üzüntüsünü yaşasın, kimler aramışın çetelesinin tutulacağı zaman mı bu?
Aslında aynen senin gibi düşünüyorum. Tek farkla, annem “kocan aramıyor” dediği vakit yüzüne gülüp geçsem de içten içe sinir basıyor galiba. Kendime itiraf edemediğim bi durum var sanırım bu tip şeylere ben de önem veriyorum ama vermek istemiyorum o nasıl olacak? :)

Öncelikle basın Sağolsun :(
Eşin demek ki insan ilişkileri iyi değil Annanem öldü dediğinde bas sağlığı dilemeyi akıl edemiyorsa ya öğrenene kadar hatırlar ya da eşin adına sen ailene dile

Altına imzami atabilir miyim :)

hele insanlar böyle acı zamanlarında o aradı bu aramadı derdine düşüyor ya inanın çok çok acaip geliyor bana. üzüntüsünü yaşasın, kimler aramışın çetelesinin tutulacağı zaman mı bu?[/QUOTEmesaj tekrarı

Sevgiler..

bence beklentilerinizde haklı, eşinize kızmakta haksızsınız
adam ailesinde böyle bir yapı görmemiş, yaşamamış
mutlaka herkesin kendi kişiliği var ama bazen aileden geleni de alıyoruz
kendi kardeşiyle senede 1-2 kez görüşen biri, sizin ailenizle hiç görüşmeyebilir, bu çok doğal

bir de herkesin neyi ne kadar yansıttığı da önemli
duygular karşılıklı
ben kendi teyzemi, eşimin teyzesini aradığım kadar aramam mesela
teyzemle yılda 2-3 eşimin teyzesiyle her hafta konuşurum

ayrıca
aile ilişkileriniz bu kadar kuvvetli ise, eşinizin huyunu anlatın ailenize
böyle böyle eşim deyin
ailesine haber bile vermez deyin
aileniz de eşinizle ilgili beklentiye girmesin

bi de şu var. yani benim annem vefat etse kim aradı kim aramadı derdine düşmem, beklentiye de girmem. bana o da saçma geliyor.
Karakter meselesi. Konuyu saptırmak olmasın ama annem oğlak burcu :) Mantık her daim ön planda ve çıkar gözetir. Annem sonuçta ne yapayım bu haliyle kabul ettim.

Back
X