• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yoğurt yapimi yardimm??

• Konu Sahibi Konu Sahibi ERVUS
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ERVUS

CANIM OĞLUM İYİKİ DOĞDUN
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2007
809
13
318
İstanbul
ARKADAŞLAR 2 GÜNDÜR OĞLUMA YOĞURT YAPMAYA ÇALIŞIYORUM AMA OLMUYO
NASIL TUTURUCAM YARDIM NOLURcokacimcoook:uhm:

1 çay bardağı sütü ılıtıyorsun...içine 1 çay kaşığı yoğurt ekleyip ağzını iyice kapatıp sıcak tutacak bi şeyler sarıyorsun..
örneğin ben mutfakta kullanılan minik 3 adet havluya sarıyorum..akşam yatarken mayala sabah kalkınca açıyorsun..tadıda çok lezzetli oluyor..
afiyet olsun...

canım sütü iyice ısıtıp mayalayacağın kapta ılıt ki kabını da ısıtsın ve geç soğusun ben dün öyle yaptım ve tuttu.

şimdi yine yaptim dediğin gibi bakalim inşallah olur canim

Sutun isisi onemli serce parmaginin biraz yakacak ama parmak o sicakliga dayanacak.boylede bi durum var yani.bende yaptim aksam biraz sulu olmus ama tadi fena degil.

bence az az yapacana biraz yap bittikce tekrar yaparsin mesela
bir litre sütü isit sonra serce parmagini yakmayacak sekilde sogumaya birak ve
cay bardagina bir tatli kasigi yogurdu koy ve az sütle sulandir sonra ilimis sütün icine kat
ve biseye sararak sabaha kadar birak
sonra ben ya bir temiz tülbent yada mutfak kagidi koyorum valla cok güzel oluyor

yoğurt fazla sıcakta kalınca da cılk oluyor
ben tam 4-4.5 saat mayalanmaya bırakıyorum daha iyi oluyor
ama unutup ta fazla kalınca o yoğurdum biraz cıvık oluyor

ben devam mamasıyla yapıyorum ama çok cıvık oluyor
sizin bebekler büyük heralde
1 yaşa kadar inek sütü verilmiyor yaaa

yok canım bebişler büyük değil yani benimki değil en azından. ama ben de sütle yapıyorum yoğurdu. süt mayalanınca yoğurt haline geldiğinden süt özelliğini kaybediyormuş yani verilebilir. ben de araştırmıştım internetten ama doktora falan sormadım onu da belirteyim. sen de verebilrisin bence bende mama konusuna takığım hiç vermiyorum sanırım vermicem de.

arkadaslar ben yogurdu hazır alıyorum baybmıx dıye sutas ın bebek yogurdu var saglık ocagındakı hemsıremız kendın mayala dedı ama bıraz hazıra kacıyorum yoğurt konusunda cunku ıyı mayalayamıyorum arkadas bebegıne buyumıx fılanda verıyomus ne kadar dogru yapıyoruz..... :uhm:fıkrı olan arkadaslar cevaplarınızı beklıyorum

ben size bir tarif vereyim super oluyor. kalip gibi duruyor yogur. insan bozmaya kiyamiyor.

hazir sut veya iste baska tur sut yarim yagli tam yagli vs vs farketmez kaynatin. kucuk parmak sokun yanmadiysa onu yogur yapacaginiz kaba bosaltin. icine 2-3 kasik maya, 1 tatli kasigi seker, asidik seviyorsaniz 1-2 damla limon sikin- ben limonsuz yapiyorum. guzelce cirpip agzini kapatin. sabaha kadar ustu sarili beklesin. sabah cikartin. dolapta da bir gun veya 5-6 saat beklesin.

yeme de yaninda yat.

o icine katilan seker kalip gibi yapiyor ve tadi hiisedilmiyor. iyice cirpmayi unutmayin ve agzini kapadiktan sonra yer degistirmeyin. cirpismasin yani yogurt.

