• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi yoğurt konusunu çözemiyorum lütfen yardım :-(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

limonnnnn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2009
2.025
0
116
43
Bursa
merhaba hnmlar.
bebeğim 6,5 aylık iki gündür tam anlamıyla yoğurt vermeye başladım.
kendim tutturamıyorum artık babymix veriyorum.
benimkiler koyu ayran gibi oluyor nedendir anlayamadım.
iki gündür başka bir çcuk oldu benimki kafayı yemek üzereyim.
ilk gün çok güzel yedi.
hepsini bitirdi 100 grmın hiç itiraz etmedi.
ama akşama doğru çok ağladı.
birtürlü sakileşmedi.
başka hiç birşey yemek istemedi. zorla uyuttum çok şaşkınım.
ikinci gün yine verdim çok istekli yemedi yine yedi.
yine aynı saatlerde çok ağladı.
başka birşey yemek istemedi.
gaz mı yaptı acaba kafam çok karıştı.
yoğurt konusunda böyle bir durumla karşılaşan varmı? lütfen yardım?

Yoğurt mayalamak çok kolay benim bi tarifim var aylardır mayalarım çok da güzel olur.İsterseniz verebilirim.
Gaz yapmış olabilir.100 gr çok fazla değimi 2 gündr yiyen bir bebek için.
Sişz aralıklarla vermeye devam edin.

Yoğurt mayalamak çok kolay benim bi tarifim var aylardır mayalarım çok da güzel olur.İsterseniz verebilirim.
Gaz yapmış olabilir.100 gr çok fazla değimi 2 gündr yiyen bir bebek için.
Sişz aralıklarla vermeye devam edin.

tabiki isterim.
100 gr verdim ama daha önceleri bir kaşıkla başladım arttırdım baktım bişey yapmadı öğün olarak vermeye başladım.
ama daha önce verdiklerim kendi mayaladıklarımdı.
koyu ayran gibi.
öğün olarak vermeye başlayınca babymix aldım o mu yaptı acaba iki gündür çok üzüldüm neden böyle oldu diye.
hiç yoğurt yemeyecek mi bu çocuk diye

Ayran gibi olsun sizin mayaladığınız olsun nolur.Ama vermeyin şu hazır gıdalara bebeklerinize.
Sütü kaynatıp soğumaya bırakın,mesela püre kavanozları varya günlük onlardan yeter şimdi size.Kavanozun altına bir polar battaniye serin.ÜZerine kavanozlarınızı koyun.Sütünüz ılındığında yani ne çok soğuk ne çok sıcak olacak.Bir tatlı kaşığı yoğurda o kavanozdaki sütüüzden birazcık accık damlatın açın yoğurdu sonra hoop kavanoza.İyice karıştırın hemen ağzını kapatın.Polarla tekrar üstünü kapayın sonra birde kalın bebek battaniyenizle kapatın.Benim mayalamak için eski bi battaniyem var.Tam 4 saat sonra açın bakın süper kıvamdalar.Bir gece bekletin dolapta ertesi gün yedirin.H,iç şaşmaz benim bu tarifim.Ben büyük borcamlara mayalıyorum şimdi kendimizde yediğimizden.Önceden kavanozlara mayalıyodum.Bizimki azcık dana olduğundan:bbo:
Ama dediğim gibi ona 100 gr şimdi fazladır gaz yapabilir.Yedirmeden de dıarı çıkarınki ılınsın.

Ayran gibi olsun sizin mayaladığınız olsun nolur.Ama vermeyin şu hazır gıdalara bebeklerinize.
Sütü kaynatıp soğumaya bırakın,mesela püre kavanozları varya günlük onlardan yeter şimdi size.Kavanozun altına bir polar battaniye serin.ÜZerine kavanozlarınızı koyun.Sütünüz ılındığında yani ne çok soğuk ne çok sıcak olacak.Bir tatlı kaşığı yoğurda o kavanozdaki sütüüzden birazcık accık damlatın açın yoğurdu sonra hoop kavanoza.İyice karıştırın hemen ağzını kapatın.Polarla tekrar üstünü kapayın sonra birde kalın bebek battaniyenizle kapatın.Benim mayalamak için eski bi battaniyem var.Tam 4 saat sonra açın bakın süper kıvamdalar.Bir gece bekletin dolapta ertesi gün yedirin.H,iç şaşmaz benim bu tarifim.Ben büyük borcamlara mayalıyorum şimdi kendimizde yediğimizden.Önceden kavanozlara mayalıyodum.Bizimki azcık dana olduğundan:bbo:
Ama dediğim gibi ona 100 gr şimdi fazladır gaz yapabilir.Yedirmeden de dıarı çıkarınki ılınsın.

çok teşekkür ederim bunuda deneyeyim. peki pastorize sütten mi mayalıyorsunuz benim başka şansım yok çünkü açık süt alabileceğim bir yer yok çevremde. tekrar teşekkürler yarın deneyeyim ama korkuyorum vermeye artık iki gündür şaşrdım ne yapacağımı çok ağladı kuzum.

Ben açık sütten mayalıyorum ama siz normal günlük sütten mayalayın sek inkiler varya onlardan.Kutu sütü mecbur kalırsanız tercih edin derim.
Cidden tutuyor bu şekilde.
Deneyn baklım azar azar gaz da yapabilir ama dediğim gibi yavruya.

