• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi yogurt yapimi yardim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Beril666

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2012
31
0
36
Ankara
Bebegime bu ay doktorumuz gunluk yogurt yapip vermeye baslamami soyledi. Ancak ataturt orman ciftliginin gunluk sutuyle yaptigim yogurt cok civik oldu. Nasil yapicam bilwmiyorum yogurdun mayasida koy yogurdundandi ama yinede cicik oldu. Siz nasil yapiyorsunuz
yardimci olursaniz sevinirim

merhaba
benım de 2 kızım var arada sırada yapıyorum mayayı bıraz fazla koyabılırsınız yada hazır yogurt mayası kullanın ılk sefer sonra aynı yogurdun mayasıyla devam edın
cam kap ta ustunu kapatıp dışını sarın bez ile fırın da yogurt ayarına koyun ben aksam 12 de koyup sabaha kadar bekletiyordum herhalde aslı 5-6 saattır ordan alıp buzdolabına koyuyorum dolapta bır kac saat sonra sulanınca suyunu kagıt havlu ıle alıyorumustune kapagını kapatıp kullanıyorum bırde böyle deneyin kolay gelsin

daha dün kasım 2011 anneleri topiğinde yoğurt tarifi vermiştim, arkadaşlar beğendiler tarifi burayada kopyalıyorum.''ben kızım doğdu doğalı yani 9 senedir yoğurdumuzu ve kefirimizi kendim mayalıyorum kendi mayamı kullanarak, tarif şu: evde ne kadar küçük kavanoz varsa alıyorum yanıma, kavanozda yapıyorum daha iyi oluyor açan kişi bitiriyor azar azar daha tatlı oluyor diye. süt olarak günlük süt alıyorum AOÇ falan farketmez, biraz ılık olacak şekilde ısıtıyorum (mikro dalga yada ocakta) ılık dediysem çok ılıkta değil, annelerin serçe parmak yöntemi işe yarayabilir. sonra mayayı bir kaseye koyuyorum biraz çırpıyorum birazda sütten ekliyorum yine çırpıyorum, sonra kasedekileri süte yavaş yavaş yedirip bir güzel karıştırıyorum. sonra kavanozlara döküyorum ağızlarını sıkıca kapatıyorum. kavanozları temizce bir poşet içine dizip, havasını alıp bir güzel poşeti bağlıyorum (bildiğiniz temiz market poşetinin içine) mutfak masasının üzerinde sabaha kadar bu şekilde bekliyor, sabah dolaba koyuyorum. yazın 4 saat bekletmek yeterli oluyor, kışın daha uzun, çok lezzetli oluyor. kızım bebekken küçük hip kavanozlarını atmazdım onlara mayalardım hergün, bir öğünde yerdi. 6. aydan sonra oğlana da yapıcam inşallah'' :16:

siz bebek için yapacağınız için küçük bir kavanoza yaparsınız. Bir litre süte 2-3 kaşık maya yeterli oluyor. Birde sütün sıcaklığı önemli ne aşırı sıcak olacak ne de çok ılık, serçe parmağınızı soktuğunuzda yanmayacak, ama çok ılıkta hissetmeyeceksiniz. bebek için ayrı hergün yaparım diyorsanız küçük 150-200 ml lik bir kavanoza bir yada iki tatlı kaşığı yeterli olacaktır. Umarım yardımcı olabilmişimdir, bebeğinize şimdiden afiyet olsun

Cok tesekkur ederim herkese. Bugun verdigiz tarife gore mayaliyim. Tutmazsa bandw yogurt makinesi alicam artik. Size ve bebeklerinize cok opuyorum

Ben hayatımda ilk defa yoğurt yaptım ve de çok güzel tuttu.Bence yoğurt makinesine falan gerek yok.Belki daha prtaiktir tabi bilemiyorum.Sütü tencerede ılıştırıp bir bardağın içinde de bir kaşık yoğurdu ılıştırdığım sütle azıcık sulandırıp yavaş yavaş tencereye geri döktüm.Yoğrudu yapacağım kaba boşaltıp hepsini bir havluya sarıp sabaha kadar beklettim.Sabah da dolaba koydum.Kıvamı da gayet güzel oldu.Ama oğlum tadını sevmedi :)) Bir daha da yapmadım zaten.Doktor da boşuna uğraşma zaten yaptığın pastörize süt ve yoğurt gerek yok dedi.Eğer taze sağılmış süt bulursan o zaman işe yarar yoksa boşuna dedi.Bence de öyle.Ben de organik yoğurt alıyorum.Buralarda taze sağılmış süt bulma şansım yok maalesef.

makinede olsa mayalama işlemine kadar aynı şeyi yapıyoruz zaten..ısısını sabit tutma işini -sarıp sarmalama işini- makine yapıyor :) uygun sarıp sarmalarsanız makinenin bi pratikligi yok..a tabi bide tuttu tuttmadı stresi ama ekşi ama tatlı kesin bi yogurt çıkıyo :)

Bende tefal'in yoğrut makinasını aldım. Hem kızıma hemde bize tazecik yoğurt oluyor. Süzme şansınızda var :) Oldukça memnunuz. :)):3:

bende bir tarif vereyim; açık aldığınız sütü yaklaşık 10 dk. kadar sürekli karıştırarak ( tahta kaşıkla) kaynatın. elinizi yakmayacak sıcaklığa gelinceye kadar sürekli karıştırarak soğutun yaklaşık 1 kilo süte 2-3 yemek kaşığı yoğurt yetiyor. bir kasede maya olarak kullanacağınız yoğurda süt katarak iyice çırpın ( hazır yoğurtlar kullanıldığında yoğurt daha tatlı oluyor) bu karışımı sütünüzün içine katın. ve kapağını hafif aralık kalacak şekilde kapatın. ılık olan bir yere koyun ve bir gece sarsmadan dinlendirin. ertesi sabah yoğurdunuzu buz dolabına kaldırın 5-6 saaat kadarda buzdolabında dinlensin. afiyet olsun....

Back