Bebek Beslenmesi yogurt mayası

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nickminkenari

sıkı sıkı tutun
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2008
1.397
21
158
İstanbul
arkadaşlar haftasonu markette sütaşın bebek yogurdunu tanıtım amaçlı verdiler eve geldim yarısını kızıma yedirdim yarısınıda maya olarak kullandım süper oldu ne katı ne sulu aynen hazırı gibi tadıda deniyin mutlaka süper oluyo.kendimizede o yogurttan mayalıycam

neden doğalı değilde katkı maddesi olan şeyleri kullanıyorsunuzki eşim sütaşta çalışıyor
içindeki katkı maddelerini bir bilseniz....

doğal yoğurdu nerden bulucaz.. neyle mayalıcaz...
yani sen evde yaptığın yoğurdu neyle mayalıyosun...

haftalık süt alıyorum sürekli onunla yoğurt yapıyorum mayasıda ondan
satın yoğurtla mayalamıyorum yeri geldiğinde satın yoğurtta aldığım oluyor
ama çocuklara gelince hiç birimiz istemeyiz kötü şey yemelerini değilmi

anlamadım tam isim verir misin canım... yani markası falan var mı maya yaptığın yoğurdun...
ben pek bilmem böle şeyleri o yüzden soruyorum..

ben öyle psikopat bi anneyim bebeğime zararlı şeyler yedirmeye bayılıyoum.
arkadaşım anlatamadıımmı bilmiyorum sonuç itibariyle maya elde etmek amaç her seferinde hazır al mayala demiyorum ben sütaşın bebek yogurdundan elde ettim mayamı yaptığım yoğurttan devam edicem herdefasında hazır almıyacağım.
neden illa muhalefet anlayamıyorum

melesef herkes sizin kadar şanslı değil açık süt bulamıyorum mesela ben ve mecburen marketten aldığım yoğurtla mayalıyorum.

ben devam mamayla yapmaya düsünüyorum ve mayalamak icinde Babymix kullanıcam. Arada dısara cıkınca Babymix alırım. Cok uzunda bunu yapmaya düsünmiyorum normal yogurt vericem. Büyük kızıma hic mayalamadım evde önce Babymix sonra normal yogurt verdim.

Eger eşiniz Sütasda calısıyorsa gercekten cok merak ediyorum normal yogurt ve Babymix gibi yogurtlarda ne katkı maddeler var önermiyorsunuz?

Peki bu yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz? Ben bi türü tutturamadım. Hep sulu homojen bi kıvamı oluyo. Ama yinede bebeğime o yoğurdu veriyorum. Biraz daha deniycem olmazsa artık mecburen hazır alacam ama hiç istemiyorum. Ben günlük bi kahve fincanı süte yarım hatta bir çay kaşığına yakın yoğurdu sütle sulandırıyorum. İyice sarıp 5-6 saat sonra dolaba koyuyorum. Sizce nerde yanlış yapıyorumda bu yoğurt bir türlü tutmuyo?

günlerdie deniyorum deniyorum deniyoruuummmmmm
tutmuyoooooorrrrrr
neden yaa
100cc süte 1 tatlı kaşığı yoğurt mayalıyorum(buarada foça yoğurdu önerdi dr.umuz)
güzelce sarıp peteğin üstünde tüm gece tutuyorum sabah erkenden dolaba koyuyorum ama yok
tutmuyoooo

pınarın en küçük boy organik sütünden aldım be 2 tatlı kaşıgı babymix le mayaladım şimdi o yaptıgım yogurtla devam deiyorum mayalamaya tadı süper oluyo babymixden hiç farkı yok tatlımsı.

işin püf noktası sütün sıcaklıgında süte parmağını soktugunda saymaya başla en fazla 7 ye kadar sayman lazım eger daha fazla sayabiliyosan süt soğuk demektir.

arkadaşlar bende yağmur arkadaşımızın dediği sanırım iyi anlaşılmamış,onun maya dediğide evde yapılmış yoğurttan maya yani.babymixin katkılı olduğunu söylemiş bunu araştırmadım bende kendim mayalıyorum zaten ama katkılı bir yoğurtsa doğal olarak mayaladığınız yoğurdada bu katkı malzeleri geçmiş oluyor demeye çalışmış yağmur.katkılı ise geçmemesine imkan yok.aynı kültürü içeriyor mayalanan yoğurtta.ama etiketine bakarak katkı varmı yokmu araştırabilirsiniz.ben doğal prebiyotikler içerdiği için activia ile mayalıyorum.sade olanıyla tabiiki.ve aynen onun gibi tatlımsı oluyor.küçük mama kavanozlarına mayalıyorum ben yarım kg sütten beş kavanoz oluyor 3-4 gündede yiyyor oğlum.ilk başlarda günlük mayalıyordum sonra iki günlük ve şimdi 3-4 günlük olarak hazırlıyorum.kavanozu ters çevirip sallamama rağmen damla akmıyor yoğurt.pastörize sütten yapıyorum kapağı açık olarak suyunu uçurana kadar ısıtıyorum sütü arada karıştırıyorum havalandırıyorum sütü bunu fabrikasındada böyle yaptıklarını duymuştum.süt sıcakla ılık arasında parmağımı 5 e kadar saydığımda yakıyor halde iken içine tepeleme 1 çorba kaşığı yoğurt ekliyorum ve sıcaksa kaloriferin üstüne 5 saat tutup alıyorum değilsede fırının içine mutlaka kapakları açık olarak koyup 40 derede 1 saat ısıtıp soğuyana kadar orda bırakıp soğuduktan 3-4 saat sonra alıp dolaba koyuyorum.taş gibide tutuyor ve son derecede lezzetli oluyor.yapacakların bebeklerine afiyet şifa olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…