Ben açık sütten mayalıyorum ama siz normal günlük sütten mayalayın sek inkiler varya onlardan.Kutu sütü mecbur kalırsanız tercih edin derim.
Cidden tutuyor bu şekilde.
Deneyn baklım azar azar gaz da yapabilir ama dediğim gibi yavruya.

deneyeceğim çok tşk ederim. benim açık süt alabileceğim yer yok yaşadığı yerde mecbur öyle yapmak zorundayım. yine aynı şey olursa ben yoğurt vermeyim mi ki bu kıza?

babymix sinbiyotik yoğurt olduğu için bağırsaklarını harekete geçirmiştir,ben de kızıma küçükken babymix yediriyordum ama bir gün arayla çünkü iki gün üst üste fazla geliyordu. saruboceq güzel tarif etmiş,ben battaniyeye sararak beceremedim oyüzden arzum yoğurt yapma makinesi kullanıyorum tavsiye ederim.

babymix sinbiyotik yoğurt olduğu için bağırsaklarını harekete geçirmiştir,ben de kızıma küçükken babymix yediriyordum ama bir gün arayla çünkü iki gün üst üste fazla geliyordu. saruboceq güzel tarif etmiş,ben battaniyeye sararak beceremedim oyüzden arzum yoğurt yapma makinesi kullanıyorum tavsiye ederim.

bilmemki canım ilk günde aynı sıkıntıyı yaşadık. ikinci günde.
battaniyeyi deneyeyim
olmadı bende alırım yoğurt yapma makinası yeterki yesin iyi olsun

merhaba hnmlar.
bebeğim 6,5 aylık iki gündür tam anlamıyla yoğurt vermeye başladım.
kendim tutturamıyorum artık babymix veriyorum.
benimkiler koyu ayran gibi oluyor nedendir anlayamadım.
iki gündür başka bir çcuk oldu benimki kafayı yemek üzereyim.
ilk gün çok güzel yedi.
hepsini bitirdi 100 grmın hiç itiraz etmedi.
ama akşama doğru çok ağladı.
birtürlü sakileşmedi.
başka hiç birşey yemek istemedi. zorla uyuttum çok şaşkınım.
ikinci gün yine verdim çok istekli yemedi yine yedi.
yine aynı saatlerde çok ağladı.
başka birşey yemek istemedi.
gaz mı yaptı acaba kafam çok karıştı.
yoğurt konusunda böyle bir durumla karşılaşan varmı? lütfen yardım?

canım eğer hazır süt kullanıyosan kaynatıp ılıtıp öyle mayala.ben ilk başlarda sadece hazır sütü ısıtıp öyle mayalıyodum tutmuyodu.ondan olabilir.zaten şimdide açık sütle mayalıyorum.hem bize hem oğluma.kolay gelsin

canım eğer hazır süt kullanıyosan kaynatıp ılıtıp öyle mayala.ben ilk başlarda sadece hazır sütü ısıtıp öyle mayalıyodum tutmuyodu.ondan olabilir.zaten şimdide açık sütle mayalıyorum.hem bize hem oğluma.kolay gelsin

bende ılıtıp mayalıyorum cnm. hiç kaynatmadım.

babymix verdiğim zaman aynı şikayetler benimkindede oluyor.kendim mayaladığım zaman dokunmuyor

bende vermeyceğim bir süre bugün vermedim ama yine çok mız mızdı. hiç bir şey yemek istemedi yine. yüzü hiç gülmüyor kuzumun neden oldu anlamadım ki önceki günde doktordan geldik hiç bir sorun yok dedi. kafam çok karıştı. bakalım yarın ne edecek merakla bekliyorum. oysa ne kadar mutlu bir bebekti. geceleri uykumuz güzel gündüz sürekli ağlamak halinde. nedendir anlamadım gitti.

işte o yüzdendir.bir taşım kaynat sonra ılıtıp öyle mayala.güzel tutuyo o zaman

öyle yapayım bakalım birde birkaç gün bekleyeyim bakayım yoğurt konusu tesadüf mü oldu bizimkinin huysuzluğuyla biberonla mama emmek istemiyor sadece su içiyor. ağzına değdirince ağlıyor. ısırıyor biberonu ağlıyor.

öyle yapayım bakalım birde birkaç gün bekleyeyim bakayım yoğurt konusu tesadüf mü oldu bizimkinin huysuzluğuyla biberonla mama emmek istemiyor sadece su içiyor. ağzına değdirince ağlıyor. ısırıyor biberonu ağlıyor.

biberonu ısırıp ağlıyorsa dişde çıkarıyo olabilir.var mı dişlerde belirti?

biberonu ısırıp ağlıyorsa dişde çıkarıyo olabilir.var mı dişlerde belirti?

ya işte onu bir türlü anlayamıyorum bu yoğurt konusundan bir gün önce doktordaydık. yakın zamanda dişlerinin geleceğini sanmam dedi. ama üst damağında köpek dişlerinin olduğu yerler kabarmış ve beyaz. hafif çıkıntı var damağın keskin kısmında ama diş eti var üstünde. çıkmış bir şey yok yani sonra alt iki dişi azıcık kabarmış ama üst köpek dişlerinin yeri gibi değil. alt çenede köpek dişlerinin hizasında iki diş kabarmış üsttekiler kadar olmasada onlarda beyaz. ama onlarda çıkıntı yok hiç. anlamadım gitti biberon almak istemiyor çocuk bazen bir iki çekiyor bırakıyor. bazen hiç almıyor. eee doktor yok dedi. bunlar nedir o zaman.

iyi de o zaman da vitaminler ölüyor,ne anlamı kaldı yoğurdun?

canım fokur fokur 3 5 dakka kaynatmicakya.bir taşım kaynayıp bırakıcak.ama kaynatmadan tutturanlarda oluyomuş.ben becermedim.aslında açık süt bulabilsen de keşke onla mayalasan mis gibi oluyo.biz hep onlarla büyüdük.pastörize hikaye...mutlaka bulabilirsin araştır derim ben..

Back