ben size bir tarif vereyim super oluyor. kalip gibi duruyor yogur. insan bozmaya kiyamiyor.

hazir sut veya iste baska tur sut yarim yagli tam yagli vs vs farketmez kaynatin. kucuk parmak sokun yanmadiysa onu yogur yapacaginiz kaba bosaltin. icine 2-3 kasik maya, 1 tatli kasigi seker, asidik seviyorsaniz 1-2 damla limon sikin- ben limonsuz yapiyorum. guzelce cirpip agzini kapatin. sabaha kadar ustu sarili beklesin. sabah cikartin. dolapta da bir gun veya 5-6 saat beklesin.

yeme de yaninda yat.

o icine katilan seker kalip gibi yapiyor ve tadi hiisedilmiyor. iyice cirpmayi unutmayin ve agzini kapadiktan sonra yer degistirmeyin. cirpismasin yani yogurt.

bebeklere şeker verilmemeli diye biliyorum ben ama....

evet ya o şekere ben de takıldım, şekersiz olsun da kalıp gibi durmasın önemli değil bence

kzılar sağolun tarifler için
dün yaptığım yoğurt tadı güzel ama biraz cıvık yapa yapa alışcaz heralde
canım bize doktorumuz yoğurt yedirin dedi mamayla yapmayın dedi
doktor zararlı olsa söylemez heralde

kızlar sabaha kadar sarıp sarmaladıgınızda eksı olmaz mı o yogurt ya?ben 3 saat bekletıyorum.ısısı serce parmagımı cok az yakacak sekılde ayarlıyorum,bır tatlı kasıgı maya,bırde paket sutle yaptıgınızda nıye kaynatıyorsunuz,vıtamın falan kalmaz oyle,ısıtılması yeterlı.uzerıne suzgu koyup,onun ustundende ortuyorum,çok guzel tutuyor.çok sıcak olursa yada cok ortulup bekletılırse eksı ve sulu olur.

mayadan kastınız yoğurt değil mi neden maya yazıyorsunuz ki anlamadım bende tutturamıyorum cıvık oluyor bazende hala süt tadı oluyor dediklerinizi aynen yapıyorum bu kez biraz daha sıcak mı denesem sütü kaç gündür yoğurt yediremiyorum valla deli oldum

aynen,ben de tutturamıyorum kaç gundur,kendime nazar ettim.pınarın hazır yoğurdu vardı ondan verdm dun ,katkısız,yuzde yuz doğal yazıyor ama...salatalık rendeledm cam rendede birazcık karıştırdım,azıcık da bebe ekmeği.

aynen,ben de tutturamıyorum kaç gundur,kendime nazar ettim.pınarın hazır yoğurdu vardı ondan verdm dun ,katkısız,yuzde yuz doğal yazıyor ama...salatalık rendeledm cam rendede birazcık karıştırdım,azıcık da bebe ekmeği.

sütü kaynatıp ılımaya bırakıyorsun serçe parmağını içine sokunca parmağın yanmayacak ama sıcak olacak yani parmağını içine sokunca tutabileceksin içinde o sıcaklıkta iken 1 litre süte 1 çay kaşığı maya yeterli ama bardakta mayalıyorsan yarım çay kaşığı yeterli fazla maya koyarsan ekşi olur.süt fazla sıcak olursa yada fazla bekletirsen sıcak olur. mayayı biraz sütle sulandırıp sütü karıştırarak içine ekliyorsun ağzını kapatıp bir kalın örtüye sarıp 5 saat bekletiyorsun taş gibi ve çok tatlı oluyor. birde mamayı koyduktan sonra kap sallanırsa cıvık olur. süt soğuksa yada sıkı örtülmemeişse tutmaz yada cıvık olur.

son bir şey sütü bir kapta ısıstıp başka kapta mayalayacaksan süt hemen soğuduğu için tutmaz ya diğer kabı ısıst yada sütü fazla ısıst o kaba dökki kapda ısısnsın.
inşallah tuttar bebişin afiyetle yer

Back