Yogurt

Ben yogurt mayaladigim her seferinde yogurdum tatli oluyor en son dun saat 11:00 da mayaladim firina koydum. Firini vir sure 75 derecede calistirdim sonra kapattim. Bugun saat 1 de aldim dolaba koydum. Az once tadina bakayim dedim yine bal gibi tatli. Hic eksilik yok. Esim de eksi yogurt seviyor. Ben bu yogurdu neden eksitemiyorum. 47 derecede mayaladim
Agzını kapalı tutun hava çıkışı olmıcak şekilde benim oglumda tatlı seviyo agzini acık tutuyorum annem kapatıyo onunkide ekşı oluyo

Herkesin tarzı farklı galiba .
Eskiden eski usul yapardım ama artık yapınca fırında yapıyorum böyle çok daha güzel tutuyor . Fırını önceden az biraz ısıtıyorum , mayayı süte ekleyip hiç karıştırmadan , sallamamaya çalışarak fırının içine koyuyorum . Ağzı açık şekilde kalıyor , geceden yaptıysam sabah dolaba alıyorum . Gündüz yaptıysam akşam buzdolabına . Gece yapılanlar daha güzel olur genelde .

Eskiden yaptığıma nazaran böylesi çok daha kolay ve zahmetsiz .

Yoğurt yapan kadınlarımıza bir sorum olacak.

Gerçekten sağlıklı buluyor musunuz? Annem de takmış durumda ev yoğurduna cidden sağlıklı mı yani bu meret?

Yıllarca ekşi yoğurt yapmaya çalıştım. Yaşadığım ülkede yoğurt yok. Türkiyeden ekşi yoğurt getirdim olmadı,24 saatten fazla beklettim olmadı,çok sardım olmadı,mayasını çok koydum olmadı . En sonunda işi çözdüm. Meğer sıcak mayalamak gerekiyormuş. Sütün içine küçük parmağımı sokuyorum bayaa bayaa yanıyor parmağım ve sütü mayalayıp iyice sarıyorum. Ve artık kavanoda mayalaıyorum. Hem pratik hem güzel yoğurt oluyor. Tavsiye ederim

bak birde fırın yerine üzerine örtü örterek dene yani normalden biraz sıcak olsun sütün mayalayıp üzerine kapat 2 saat tutarım ben ekşi olmasın diye sen 3 saat tut ve kaldır yoğurdu birde böyle dene

Yoğurt yapan kadınlarımıza bir sorum olacak.

Gerçekten sağlıklı buluyor musunuz? Annem de takmış durumda ev yoğurduna cidden sağlıklı mı yani bu meret?
marketten aldığın sütten daha sağlıklı pastorize yapılmış sütü nasıl o hale getirdiklerini ne türlü ilaçlarla mayalayıp soguttuklarını iyi biliyormusın göz görmeyince gönül katlanır ama

Ben yogurt mayaladigim her seferinde yogurdum tatli oluyor en son dun saat 11:00 da mayaladim firina koydum. Firini vir sure 75 derecede calistirdim sonra kapattim. Bugun saat 1 de aldim dolaba koydum. Az once tadina bakayim dedim yine bal gibi tatli. Hic eksilik yok. Esim de eksi yogurt seviyor. Ben bu yogurdu neden eksitemiyorum. 47 derecede mayaladim
Ev de maya kalmayınca;
1 yemek kaşığı yoğurda bir tutam tuz ve 1 çay kaşığı toz şekere ilaveten 2-3 damla da limon suyu damlatıyoruz

Back
X