Yok mu bana bir çare?...

BirGunesDoguyor

İnsan nedir, şimdi bildim...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2015
1.804
2.448
133
İyi aksamlar bayanlar. 4 yıllık evliyim, aralarda boşluk olsa da yaklaşık 3 yıldır bebek istiyoruz. Geçen yıl doktora gittim bu sebeple. Eşime ve bana yapılan testler normal çıktı. Hsg çekildim onda da sorun çıkmadı. Dr klomen verdi. 2 ay kullandım ve yumurtalık takibi de yaptı. Sonuç alamayınca 3. ay klomen ve çatlatma iğnesi verdi. Yine sonuç alamadık. Dr her şey normal ama olmayınca olmuyor bazen dedi. İstersen evde birkaç ay daha klomen kullan, olmazsa gel aşılama yapalım dedi. Ancak psikolojik olarak fok yipranmistim, çünkü dr cok olumlu konuşuyordu, hemen olacak sanmıştım. İlacı kullanmadım, aşılama yöntemine de başvurmadim , araştırma yaptım ve asilamanin tutma olasılığının çok yüksek olmadığını gördüm. Bir hüsranı daha kaldiramazdim. Unutmaya, kafaya takmamaya çalışıyorum, olmuyor.. Her ay umitlenip , her şeyi bir belirti sanıp sonra hüsrana uğramaktan yoruldum. Dua etmekten başka elimden bir şey gelmiyor...
Ne demek yapmalıyım sizce, yardım edin bi akıl verin nolur..........

Eşimin yüzüne baktım mı içim doluyor, ağlayacak gibi oluyorum. Sanki benim suçummuş gibi.. Onu sevindirmek mutlu etmek istiyorum. İçinde fırtınalar kopuyor.. Kimseye derdimi anlatamıyorum... Bu da psikolojimi iyice yoruyor. Allah vermiyorsa bir bildiği vardır, zamanı gelmemiştir diyorum, tevekkul edip kendimi avutmaya çalışıyorum. Ama olmuyor. İçimdeki acı geçmiyor. Çevremdeki insanlar toparlanmama izin vermiyor... Çaresizim allahim yardım et bana

bir uzaktan arkadaşım vardı yani meraba meraba. çocukları bayadır olmuyordu. aşılama yaptılar ve çocukları oldu.

İyi aksamlar bayanlar. 4 yıllık evliyim, aralarda boşluk olsa da yaklaşık 3 yıldır bebek istiyoruz. Geçen yıl doktora gittim bu sebeple. Eşime ve bana yapılan testler normal çıktı. Hsg çekildim onda da sorun çıkmadı. Dr klomen verdi. 2 ay kullandım ve yumurtalık takibi de yaptı. Sonuç alamayınca 3. ay klomen ve çatlatma iğnesi verdi. Yine sonuç alamadık. Dr her şey normal ama olmayınca olmuyor bazen dedi. İstersen evde birkaç ay daha klomen kullan, olmazsa gel aşılama yapalım dedi. Ancak psikolojik olarak fok yipranmistim, çünkü dr cok olumlu konuşuyordu, hemen olacak sanmıştım. İlacı kullanmadım, aşılama yöntemine de başvurmadim , araştırma yaptım ve asilamanin tutma olasılığının çok yüksek olmadığını gördüm. Bir hüsranı daha kaldiramazdim. Unutmaya, kafaya takmamaya çalışıyorum, olmuyor.. Her ay umitlenip , her şeyi bir belirti sanıp sonra hüsrana uğramaktan yoruldum. Dua etmekten başka elimden bir şey gelmiyor...
Ne demek yapmalıyım sizce, yardım edin bi akıl verin nolur..........
Cok stres yapiyorsaniz belki ondandir asilama orani dusuk demissiniz peki tup bebek yapilamiyor mu

Cok stres yapiyorsaniz belki ondandir asilama orani dusuk demissiniz peki tup bebek yapilamiyor mu
Kafaya takmamaya çalışıyorum kendimi oyalamak için türlü türlü işlere kalkışıyorum ama olmuyor, çıkmıyor aklımdan. Allah şükür her şeyimiz var bir tek bebegimiz eksik, belki de o yüzden çıkmıyor aklımdan. Kendimi üç ay sonra dr a gidicem tedavi için ne gerekiyorsa yaptiricam diye stresten uzaklaştırmaya çalışıyorum. Ama yine de adet tarihi yaklaştıkça bir umut geliyor içime. Belki bu ay olmuştur, belki, belki, belki.. Ama o ay hiç gelmiyor. Eşim strese girmesin diye bu dusuncemi onunla paylaştım. Havalar az isinsin dr a gidicem o zamana kadar dusunmeyelim dedim ama eminim onun da aklından çıkmıyor. Ve bunu düşünmek de beni iyice yoruyor. Geçen avm ye gittik her yerde bebeklere ait dükkanlar... Ben kafamı çeviriyorum gormezden gelmeye çalışıyorum, eşim ic çekiyor ve soruyor aşkım biz ne zaman gelicez bu mağazalara diye... Gel de acı çekme..

Sağlık sorunu olmayan bir çiftin bir ay içerisinde gebelik elde etme şansı % 20 imiş. Aşılamada ise bu oran % 20-25 yani çok değişen bir şey yok. Yine umutlanip da yere cakilmaktan korkuyorum.. Bu yüzden aşılamadan cekiniyorum

Benim gibi başka insanlar da var, tek değilim.. Sevineyim mi uzuleyim mi bilemedim... Rabbim hepimizin yardımcısı olsun... Kimsenin kucağını boş bırakmasın...

herseyde bir hayır oldugunu düşünüyorum ben,
ve gercekten de stres de cok etki ediyor. sırf bu yuzden ben de işten bile çıkabilirim.
haytaımızda bir cok sey etken bazı seylere.
dikkat etmek lazım.
ama sen asla umudunu kaybetme.

Back