Yogurt

Hehe Bibi vallahi hiç anlamam.

Ben biraz hijyen takıntılısı olduğum için şişeye, getiriliş şekline falan baktım.

Meğer lor peyniri ekşimiş sütle oluyormuş :KK70:

Siz bayağı anlıyorsunuz galiba bu işlerden. Ellerinize sağlık :):):):)
Benimde biraz takıntım var hijyen konusunda ama kaynadığındam içim rahat bide ben pastörize sütü severek içemiyorum ama dışarda satılanlara hastayım sıcak ve şekerli :kk77: ve hayatımda şekerli içtigim tek şey :70:

Benimde biraz takıntım var hijyen konusunda ama kaynadığındam içim rahat bide ben pastörize sütü severek içemiyorum ama dışarda satılanlara hastayım sıcak ve şekerli :kk77: ve hayatımda şekerli içtigim tek şey :KK70:
Evet biliyorum takıntılı olduğunuzu ve bununla ilgili size bir şey sormak istiyorum Bibi :)

Ben yogurt mayaladigim her seferinde yogurdum tatli oluyor en son dun saat 11:00 da mayaladim firina koydum. Firini vir sure 75 derecede calistirdim sonra kapattim. Bugun saat 1 de aldim dolaba koydum. Az once tadina bakayim dedim yine bal gibi tatli. Hic eksilik yok. Esim de eksi yogurt seviyor. Ben bu yogurdu neden eksitemiyorum. 47 derecede mayaladim
Süt daha sıcakken mayalamayı deneyin o zaman ekşi olur diye biliyorum

Mayalarken süt tabi biraz sıcak olacak bunu bilmeyen yoktur heralde soğuk mayalayan mı var :KK64:

Mayandandir o eksi yogurt bulman lazim yoksa sendekini ekşit onu kullan sonrakinde ve firini isitma. Kolay gelsin.

3 saat mi :110: annem mayalıyor geceden sabah acıp dolaba koyuyor hiç dokunmadan akşama sofraya koyuyor ancak mayalandığında ılık oluyor zaten bide sariyoruz onu üstü kapali oluyor yani doğal olarak :KK66:
Evet 3 saatte ama firinda yapmiyorum disarida ustunu orterek.

Eksi yogurt mideni agritmiyor mu.

Back
X